Artusa Kaimiņa advokāts ceļ galdā jaunas prasības Zolitūdes traģēdijas lietā

Valsts svētku sakarā savās pārdomās par patriotisma izpausmēm savā facebook kontā dalījies advokāts Aldis Gobzems.
Publicēts: 21.11.2015, Komentāri: 7

Valsts svētku sakarā savās pārdomās par patriotisma izpausmēm savā Facebook kontā dalījies advokāts Aldis Gobzems, kurš ir arī deputāta un Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas komisijas locekļa Artusa Kaimiņa advokāts.

“Es negāju lāpu gājienā, necepu sarkanbaltsarkanu ēdienu, kaut tas viss, protams, piederas svētkiem. Savu patriotismu apliecināju, kopā ar kolēģiem sagatavojot sešas jaunas prasības Zolitūdes Maximas traģēdijas sakarā - katru ar juridisko argumentāciju robežās no simts līdz simtu piecdesmit lapām. Tuvākajās dienās tās tiks iesniegtas tiesās, lai uzsāktu kārtējo ceļu iepretim gaidāmajām grūtībām. Pēc tam darbs sāksies pie nākamajām prasībām - tik ilgi, līdz būs rezultāts. Es vēlos dzīvot tiesiskā valstī, tāpēc pašam vien tāda tā valsts jāveido - neatlaidīgi un ik dienas,” vakar vēstīja A. Gobzems.

Vakar aģentūrai LETAI viņš apstiprina, ka ir sagatavotas vēl sešas Zolitūdes traģēdijas civilprasības, prasības pieteikumi tiks iesniegti dažādās tiesās. Prasības vērstas pret SIA "Maxima Latvija", SIA "Tineo" un SIA "Homburg Zolitude".

Ar prasībām tiesā vērsās traģēdijā bojā gājušo ģimenes, tostarp "Maximas" darbinieces ģimene.

"Tā kā kriminālprocesā cietušo ieskatā netiek noskaidroti visi vainīgie Zolitūdes traģēdijā, tiek celtas attiecīga satura prasības civilajās tiesvedībās pret "Maxima", "Homburg", "Tineo"," skaidro advokāts.

Kā ziņots, patlaban dažādās Latvijas tiesās patlaban tiek skatītas 13 ar Zolitūdes traģēdiju tieši saistītas civillietas un kopējā prasību summa tajās pārsniedz 635 miljonus eiro, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija. Ar civilprasībām tiesā vērsušies nelaimē cietušie, kā arī bojāgājušo tuvinieki, tostarp bojā gājušo ugunsdzēsēju ģimenes. Vairākas līdzīgas prasības tikušas apvienotas.

Atbildētāju statusā pārsvarā dominē "Maxima Latvija", "Homburg Zolitude" un "Tineo", taču prasības tiek uzturētas arī pret valsti, arhitektu biroju "Kubs", SIA "Re&Re", Rīgas domi un SIA "HND Grupa". Vairākās civillietās prasības daļā pret šiem atbildētājiem tikušas izbeigtas.

Komentāri: 7
Avots: Nra.lv
Foto: Focus.lv
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

wiecha 22.11.2015 09:14
Nesaprotu, kapēc prasības tiek celtas pret MAXIMU, kapēc neviens vārds un neviena prasība netiek celta pret būvfirmu RE@RE,
1 0 atbildēt
andris bērziņš 22.11.2015 08:50
Pasaulē nau taisnības un nebūs.
2 0 atbildēt
es 22.11.2015 08:48
gan jau pienāks noilgums un lieta izbeigta.neticu taisnībai, jo visapkārt valda netīra nauda un uzpērkami cilvēki
6 0 atbildēt
Es 22.11.2015 08:42
Neticu advokātam, jo bija saruna, man vajadzēja palīdzību, bija atteikums.Ja cīnās par visiem , tad vajadzētu to darīt godīgi.
4 1 atbildēt
Raimis Piebalgs 22.11.2015 08:02
Vismaz viens kko dara.Nez vai izdosies,bet apsveicami.
9 1 atbildēt
agnese 22.11.2015 07:42
Vai tad kādreiz mūsu kalpi atbildēs par nodarīto kur rodama viņu atbildība??Kāpēc blakus esošā ēka nav nojaukta ,vai tāpēc ka viņa pieder mūsu tautas kalpam???????????Gan jau viņus tiesās augstie spēki ,........Šī traģēdija paliks tikai tautas piemiņā ,
14 0 atbildēt
beidzot 22.11.2015 05:10
un jautājums vai šī lieta kādreiz arī beigsies, ar reāli notiesātajiem?
23 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV