Riga Food 2015 piena produktu konkursa medaļas sadalītas

Pārtikas ražotāji un meistari starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” laikā sacentās par “Riga Food” medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos – šogad tika vērtēti medus un piena produkti.
Publicēts: 03.09.2015, Komentāri: 0

Pārtikas ražotāji un meistari starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” laikā sacentās par “Riga Food” medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos – šogad tika vērtēti medus un piena produkti. Konkursu uzvarētāji tika apbalvoti „Riga Food 2015” atklāšanas ceremonijā 2. septembrī.

Šī gada konkursa žūrijas komisiju pārstāvēja septiņi nozares profesionāļi: asociētā profesore Dr. sc. ing. Inga Ciproviča, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāne un konkursa komisijas vadītāja; Jānis Šolks, kooperatīvās sabiedrības „Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība” valdes priekšsēdētājs; Inese Ozollapa, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta „BIOR” Kvalitātes nodaļas vecākā eksperte, un Daina Podskočija, Ķīmijas nodaļas vecākā eksperte; Una Rubīna, Pārtikas un veterinārā dienesta Dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzraudzības daļas vecākā eksperte; diētas ārste Lolita Neimane, Rīgas Stradiņa universitātes doktorante; Inga Orlova, LR Zemkopības ministrijas Tirgus un tiešā atbalsta departamenta Tirgus kopējās organizācijas nodaļas vecākā referente.

Sumināti piena produktu konkursa uzvarētāji

Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 jau 19. reizi organizēja Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursu. Šogad piena produkti tika izvērtēti sešas grupās – pasterizētais piens ar tauku saturu no 2,0 līdz 2,5 %, vājpiena biezpiens ar tauku saturu līdz 0,5 %, skābais krējums ar tauku saturu 25 %, svaigais siers (uz biezpiena bāzes), piena dzērieni un 2014./2015. gada jaunais produkts divās kategorijās – siera grupā un skābpiena produktu grupā.

Kategorijā pasterizētais piens ar tauku saturu no 2,0 % līdz 2,5 % 1. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” zelta medaļu un LPCS atzinības rakstu ieguva AS „Tukuma piens” ražotais pasterizētais piens „Baltais” ar tauku saturu 2,0 % (meistare Zeltīte Čemme). 2. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” sudraba medaļu un LPCS atzinības rakstu izcīnīja AS „Talsu piensaimnieks” ražotais „Talsu piens” pasterizētais piens ar tauku saturu 2,5 % (meistares Dina Zazīte un Lilija Afoņina). 3. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” bronzas medaļu un LPCS atzinības rakstu piešķīra AS „Latgales piens” ražotajam pasterizētajam pienam ar tauku saturu 2,0 % (meistare Zita Pudže).

Savukārt biezpiena grupā tika vērtēts Latvijā ražotais vājpiena biezpiens ar tauku saturu līdz 0,5 %. 1. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” zelta medaļu un LPCS atzinības rakstu izcīnīja AS „Tukuma piens” ražotais vājpiena biezpiens „Eksporta” ar tauku saturu līdz 0,5 % (meistare Agita Vāne). 2. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” sudraba medaļu un LPCS atzinības rakstu piešķīra AS „Valmieras piens” ražotajam vājpiena biezpienam „Limbažu piens” ar tauku saturu līdz 0,5 % (meistare Marija Ramane). Savukārt 3. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” bronzas medaļu un LPCS atzinības rakstu ieguva AS „Smiltenes piens” ražotais vājpiena biezpiens „Lauku” ar tauku saturu līdz 0,5 % (meistare Maija Bērziņa).

Skābā krējuma konkursā par medaļām cīnījās Latvijā ražotie skābie krējumi ar tauku saturu 25 %. 1. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” zelta medaļu un LPCS atzinības rakstu piešķīra AS „Smiltenes piens” ražotajam skābajam krējumam ar tauku saturu 25 % (meistare Maija Bērziņa). 2. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” sudraba medaļu izcīnīja AS „Tukuma piens” ražotais skābais krējums „Baltais” ar tauku saturu 25 % (meistare Zeltīte Čemme). Savukārt 3. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” bronzas medaļu un LPCS atzinības rakstu pasniedza PKS „Straupe” ražotajam skābajam krējumam ar tauku saturu 25 % (meistare Gunta Tetere).

Svaigā siera (uz biezpiena bāzes) kategorijā 1. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” zelta medaļu un LPCS atzinības rakstu saņēma SIA „Latvijas piens” svaigais siers „TRIKĀTA Sniega bumbas ar ķiplokiem” (meistars Renārs Tumens). 2. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” sudraba medaļu un LPCS atzinības rakstu ieguva AS „Rīgas piena kombināts” („Food Union” grupa) ražotais krēmsiers „Rasa” (180 g) (meistare Sandra Vāvere). Savukārt 3. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” bronzas medaļu un LPCS atzinības rakstu pasniedza SIA „Rīgas piensaimnieks” ražotajam svaigajam sieram „Kārums” ar zilo sieru (meistare Daiga Straume).

Piena dzērienu konkursā 1. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food” zelta medaļu un LPCS atzinības rakstu piešķīra AS „Tukuma piens” ražotajam jogurta kokteilim „SHAKE” (ābolu) (meistare Zeltīte Čemme). Savukārt 2. vietu, starptautiskās izstādes „Riga Food 2015” sudraba medaļu un LPCS atzinības rakstu ieguva AS „Valmieras piens” („Food Union” grupa) ražotais „Lakto” dabiskais (meistare Emīlija Lapa). 3. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” bronzas medaļu un LPCS atzinības rakstu saņēma AS „Smiltenes piens” ražotais sūkalu olbaltumvielu dzēriens „Piena spēks” ar dzelteno plūmju garšu (meistare Vita Puriņa).

2014./2015. gada jaunā produkta konkursa siera grupā par 1. vietas, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” zelta medaļas ieguvēju kļuva AS „Cesvaines piens” ražotais siers ar Vidusjūras garšaugiem (meistare Mārīte Zadorožnaja). Savukārt 2. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” sudraba medaļu un LPCS atzinības rakstu saņēma SIA „Kalnu piens” ražotais kūpinātais siers ar pipariem (meistare Laima Lemeže). 3. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” bronzas medaļu un LPCS atzinības rakstu piešķīra AS „Smiltenes piens” ražotajam nenogatavinātajam mīkstajam sieram „Mozzarella” (meistare Kristīne Āboltiņa).

2014./2015. gada jaunā produkta konkursa skābpiena produktu grupā par 1. vietas, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” zelta medaļas ieguvēju kļuva AS „Tukuma piens” ražotais jogurts „SKYR” ar kivi un rabarberiem (meistare Andželika Ločmele). 2. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” sudraba medaļu un LPCS atzinības rakstu saņēma SIA „Rīgas piensaimnieks” ražotais biezpiena deserts „Kārums” ar kazenēm (meistare Inga Čikule). Savukārt 3. vietu, starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” bronzas medaļu un LPCS atzinības rakstu piešķīra AS „Jaunpils pienotava” ražotajam pilnpiena rūgušpienam (meistare Dace Lejiņa).

LPCS piena produktu konkurss tiek rīkots sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1, un to finansiāli atbalsta Valsts lauku tīkls.

Kā zināms, no 2. līdz 5. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā norisinās starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde „Riga Food 2015”. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma. Sekojiet izstādes aktualitātēm:

mājaslapā: www.rigafood.lv/; sociālajos tīklos: www.facebook.com/rigafood; twitter.com/Riga_Food

Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Pievienot komentāru

Paparacci.lv

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV