Lūdz palīdzēt latviešu žurnālistei, kurai atņemta meita

Publicēts: 06.09.2015, Komentāri: 24

Svētdien, 6.septembrī, plānotajā koncertā "Latvijas bērniem - Latvijas aizsardzību!" vāks līdzekļus, lai Lielbritānijā dzīvojošajai Latvijas pilsonei, kādreizējai žurnālistei Lailai Bricei, kurai šīs valsts sociālais dienests atņēmis meitu, palīdzētu noalgot advokātu.

Kā aģentūrai LETA pēc preses konferences sacīja bērnu un jauniešu interešu izglītības iestādes Jūrmalā "Rudaga" vadītāja Inese Testeļeca, kopumā, lai noalgotu advokātu, kurš specializējas šādās lietās, nepieciešami aptuveni 35 000-40 000 eiro. Viņa gan atzīmēja, ka visa nepieciešamā summa nav paredzēta tikai advokāta pakalpojumiem, tajā ietilpst arī dažādu dokumentu sagatavošana.

Testeļeca atzīmēja, ka Brices aizstāvībai plānots algot speciālistu no Lielbritānijas, jo Latvijā šādu speciālistu nav.

Viņa gan norādīja, ka necer ar koncertu šādu summu savākt, tomēr izteica cerību, ka atradīsies arī cilvēki, kuri paši vēlēsies pārskaitīt naudu Brices un viņas meitas atbalstam.

Tāpat Brices atbalsta grupa cer, ka gadījumā, ja Lielbritānijas sociālie dienesti atdos mātei viņas meitu, tad viņas abas pārcelsies atpakaļ uz dzīvi Latvijā.

Kā preses konferencē sacīja zvērināta advokāte Aija Osmane, iepazīstoties ar lietas materiāliem, viņa kā juriste un cilvēks bijusi negatīvi pārsteigta par to, kā notikusi tiesvedība Lielbritānijā. Viņa nevarēja piekrist Lielbritānijas tiesas secinātajam, ka nesaskaņotā jeb piespiedu adopcija ir bērna vislabākajās interesēs.

Advokāte arī uzsvēra, ka nevar iedomāties situāciju Latvijā, kad bērnu adopcijā varētu nodot, vēl pirms vecākam ir atņemtas aizbildnības tiesības. Un arī pēc tiesību atņemšanas šādu lēmumu var pārsūdzēt tiesā.

Osmane arī atzina, ka mātes kļūda bija bērnu atstāt vienu, tomēr tas nevar būt par iemeslu, lai atņemtu meitu. Latvijā "līdz pēdējam" tiek dota iespēja laboties.

Kā norādīja preses konferences pārstāvji, Brice līdz 3.septembrim var iesniegt lūgumu Apelācijas tiesai atļaut pārsūdzēt tiesas spriedumu. Šobrīd Brice strādā pie šī iesnieguma, tāpēc viņa arī nevarēja piedalīties šodienas pasākumā.

Ja Apelācijas tiesa Brices lūgumu noraidīs, viņa vērsīsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT). Kā atzīmēja Osmane, "Eiropas Cilvēktiesību tiesas prakse nav tāda" kā Lielbritānijā.

Jau ziņots, ka 6.septembrī Vērmanes dārzā no plkst.11 līdz 20 notiks šiem pašiem mērķiem veltīts labdarības koncerts "Latvijas bērniem - Latvijas aizsardzību!".

Koncertā piedalīsies Latvijas bērnu un jauniešu kolektīvi, kā arī dažādi mūziķi. Pasākuma laikā ieplānotas sabiedrisko pārstāvju uzstāšanās, kā arī parakstu vākšana Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa petīcijas atbalstam, kurā valsts iestādes tiek aicinātas atbalstīt Latvijas nepilngadīgo personu tiesību un interešu aizsardzību ārzemēs, tostarp arī Katrīnu Brici.

Kā ziņots, Brices meitu no ģimenes Lielbritānijā esot izņēmuši pēc kaimiņa sūdzības attiecīgajām institūcijām. Meitene esot bijusi atstāta bez pieaugušo uzraudzības, kad viņas mamma devusies uz darbu, bet sarunātā aukle kavējusies.

LAILAI BRICEI VAR PALĪDZĒT SAZINOTIES AR VIŅU FACEBOOK

Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

mmjaaa... 07.09.2015 00:44
kad bija jaamaksaa iire,nebija no kaa,kad bija jaapieskata beerns -nebija kam . tagad jaavaac liidzekli ,lai to beernu dabuutu atpakal.
beerns jau cik gadus dziivo citaa gimenee. vai kaads par pasa beerna izjuutaam arii padomaajis,ja tagad to peeksi izraus no anglu gimenes un iemetiis kleepii sai maatei,kuru meitene pat neatceras?
29 0 atbildēt
meitas 06.09.2015 21:13
Arī es uzskatu,ka nevietā naudas vākšana.Pate dzīvoju ārzemēs,lai gan man bērni jau lieli un visi Latvijā,bet zinu,ka uz pirmo sūdzību neko neatņem.Tur ir bijuši citi iemesli,par ko klusē.Par tādu summu,piedodiet man,labāk palīdzība kādam slimam bērniņam.Tādi ir ļoti daudz,kur vecāki cīnās par viņu dzīvībām.
28 2 atbildēt
ince 06.09.2015 21:12
Mani vienmēr ir tracinājis....šis te...SLAVENĪBAS!!!!!Jaunizcepti dziedoņi,vēl šādi tādi darboņi,bet slavenības,no krūmiem izlīdusi skribente,jeb pat nē,jo neko par šādu personu neesmu dzirdējusi.Kas attiecas uz Anglijas.kā arī Vācijas bērnu aizsardzības likumu,tad viss ir kārtībā.Latvijā arī laikam ir šāds likums,ka bērnu līdz 12 gadiem .nedrīkst atstāt vienu,bet Latvija jau ir izcila ar to.ka likumi ir domāti visiem citiem,tikai ne Latvijas iedzīvotājiem,Tad nu šādi te pašpārliecinātie un ar visatļautību apgarotie,dodas plašājā pasaulē,kā dzīvoju,tā dzīvošu,arī ārzemēs,bet...diemžēl.ārzemēs darbojas likums.un paldies Dievam,jo ir drošība,par visu,Un man prieks,ka bērnam nedraud briesmas un man prieks,ka šādu māti,mātīti,ir šis likums panācis,Man kauns,ka Latvijas atbalsta grupa rīko šadu te koncertu ,bērniem,kuri ir drošībā,ārzemju soc, dienestu aprūpēti,bet...nerīko atbalsta koncertu saviem,Latvijā trūkumā dzīvojošiem bērniem,kur vecāki cenšas,no ādas līzdami ārā.strādājot par niecīgu atalgojumu.lai sarūpētu savai atvasei visu nepieciešamo!
27 2 atbildēt
Incei ! > ince 06.09.2015 21:22
Kaut nu Tevi sadzirdētu !!!
KAS,un KĀPĒC rīko visu šo balagānu,t.i atbalstu tam,kas galīgi nav jātbalsta ??UK tiesa zina ko dara,un pareizi dara .Bez nopietna iemesla nevienam bērnu neatņem .
Slavenā žurnāliste,varbūt tomēr izstāstīsi patiesību pati ar savu muti,kas tāpat jau zināma ?Kauna tev nav ???
25 1 atbildēt
arī zinātāja 06.09.2015 20:41
Māte ir krievvalodīgā LV pilsone. latviskais vārds un uzvārds maldina. Bērnu viņai atņēma pamatoti, jo atrada drausmīgos apstākļos pamestu vienu. Pirms tam bija vairāki brīdinājumi, arī aizturēta dzērumā naktī uz ielas ar bērnu ratiņos. Dzērājas asaras ir lētas, nesaprotami, kāpēc tik daudzi notic. UK tiesu gan neapmānīja.
27 4 atbildēt
Lone 06.09.2015 20:35
Njā. Lasu komentārus un ar prieku konstatēju, ka ne visi tomēr pie mums ir stulbi :)
Latviešu žurnāliste :D
Sazinās tikai krievu valodā, laimi meklēja Anglijā, un te pēkšņi latviešu žurnāliste, Latvijas pilsone :D
35 2 atbildēt
Zinātaja. 06.09.2015 20:31
Te pat skats rāda,kas šī par māti,nodzerts purns ! Un ko nu plātās ar to Lvē pasi kā tāda jukusī ??
Kauns un negods tādai mātītei .Latvijas bērni dzīvo Latvijā ,tiem tad lai arī palīdz .Lai palīdz slimiem,un nabadzīgiem bērniem tepat uz vietas .
31 4 atbildēt
ha-ha 06.09.2015 20:24
Anglija tiesam doma par bernu drosibu,nevis vienu netiru 2 gadigu bernu atstat vienu.Anglija lidz kaut kadiem(precizi nezinu)gadiem viens nedrikst iet un nakt no skolas.Nu peksni pat zurnaliste.
16 1 atbildēt
nu ja, nu ja 06.09.2015 20:11
Ak tad pēkšņi kolorado vatņica atcerējās, ka ir Latvijas pilsone!
22 6 atbildēt
onkols > nu ja, nu ja 06.09.2015 22:02
Droš , ka agrāk rakstīja , cik sūdīgi dzīvot Latvijā...
18 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV