Patiesība par nežēlīgo dzīvnieku sišanu Rīgas Cirkā

Portāls Slavenibas.lv jau ilgus gadus sadarbojas ar Rīgas Cirku reklāmas un sabiedrisko attiecību konsultāciju jautājumos, mūsu žurnālisti un fotogrāfi bijuši klāt mēģinājumos un izrādēs. Mēs, liekot roku uz sirds, sakām, ka nežēlību cirkā redzējuši neesam un ka uzticamies Rīgas Cirka direktores sacītajam un viņas profesionālajai darbībai!
Publicēts: 11.11.2015, Komentāri: 22
Interneta vidē arvien vairāk cilvēku pauž sašutumu par video, kurā redzams, kā kāda dzīvnieku dresētāja no Krievijas nežēlīgi sit cirka uzvedumiem paredzētus pērtiķīšus. Latvijas Televīzijas raidījums “Kultūršoks” iepriekš vēstīja – šī pati dresētāja ar savu programmu šobrīd uzstājas Rīgas cirkā. Cirka direktore ir pārliecināta – dresētāja nežēlīgos paradumus ir mainījusi. 

Video, kurā dzīvnieku dresētāja Natālija Berežko nežēlīgi sit vairākus pērtiķīšus un pat dauza dzīvniekus ar galvu pret zemi, lai piespiestu izpildīt iecerētos trikus, internetā ievietoti jau labu laiku. Tos slepeni uzņēmusi dzīvnieku tiesību organizācijas “Vita” aktīviste.

Tie paši mērkaķīši, kas redzami video – Džonijs un Kuzja – šobrīd rāda trikus Rīgas cirka uzvedumā ''Gigantisko strūklaku šovs''. Un, kā norāda cirka direktore, viņa pilnībā uzticas savai dresētājai.

"Dzīvnieki ir veseli, dzīvniekiem nekas nekait, dzīvnieki netiek kropļoti, iespaidoti," stāsta Rīgas cirka direktore Lolita Lipinska.

Cirka direktore Lipinska norāda: "Šis ir jau sens 2011.gadā Sanktpēterburgā uzņemts materiāls. Pēc tā publicēšanas video izsauca lielu rezonansi Krievijā gan dzīvnieku aizstāvju, gan cirka profesionāļu vidū. No kļūdām mācās. Šodien varat manēžā pārliecināties par to, ka dzīvnieki droši ķeras saviem kopējiem pie rokām, ļaujas paņemties, bez pavadiņas tie paši pārvietojas pa manēžu un demonsgrē trikus. Dzīvnieki ir veseli un omulīgi. Aicinot uz Rīgas Cirku, mēs vienmēr izvērtējam , kādi mākslinieki ar dzīvniekiem pie mums brauc. Mēs esam sekojuši līdzi šo priekšnesumu turnejai pēdējo gadu laikā gan Ukrainas valsts cirkos, gan Baltkrievijā - Minskā un Gomeļā, no kurienes tie pie mums ir ieradušies."

Pagājis posms dresētājas dzīvē – tā nežēlīgo rīcību komentē cirka direktore, norādot – cirka kultūra pasaulē ir mainījusies, un agresija dresūras laikā vairs nav norma. Rīgas cirks izvēloties sadarboties tikai ar māksliniekiem, kas piekopj miermīlīgas metodes, un arēnā redzamie dzīvnieki esot laimīgi tur atrasties.

Vaicāta, vai lācis grib ar riteni braukt, cirka direktore nosaka: "Jā. Par to jūs pārliecināties tajā brīdī, kad jūs viņam skaļi aplaudējat un cik viņš omulīgi jūtas te. (..) Cilvēki, bērni, pieaugušie grib redzēt dzīvniekus cirkā, jo mēs ar šiem dzīvniekiem dzīvojam sadzīvē visur kopā."

Jautāta, vai bērniem patiktu tas, ja mērkaķīti pirms trikiem sistu, Lipinska noteica: "Tas ir cits jautājums. Tāpēc mēs arī mēģinām norobežoties un piesaistīt cilvēkus, kas nesit."

Portāls Slavenibas.lv jau ilgus gadus sadarbojas ar Rīgas Cirku reklāmas un sabiedrisko attiecību konsultāciju jautājumos, mūsu žurnālisti un fotogrāfi bijuši klāt mēģinājumos un izrādēs. Mēs, liekot roku uz sirds, sakām, ka nežēlību cirkā redzējuši neesam un ka uzticamies Rīgas Cirka direktores sacītajam un viņas profesionālajai darbībai!

Tie, kas vēlas noskatīties nežēlīgo video, tas pieejams šeit. Brīdinām par nepatīkamiem skatiem.


Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Patiesība. 12.11.2015 18:48
Lai pašu pasit ar koku un sit galvu pret zemi. arī nepaliks par invalīdu.
0 0 atbildēt
lauku cilvēks 12.11.2015 13:33
audzējot gaļas lopus pret lopiņiem izturas ar mīlestību , nepaceļot roku
0 0 atbildēt
B. 12.11.2015 12:51
Parādiet man dresētāju, kurš būs tik dumjš, ka žurnālistu klātbūtnē demonstrēs neētisku rīcību.
Tāpēc - reklāmraksts uz ko, cik noprotams, pēdējā laikā strādā konkrētais žurnālists.
Cirka komunikācija ar sabiedrību patiesi ir ļoti zemā un teiktu rupjā pat līmenī. Teikt, ka dzīvnieku aizstāvji cīnās kāda vārdā par zemes gabalu, ir smieklīgi un bērnišķīgi. Ja tāda ir cirka darbinieka seja, tad tā uzticību neievieš.
Visiem, kas uztraucas par ērcītēm, varu teikt tikai vienu- ja visu metat zem vienas kārts, tad tomēr derētu domāšanai pieslēgt plašākus apvāršņus :)>
0 0 atbildēt
diks 12.11.2015 12:23
Izskatās kā apmaksāts reklāmas raksts:)
NOST AR CIRKU!!! Ir taču kulturālas izklaides arī.
1 0 atbildēt
danila 11.11.2015 11:20
Vinus pasus vajadzetusis buros likt un sist
13 1 atbildēt
ienīstu cirku 11.11.2015 09:57
Ne es,ne mani bērni,radi,draugi negrib redzēt dzīvniekus cirkā. Lūdzu nerunāt visu vārdā!
To,ko saka šī cirka direktore mani vispār neinteresē,jo paskatoties vien uz viņu paliek šķērmi ap dūšu. To,ko man privātā sarakstē reiz rakstīja šī cirka preses vīrs Romāns (ja nejaucu vārdu),vispār ir apkaunojums cirkam kā tādam. Par to,kā viņi komunicē ar sabiedrību ir vairāk kā nožēlojami un neticu nevienam šī cirka direktores vārdam!
Tā kā aizstāvēt tos,kuri spīdzina dzīvniekus ir nožēlojami. Kāda starpība kādā gadā uzņemts šis video? Tāds ir tapis un ar to pietiek,lai šādus dresētājus (briesmīgs vārds) vispār nelaistu pār slieksni,nevis vēl rakstīt viņiem kaut kādus aizstāvības rakstus!
17 2 atbildēt
sen 11.11.2015 09:52
Jau teicu ka ažiotāža ap cirku ir tikai un vienīgi dēļ iekārojamās vietas Rīgas centrā.Nekur pasaulē netiek aizliegti prieksnesumi ar dzīvniekiem,ko tad lai saka par vēršu cīņām???Un tie daži zaļganie tirliņi lai iet padzīvo laukos un iemācās vistu nokaut!
13 3 atbildēt
Jā, jā 11.11.2015 09:45
Ja jau aizstāvēt dzīvnieku tiesības, tad aizstāvēt.Brīvību suņiem un kaķiem.Brīvību cūkām, govīm, aitām,zirgiem,vistām, pīlēm, zosīm, tītariem un strausiem, sudrablapsām, ūdelēm,nūtrijām,šinšilām, kāmīšiem un jūras cūciņām.Aizliegt antibiotikas,jo tiek nāvēti mūsu mazākie brāļi vīrusi,baciļi, cērmes un spalīši, kā arī kašķa ērcīte un kailās ēdes ierosinātājs.Jā draugi,sargāsim dzīvo dabu.
37 0 atbildēt
nē, nē > Jā, jā 12.11.2015 13:00
Nē, nīdēsim visu, kas nenes cēlo vārdu - cilvēks -pasaules naba!
Neviens nav lielāks slepkava kā cilvēks, viņa dēļ ir visvairāk upuru!
Ja kur var postu mazināt, tad tas ir jādara.
1 0 atbildēt
Pf. 11.11.2015 09:16
Ja pat elementārus komatus rakstā nevar salikt, tad jādomā, kādi "žurnaļugas" te strādā. Nevienam vārdam neticu. Ja cilvēks klapē nabaga dzīvniekus, tad arī klapēs, jo jau sen ir parādījis, ka ir vājš cilvēks un neko citu nespēj.
10 11 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV