Vācu investors airBaltic

Latvijas Ministru kabinets apstiprinājis plānu pārdot 20% Latvijas aviokompānijas airBaltic akciju Vācijas investoram Ralfam Dīteram Montāgam-Girmesam, kurš ieguldīs 52 miljonus eiro vienlaikus ar Latvijas valsts plānoto investīciju lidsabiedrībā papildu 80 miljonu eiro apmērā.
Publicēts: 09.11.2015, Komentāri: 1

Latvijas Ministru kabinets apstiprinājis plānu pārdot 20% Latvijas aviokompānijas airBaltic akciju Vācijas investoram Ralfam Dīteram Montāgam-Girmesam, kurš ieguldīs 52 miljonus eiro vienlaikus ar Latvijas valsts plānoto investīciju lidsabiedrībā papildu 80 miljonu eiro apmērā. Kopējais Latvijas aviokompānijas jaunais kapitāls 132 miljonu eiro apmērā veicinās Horizon 2021 biznesa plānu un flotes modernizēšanu.

Vācu investors Ralfs Dīters Montāgs-Girmess norāda: „airBaltic ir ievērojama aviokompānija unikālā tirgus nišā ar Rīgu kā tās galveno centru Baltijas valstīs, ar lieliskām nākotnes iespējām Tallinā un Viļņā. Lidsabiedrībai ir arī ievērojami zemas izmaksas, kas nodrošina lielisku pamatu nākotnes iespējām. airBaltic ir izcila vadības komanda, kas izstrādājusi tālejošu biznesa plānu Horizon 2021, kas ir svarīgs turpmākiem panākumiem nākotnē, un mēs uzskatām, ka mēs šim plānam ar mūsu investīcijām varam sniegt jaunu enerģiju.”

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss): „Mēs pēdējo gadu laikā airBaltic esam sasnieguši ievērojamus rezultātus, un ar jaunajām investīcijām mēs tagad varam koncentrēties uz mūsu paplašināšanos un konsolidēšanos Baltijas aviācijas tirgū. Jaunais kapitāls tiks izmantots, lai investētu jaunās lidmašīnās, nevis lai tās nomātu, tādējādi sniedzot airBaltic priekšrocību izmaksu ziņā, kas ir svarīga mūsu biznesa plāna Horizon 2021 daļa.”

Vienošanās paredz, ka vācu investora īpašumā nonāks 20% aviokompānijas akciju. Atlikusī daļa saglabāsies Latvijas valsts īpašumā. Ralfs Dīters Montāgs-Girmess A/S Air Baltic Corporation investēs 52 miljonus eiro. Arī Latvijas valdība aviokompānijā investēs 80 miljonus eiro.

2015.gada vasaras sezonai airBaltic paziņoja par 14 jaunu maršrutu ieviešanu, šim kļūstot par būtiskāko savienojumu uzlabojumu kopš restrukturizācijas un peļņas gūšanas.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. airBaltic piedāvā ērtus savienojumus no Rīgas uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. Papildus tam, airBaltic piedāvā jaunus tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas.

Īsi par airBaltic:

airBaltic (AIR BALTIC CORPORATION) ir punktuālākā aviosabiedrība pasaulē, kas savieno Rīgu ar 60 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS. airBaltic ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99.8% akciju. airBaltic flotē ir 25 lidmašīnas: 13 Boeing 737 un 12 Bombardier Q400 NextGen. airBaltic ir saņēmusi vairākus starptautiskus apbalvojumus par izcilību, inovatīviem pakalpojumiem un saviem sasniegumiem, pateicoties veiksmīgai uzņēmējdarbības restrukturizēšanai. 2012.gadā Airlinetrends atzinis airBaltic par vienu no desmit inovatīvākajām aviokompānijām pasaulē, savukārt 2014.gadā airBaltic sasniedza labākos punktualitātes rādītājus pasaulē.

Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Guna 09.11.2015 23:23
Lai kaut meksikanis,bet tas,ka eiropas savienībā būs jālido ar krievu lidmašīnām ir kronis visam.
1 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV