Raidījumā 'La Dolce Vita. Ar Roberto' viesojas Valmieras teātra aktieris, LTV seriāla 'Saplēstā krūze' zvaigzne Imants Strads, kurš gatavo gardu krāsnī ceptu Hačapuri, bet desertā želejarbūzu jeb alkoarbūzu. Tieši Imanta gatavotais arbūzs visiem skatītājiem varētu būt patīkams pārsteigums un forša recepte karstiem vasaras vakariem, kad gribas relaksēties ar vēsu, gardu un pat nedaudz apreibinošu gardumu.Raidījumu ar Imanta Strada pavāra meistarstiķiem skatiet Rīga TV24 kanālā, šodien 16.maijā plkst. 18:00, kā arī vēlāk atkārtojumos. Karstas bildes tikko no studijasHačapuri Adžāru gaumē Imanta Strada izpildījumā. Šai receptei nepieciešams: 500 g miltu200 g pienssausā rauga paciņa3 jēlas olas3 vārītas olas un sarīvēts siers gruzīnu maizītes pildījumamUzziņai: Kas ir Hačapuri? Tas ir gruzīnu pīrāgs, kur Hačo ir biezpiens, bet puri - maize. Gruzīņu tradicionālais ēdiens.Plāceņi ar siera pildījumu. Dažādos reģionos tiek cepti dažādi hačapuri; ir hačapuri laiviņas formā, ar olu pa virsu sieram, ir plakani un apaļi plāceņi, ir arī tādi, ko cep konveršu formā. Galvenais, kas padarot hačapuri par to, kas tas ir, esot cepšana sausā pannā vai krāsnī, kā arī tas, ka siera pildījumam nepievieno nekādas garšvielas. Tradicionāli hačopuri varot būt gan no rauga mīklas, gan arī no bezrauga mīklas, kas, savukārt, visticamāk (bet ne obligāti) būs uz skābpiena produktu bāzes.Par Imantu Stradu lasiet arī:Skandalozi! Latviešu aktieris iemīlas savā vedējmātēKad aktieris iemīlas skatuves partnerī. Imants Strads konservos un dzīvajā