Pēc emocionālā Harija Ozola atceres koncerta jēgu pārdzēris aktieris norauj izrādi

20. oktobra vakarā Liepājas teātrī bija paredzēta Dž. Dž. Džilindžera iestudētās Vadima Korsa komiskās parodijas «Atsaldētais» kārtējā izrāde.
Publicēts: 31.10.2015, Komentāri: 21

20. oktobra vakarā Liepājas teātrī bija paredzēta Dž. Dž. Džilindžera iestudētās Vadima Korsa komiskās parodijas «Atsaldētais» kārtējā izrāde. Tā jau vairākas sezonas ir repertuārā, bet skatītāju interese joprojām nav zudusi. Pilna zāle ar skatītājiem bija arī otrdien – gan liepājnieki, gan skolēni un skolotāji ar autobusiem no laukiem atbraukuši, gan rīdzinieki. Bet – pirms izrādes paziņoja, ka tā nenotiks, jo aktieris ir slims.

Pēc neoficiālām ziņām, problēmas ar zaļo pūķi kārtējo reizi bija aktierim Edgaram Pujātam (44), kurš izrādē tēlo galveno lomu – Ābramu Kalmanu, ģimenes galvu, vēsta žurnāls Vakara Ziņas.

Skatītāji sajūsmā par izrādi «Atsaldētais»

Edgara Pujāta spēles partneri un kolēģi šajā izrādē ir Inese Kučinska, Egons Dombrovskis, Signe Ruicēna, Gatis Maliks, Anete Berķe, Leons Leščinskis, Kaspars Gods un citi. Izrāde stāsta par to, ka kādu dienu Ābrams un Sāra ziņu izlaidumā izdzird jaunumus, ka Antarktīdas ledū ir atrasts sasalis vīrieša ķermenis un kuģa atlūza, uz kuras minēts 1907. gads. Pēc ķermeņa atsaldēšanas izrādās, ka vīrietis ir dzīvs. Un tad nu viss sākas! Daudzi teātra mīļotāji šo izrādi jau noskatījušies vairākkārt, jo ir sajūsmā par Edgara Pujāta aktiermeistarību.

»Vakara Ziņas« uzrunāja kādu Liepājas teātra skatītāju no laukiem, kura gan vēlējās palikt anonīma, bet atzina, ka izrādi skatoties vairākkārt, jo tajā nav daudz jādomā un var vienkārši izklaidēties. Izrāde uzrunājusi, un tāpēc arī ejot vairākas reizes. Sievieti šoreiz uzaicinājusi draudzene, kura gribējusi doties uz šo uzvedumu, bet nav bijis, kas sastāda kompāniju. Mazo dēlēnu atstājusi vīra aprūpē un pati izbrīvējusi vakaru teātrim. Bet nu pēc šā atgadījuma esot ļoti vīlusies.

Skolotāji un skolēni atbraukuši no lauku skolām

Kā stāstīja skatītāja no laukiem, bija sanākusi pilna zāle interesentu, un, lūk, paziņojums par izrādes atcelšanu. Bija garas rindas gan Liepājas teātrī pie kases, gan netālajā «Rimi» veikalā pie teātra kases, lai cilvēki varētu dabūt atpakaļ savu naudiņu par iegādātajām biļetēm. «Skolotāji un skolēni bija atbraukuši no lauku skolām ar autobusiem, tāpat rīdziniekiem bija ceļa izdevumi. Kas tos kompensēs? Tā ir augstākajā mērā bezatbildība gan pret teātra kolēģiem, gan vēl vairāk pret skatītājiem, kuri mīl savus aktierus un teātri. Runājām ar skatītājiem, un viņi atzina, ka tā slimība nav nekas cits kā zaļais pūķis, turklāt aktieri negatīvi ietekmējot arī viņa jaunā mūza jeb sirdsdāma. Cik daudz aktieru gan nav savulaik spēlējuši ar augstu temperatūru, ja gadījies saslimt. Nospēlē un ārstējas! Varbūt aktierim gadījies kāds kreņķis, kuram viņš nav ticis pāri, bet galu galā jāpadomā par skatītājiem, kuri viņu mīl un gaida visus viņa uznācienus uz skatuves. Teātra administrācijai noteikti jāreaģē,» sašutusi ir skatītāja no laukiem.

»Vakara Ziņas« sazinājās ar Liepājas teātra valdes locekli Herbertu Laukšteinu, bet viņš atradās ārzemēs un par šādu notikumu savā teātrī nebija informēts.

Kāja galīgi beigta

18. oktobrī Edgars Pujāts uzstājās savu draugu un skatuves kolēģu Antras Liedskalniņas un Harija Ozola piemiņas koncertā. Uz Rīgu Edgars todien līdzi bija paņēmis arī savu jauno mūzu Martu, kas esot krietni jaunāka par aktieri. Tiesa gan, aktiera jaunā mīla ļoti vairījās no fotokameras zibšņiem. »Vakara Ziņas« ar Edgaru Pujātu sazinājās 20. oktobra rītā, kad viņš vēl nebija norāvis izrādi. Tālruņa klausulē bija dzirdama kņada un jautra kompānija fonā. Vīrietis, kurš atbildēja uz tālruņa zvanu, runāja nesaprotami, līdz klausuli paņēma sieviete un atbildēja, ka labāk būtu ar Edgaru Pujātu sazināties nākamajā dienā. Tā nu sanāca, iepriekšējā vakarā aktieris bija norāvis izrādi. Vaicājot, vai pēc emocionālā Harija Ozola atceres koncerta Pujāts nav nodevies bohēmai, viņš tūdaļ nosaka, ka ir ieguvis traumu: «Man galīgi kāja ir beigta. Jā, es esmu laukos kaut kur to savainojis. Paldies Dievam, ka nav lauzta, bet ir izmežģīta.» Taču, atgādinot aktierim, ka vēl pirms divām dienām viņš uzstājās piemiņas koncertā Rīgā un uz skatuves lēca gluži kā jauns puika... «Jā, es zinu, zinu, zinu. Tas notika.... (ietur pauzi) tieši izrādes dienā,» tā Pujāts. Atgriežoties pie jautājuma par bohēmu, aktieris paskaidro, ka bohēmiskām izpriecām vis nav ļāvies, bet gan, kāpjot ārā no mašīnas, izmežģījis kāju.

Aktieri, kuri cīnījušies ar postošo atkarību

Bērziņu vainoja pļēgurošanā

Dailes teātrī pirms pāris gadiem vairākas reizes vajadzējis atcelt izrādes, kurās piedalījies izcilais latviešu aktieris Andris Bērziņš, kas uz darbu bija ieradies alkohola reibumā. 2010. gada beigās Bērziņa savādās uzvedības dēļ tika pārtraukta izrāde «Marija Stjuarte», bet 2012. gadā bija nepieciešams atcelt Mazās zāles izrādi «Ne tāds kā visi citi». Teātris gan toreiz skaidroja, ka Bērziņš neko nav dzēris, bet viņu piemeklējušas veselības problēmas. Tiesa, pats vaininieks atzinis, ka esot pirms izrādes iemalkojis grādīgo dziru.

Reini par dzeršanu izmeta no teātra

Tautā mīlēto aktieri Jānis Reini 2010. gadā atskaitīja no Latvijas Nacionālā teātra, jo viņam bijušas regulāras problēmas ar alkoholisko dzērienu lietošanu. Šobrīd Reinis var lepoties, jo ir uzveicis šo postošo atkarību. Šobrīd LNT var vērot seriāla «Sirdsmīļā Monika» jaunāko sezonu, kurā Jānis Reinis atveido Robertu Rambānu, bet ikdienā viņš pelna naudu kā taksometra vadītājs.

Zvīgulis atguvās Spānijā

2013. gadā no Latvijas Nacionālā teātra par dzeršanu tika atlaists aktieris Kaspars Zvīgulis. Kolēģi esot bijuši noguruši auklēties ar talantīgo aktieri, kurš ļoti bieži darbā bijis kunga prātā. Kaspars pats sapratis problēmu, devās prom no Latvijas uz Spāniju. Uzveicis atkarību, viņš atkal atgriezās kultūras dzīvē. Šā gada pavasarī aktieris bija pārcēlies uz Lietuvu, kur darbojas kā režisors.

Plēpis uzvarējis alkoholismu

Savulaik nopietnas problēmas ar dzeršanu bijušas arī izcilajam latviešu aktierim Rūdolfam Plēpim. Viņš norāva gan izrādes, gan uzmeta TV3 seriāla «UgunsGrēks» radošo komandu. «Uzkāpis uz korķa», neieradās uz seriāla jaunu sēriju filmēšanu, tādēļ arī tika atskaitīts no šīs komandas. Beidzamajā laikā Plēpis saņēmies un aktīvi piedalās dažādos koncertos un izrādēs.

Komentāri: 21
Autors: Kaspars Ūdris
Avots: Vakara Ziņas, Nra.lv
Foto: Aktieris.lv
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

liiga 02.11.2015 18:33
nav jau pirmā reize, kad viņš norauj izrādi
12 0 atbildēt
Maruta 02.11.2015 00:52
Vai tiešām jums sagādā baudu ieteikt šādus rakstus?!Es nesaprotu?Cilvēkam ir jāpalīdz celties,bet jūs,ar savām publikācijām,viņu gremdējat vēl vairāk.Viņš ir labs aktieris un ļoti labs dziedātājs.Cienīsim Edgaru vismaz par to.Un ne jums viņu tiesāt,galu galā.
2 21 atbildēt
inta 01.11.2015 01:52
pat slavena prima Spilberga esot aizravusies ar alkoholu, nu kautka tam cilvekam jaatslabinas tac
1 11 atbildēt
zizī 31.10.2015 23:21
nu nav jau ko tik daudz sprēgāt ne jau viņš vienīgais tai teātrī dzer,bet nu atradaši vienu ko nosodīt un kas par to ,ka Edžiņam patīk meitenes laikam jau kāda atraidītā tagad viņu nomelno,bet Tu Edžiņ neņem galvā,kam negadās.
4 12 atbildēt
F* > zizī 01.11.2015 01:24
Kāda tur nomelnošana, ja aktieris neierodas uz izrādi un simtiem cilvēku izpurgāts vakars un finansiāli zaudējumi. Lai Pujāts no saviem līdzekļiem kompensē visu skatītāju ceļa izdevumus.
3 3 atbildēt
juris 31.10.2015 22:39
nevienam jau ari sen nav noslepums ka maksliniekiem patik alkohols un nepilngadigas meitenes
8 1 atbildēt
par to pašu 31.10.2015 22:33
Pēc tā bēru pasākuma, kas saucās piemiņas koncerts, daudzi mani kolēģi bija vīlušies. Viņi bija nākuši gaiši pieminēt tautā mīlēto aktrisi un mūziķi, bet saņēma bēru pasākumu. Tieši Pujāts bija tas, kas spēja paarīt šo pasakumu skumji gaišu. Paldies viņam! Lai izdodas uzveikt problēmas!
22 1 atbildēt
nesapratu 31.10.2015 22:29
pričom te Harijs Ozols???
1 6 atbildēt
Dace 31.10.2015 22:22
Zinu viņa bērnību- viņš ir uzaudzis nelabvēlīgā ģimenē, bet skolā bija mīļpuisītis par kuru ļoti rūpējās skolotājas. Gan drēbes pirka, gan samaksāja par ekskursijām viņa vecāku vietā. Tikai ar talantu viņš izsitās dzīvē uz augšu, bet slava apreibināja puiku....
Edgar, tā nav labi!
28 0 atbildēt
marina 31.10.2015 22:07
ja zel ka tik skaists virietis ta nodzeras un viss smukums bus pagalam ka pats Pujats to nesaprot
10 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV