6 padomi, ja dzīvokli uzticat remontēt citiem

Dzīvokļa remontdarbi ir gana laikietilpīgs un piņķerīgs process – atļauju saskaņošana, apdares materiālu izvēle un iegāde, pacietīgs darbs ar meistariem.
Publicēts: 14.10.2015, Komentāri: 0

Dzīvokļa remontdarbi ir gana laikietilpīgs un piņķerīgs process – atļauju saskaņošana, apdares materiālu izvēle un iegāde, pacietīgs darbs ar meistariem. Izstāde „Māja. Dzīvoklis 2015”, kas jau šajā nedēļas nogalē notiks Ķīpsalā, piedāvā 6 praktiskus padomus veiksmīgai dzīvokļa remontdarbu organizēšanai.

Lai padomi tiešām noderētu, aprunājāmies ar Travelnews.lv mārketinga vadītāju Karinu Sabirovu, kura dalījās ar savu reālo pieredzi meistaru un materiālu meklēšanā. Starp citu, Karina tikai tagad, pēc pusgadu ilgušiem remontdarbiem, ir atgriezusies savā dzīvoklī.

1. Pārbaudiet, ko ielaižat savā dzīvoklī

Ielaižot dzīvoklī meistarus, pirms tam noteikti pārliecinieties par viņu profesionalitāti un darba ētiku. Ja meistaru iesaka labi draugi, tad varat uzticēties, bet, ja meistaru esat atraduši internetā, noteikti der palasīt citu klientu atsauksmes. Svarīgi ir saprast, cik rūpīgi viņš strādā, vai solītos darbus paveic noteiktajā termiņā, vai ir kādi kaitīgi ieradumi, piemēram, smēķēt telpās. Noskaidrojot šīs lietas jau iepriekš, jūs nesagādāsiet sev liekas raizes vēlāk!

2. Izpētiet tirgus piedāvājumu

Izvēloties laminātu, tapetes, flīzes, durvis un citus iekšējās apdares materiālus dzīvokļa remontam, labāk salīdziniet vairākus piedāvājumus, nevis iegādājieties pirmo variantu, kas „iekritis” acīs. Dzīvokli remontējam ilgākam laikam, tāpēc materiāliem ir jābūt kvalitatīviem. Neviens no mums taču nevēlas pārmaksāt! Un viena no labākajām vietām, kur salīdzināt piedāvājumu un pakonsultēties ar profesionāļiem, ir izstāde. Turklāt tajā atradīsiet arī jaunākās kolekcijas un saņemsiet pievilcīgas atlaides.

3. Katram darbam sava kārta

Lai remontdarbu laikā izvairītos no liekiem uztraukumiem un izdevumiem, būtiski ir ievērot darbu kārtību. Vienmēr ir jāsāk ar „netīrajiem darbiem”, kā, piemēram, sienu krāsošanu, un tikai tad ir jāieklāj grīdas segums. Savādāk var sanākt tā, ka ieklājat grīdas flīzes, kas maksā 50 EUR/m2, un tās tiek nejauši sabojātas ar krāsas pleķi. Gudrais maksā vienreiz!

4. Izglītojaties, lai būtu kompetenti

Lai cik profesionāli būtu meistari, viņiem ir paradums darbus pabeigt ātrāk, jo bieži vien gaida jau nākamais objekts. Šādās reizēs izvēle var krist par labu materiāliem, ar kuriem ir vieglāk strādāt, kas ātrāk izžūst, sacietē utt. Tāpēc jūsu interesēs ir būt izglītotam kā par izvēlētajiem produktiem, tā arī par darba procesu kopumā. Vislabāk par pašu produktu un tā īpašībām varēs pastāstīt tā ražotāji un tirgotāji, kurus klātienē var uzrunāt tieši izstādē. Un ja reiz esat nolēmis ieklāt parketu, kas būs ilgāks un sarežģītāks process, turaties pie sava lēmuma un neļaujiet meistaram sevi pārliecināt, ka vieglāk ieklājamais grīdas segums būs labāks variants!

5. Ar ērgļa aci sekojiet līdzi paveiktajam

Lai cik labu meistaru jūs atrastu, nemitīgi ir jāseko līdzi viņa darbam, lai galarezultāts būtu tieši tāds, kādu jūs vēlaties. Pat labu gribot, meistars elektrības kontaktligzdas var ielikt dažus centimetrus augstāk un sienu nokrāsot nevis trīs, bet divās kārtās. Tāpēc vislabāk ir uzzīmēt priekšā plānu un regulāri komunicēt ar meistaru. Un neaizmirstiet iemūžināt remontdarbu etapus foto vai video, lai domstarpību gadījumā jums būtu lietiskie pierādījumi.

6. Apdrošiniet remontdarbus

Sākot remontdarbus, der atcerēties, ka papildus standarta dzīvokļa apdrošināšanai ir jāveic arī remontdarbu apdrošināšana. Apdrošinātājiem tas prasīs vien kā ielikt ķeksīti līgumā, savukārt jums, iespējams, – ietaupīt vairākus simtus, ja ne pat tūkstošus. Jo nekad nevar paredzēt, vai remontdarbu laikā, piemēram, pēkšņi nepārtrūkst ūdensvada caurule, kas postījumus var izdarīt kā jūsu, tā arī kaimiņu dzīvokļiem.

Izstādē „Māja. Dzīvoklis 2015”, kas no 15. līdz 18. oktobrim notiks Ķīpsalā, meklēto atradīs gan tie, kas tikko ir uzsākuši remontdarbus, gan tie, kas vēlas salikt pēdējos akcentus interjerā. Izsmeļošas konsultācijas, izdevīgi piedāvājumi un noderīgi meistarstiķi – tas viss četru dienu garumā Ķīpsalā! Vairāk: www.bt1.lv/mdz.

Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV