Skandāls. Izvirtībā un sieviešu pavešanā tiek vainots daudzbērnu tēvs Marģers Martinsons

AUDIO. Multimākslinieks un video operators Marģers Martinsons vienmēr aizkulišu sarunās un kuluāru diskusijās izcēlies ar donžuāna slavu, bet līdz šim nopietni par to nav runājusi neviena sieviete.
Publicēts: 30.11.2015, Komentāri: 51
Slavenākais Latvijas daudzbērnu ģimeņu kustības aktīvists, bagāts tēvs, multimākslinieks un video operators Marģers Martinsons vienmēr aizkulišu sarunās un kuluāru diskusijās izcēlies ar donžuāna slavu. Tomēr līdz šim neviena sieviete pa nopietnam nebija par to uzdrīkstējusies runāt. Nu, lūk - esam saņēmuši šādu vēstuli:

"Nesen iepazinos ar sievieti, kurai bija pavisam nelāga pieredze ar Marģeru Martinsonu. Viņš Latvijā tiek slavēts kā viens no labākajiem ģimenisku vērtību praktizētājiem, viens no slavenākajiem daudzbērnu ģimenes tēviem un atbalstītājiem. Bet ārpus preses publikācijām viņš ir pavisam citādāks, izvirtulis, kas cenšas izmantot un ielaisties seksuālos sakaros ar pēc iespējas vairāk sieviešu.

Nosūtu šīs sievietes tekstuālo aprakstu pielikumā par viņas situāciju un arī audiofragmentu, kas apliecina šī cilvēka
patieso dabu."



Ar pašu Marģeru Martinsonu mums nav izdevies sazināties, bet gaidām viņa komentāru kaut vai e-pasta vēstulē.

"STĀSTA GALVENĀ VAROŅA PĒCNĀCĒJI MAN GADIEM ILGI,
SAVDABĪGI DRAUDĒJA AR SIMBOLISKIEM ĶĒPĀJUMIEM UZ
MĀJU SIENĀM, KURUS VARU SAPRAST TIKAI ES,

BET PATIESĪBAI JĀNĀK GAISMĀ.

ILGAIS MURGS,

JEB, KĀ PAR TO PAT NENOJAUŠOT, VAR KĻŪT PAR ILUZORU SEKSBUMBU.

Ar savu lelli – kaķīti biju uzaicināta piedalīties Mākslas dienās. Pēkšņi man blakus uzradās ,,dižfilmētājs-M’’. Viņš izrādīja milzīgu vēlēšanos filmēt manas lelles, jo mans hobijs ir teātra leļļu veidošana.

M-kungs safilmēja daudz - četras kasetes ar lellēm un lietām, kuras esmu veidojusi pēc savas izdomas, arī to, kā lelle top, turklāt vēl gari intervēja. Bet tam visam pa vidu ir apmēram 20 minūšu garš mājas joku video - man pašai. Pagāja gandrīz gads, kad sākās kaut kas negaidīti dīvains... No dažādiem notikumiem, arī no savādām piezīmēm, kādas man nekad agrāk nav nācies dzirdēt, sāku lēnām nojaust, ka ar M-kunga viltībām un virtuoziem meliem filmā esmu padarīta par iluzoru seksbumbu... BET PRĀTS VĒL ILGI ATTEICĀS TAM NOTICĒT -NEKAD NEKO NEPIEDIENĪGU NEESMU VĒLĒJUSIES DARĪT!

Visbeidzot atcerējos par pavisam īsu, apmēram trīs minūšu garu mājas video fragmentu, kuru M-kungs man neparādīja, kad pēc deviņiem mēnešiem filmas dabūju noskatīties.KAS TAIFILMĒŠANAS REIZĒ NOTIKA?Kāda bija dižblēža taktika?

1.Prata rādīt citu seju – inteliģenta seju.

2.Uzdevās par draugu slavenam cilvēkam, kuru toreiz ļoti mīlēju, un kura dēļ daudzas, daudzas naktis nebiju gulējusi.

3.Veikli atrada adekvātu ieganstu grādīgā dzēriena lietošanai.

4.Neatlaidīgi mudināja iedzert par katru viņa bērnu, kuru viņam ir daudz... Un rūpīgi sekoja, lai mana glāze nebūtu tukša (ļoti iespējams, ka kaut ko iepilināja... - tā domā cilvēki, kas mani labi pazīst).

5.Smaidīdams, kā saule, vismaz pusstundu, ar putām uz lūpām, sāka minēt visdažādākos iemeslus, kādēļ būtu jauki, ja es nofilmētos kaila. Skandināja, ka man ir skaists augums, betvecumdienās es tik skaista nebūšu, tādēļ man būs skaista atmiņa.

6.Nepārtraukti runāja, ka mani neaiztiks – priekš tā viņam esot sieva.

(Aizrautīgā apvārdošana vilkāsilgi — līdz liķiera pudeli M-kungs bija piebeidzis.)

Vecumdienās būs skaista atmiņa – tas uz manu apreibušo galvu sāka iedarboties, jo M-kungs manās acīs bija kārtīgs ģimenes tēvs, kuram kaislību vecums aiz muguras – varēju dot ap 70. Precīzāk - es dzīvoju ar pārliecību, ka tādā vecumā vīrietim sieviete vajadzīga vairs tikai kā draugs. Tad nolēmu, ka filmēšos no priekšpuses, un vietas, kuras pludmalē nerāda, piesegšu ar vairākās kārtās salocītiem tilla aizskaru atgriezumiem – tā, lai nekas cauri nebūtu redzams. Tāds bija mans nodoms.

Bet tas mirklis filmā, kuru līdz šai dienai neesmu redzējusi, un par kuru biju vairāk kā gadu aizmirsusi? Kas tad notika?

Kad sāku dejot, pajautāju vai tilla kārtām neredz cauri? Viņš atbildēja, ka neredz. Mākslinieks visu laiku stāvēja pieklājīgā attālumā - istabas tālākajā stūrī. Biju pārliecināta, ka mani neaiztiks. Kustējos pa savu lielo istabu tikai es. SIRMAIS KUNGS IZRĀDĪJA MILZĪGU SAJŪSMU PAR VISU, KO ES DARĪJU, NEPĀRTRAUKTI MANI MUDINĀDAMS, LAI KUSTOS DROŠĀK. KĀ ĪSTS REŽISORS VIŅŠ SKAĻI SAUCA: ,,KAITINIES, KAITINIES!’’ Tas sakrita ar manu vēlmi nedaudz paķircināt cilvēku, kuru mīlēju (apzinājos, ka draugam šīs filmas tiks rādītas) – uz dažiem mirkļiem radīt ilūziju par vieglprātīgu meiču, ņemot talkāteatrālu acu bolīšanu un pāris jokainu teikumu. Es pieradu pie ciemiņa, kas mani neaiztika, un sāku justies brīvāk – pilnībā iegrimu mūzikā. Lai nebūtu jātaisa pauzes, pielāgojos katrai melodijai, kas skanēja pa radio. Tas bija teātris un joks - pretstats manai būtībai.

Atskanēja sambas ritmi, kas man lika strauji kustēties no vienas kājas uz otru. M-kungs ar iedvesmu to akceptēja: ,,VO, VO!!! VO, VO!!!’’ Un tad divreiz pavēlēja:

,,AIZVER ACIS, IT KĀ TU SAPŅOTU PAR SAVĀM LELLĒM!’’ Tai brīdī manā fantāzijā uzbūrās aina – esmu aizmigusi un iegrimusi plīvuru mākoņos (uzfilmēta līdz krūtīm).Bet gulošai sapņotājai taču jābūt gandrīz horizontālā stāvoklī!

Tāpēc mūzikas ritmā, aizvērtām acīm, turot priekšā daudzās aizskaru kārtas, atliecos atpakaļ. Iejutos sapņotājas lomā, līdz jautrā dziesmiņa izskanēja. Nodomāju - ja šo fragmentu palēninātu - varbūt sanāktu labs sākums un nobeigums filmai par manām lellēm. (Šo fragmentu, pēc deviņiem mēnešiem, kad bija iespēja safilmēto noskatīties, viņš man tā arī neparādīja – to pat nepamanīju. Līdz šai dienai neesmu redzējusi.)

Pēc kāda laika aizvēru acis jau pēc savas iniciatīvas, nemaz nenojaušot, uz kurieni ,,inteliģentais’’ tai brīdī stūrē kameru. Kad filmēšana beidzās, M-kungs lūdza: ,,Atļauj noglāstīt, atļauj noglāstīt!’’ Nepārprotami liku saprast, ka nedrīkst! (Tas ir labi dzirdams arī viņa filmā, kuru pēc ilga laika saņēmu.)

PROM EJOT SLĪPĒTAIS PATEICA, KA VISS IR SANĀCIS MIGLAINS. Atbildēju: ,,Tas ir labi, tas rada mistisku iespaidu!’’ Tā kā mākslinieks daudzkārtīgi bija uzsvēris, ka filma būs tikai mums ,,pašiem’’, es viņu mierīgu sirdi aizlaidu projām, pat nepaskatījusies aparātā, vai tur labi, vai kā savādāk izskatos, turklāt man nāca miegs.

Pēc filmu noskatīšanās uzzināju, ka M-kungs it kā taisa bildes seksa žurnāliem, un no TV darbinieces B.Auzānes, ka viņam internetā ir kaut kāds erotiskais kanāls...Tas manī izraisīja nepatīkamu satraukumu, jo par lielu pārsteigumu, manā mājas video bija parādījusies dižfilmētāja nekaunība un viltība – nekāda miglas filma tā nebija! Izrādās - viņš bija riebīgi tendēts uz īpašām detaļām un speciāli vilcis klāt! Kāds tam sakars ar mākslinieciska rakstura filmu, par kādu agrāk bija runa?

Bet drīz man izdevās ierakstīt kasetē, viņa ļoti ticamos apgalvojumus, ka nevienam to filmu nav rādījis, un nerādīs, ja es to nevēlēšos.

2O minūšu garajā ierakstā es runāju par to, cik nesmuki viņš izdarījies - kaneesmu nekāda seksbumba. Ierakstīts arī moments, kurā lūdzu, lai ,,dižais’’ rakstiski apliecina, ka filmu ar manu dejošanu nevienam nerādīs, tad man būtu mierīgs prāts, bet viņš ļoti pārliecinoši saka:

,,GODA VĀRDS IR DAUDZ SVĒTĀKS !’’

Tik ļoti ticami bija pateikts šis teikums, ka uz kādu laiku manā satrauktajā prātā iestājās miers, bet noziegums jau bija izdarīts, jo viņš tai dienā nāca no Dāvida šova televīzijā, kur pelnīti tika apcelts tieši saistībā ar to, kas man nodarīts (to uzzināju krietni vēlāk). Es Dāvidu nepazīstu, bet viņš noteikti saprot, kāds ir M-kungs.

Ja dižfilmētājs un viņa pēcnācēji turpinās man darīt ļaunu, kasete, kas pierāda viņa virtuozi melīgo dabu tiks atskaņota tur, kur viņi to vismazāk gaida...

Un tagad citāts, kas raksturo šī stāsta galveno varoni (no slavena cilvēka dienasgrāmatas): ,,Tas M no Sibīrijas esot ļoti slikts latvietis, daudz visādu ļaunumu un cūcību sastrādājis. Dīvainība – visādas fotomontāžas.’’

Liels paldies visiem, visiem, kas mani ar dažādu mākslas veidu un šovu palīdzību vilka ārā no šī murga! Paldies cilvēkam, kas filmu izņēma no interneta (izrādās to ir ļoti grūti izdarīt). Bet tiem, man pilnīgi svešajiem cilvēkiem, kas iegrūda vēl dziļāk nelaimē, vēlos atbildēt ar Glena van Ekerena vārdiem: ,,Vairums cilvēku domā, ka viņi redz pasauli tādu, kāda tā ir. Diemžēl mēs redzam pasauli tādu, kādi mēs esam.’’

Esmu saņēmusi pārsteiguma dāvanu ar nosaukumu ,,Vainīgā’’. Bet kas notika tad, kad diždraņķis pavēlēja: ,,AIZVER ACIS, IT KĀ TU SAPŅOTU PAR SAVĀM LELLĒM!’’, varu tikai minēt un iztēloties - saistībā ar apkārtējas pasaules reakciju...

Naivā – R. Orbidāne, kurai ļoti lielas platoniskas mīlestības dēļ pirmā seksuālā pieredze bija trīsdesmit gados, kas kopš 2002.gada dzīvo kā īsta mūķene, bet pataisīta par iluzoru seksbumbu...

P. Pirms liktenīgā brīža man piezvanīja māte. Ar visu tilla kaudzi un drapērijām biju spiesta tikt pie sava telefona, kas atradās uz grīdas. Visticamāk tilla auduma krokas tad izkustējās no pareizās vietas, bet vai tādēļ filmētājam ir jāmelo, ka nekas nav cauri redzams? Vai tāpēc cilvēkiem, kas mani nepazīst, ir tiesības teikt, ka mani pazīst, un mani jāpazemo vēl vairāk? Un vēl citiem jāapņirdz?

Vēl kas prātam neaptverams – par šo “labdarību” M-kungs pamanījās no manis izkrāpt naudu.

Bet sakarīgo un domājošo tomēr ir vairāk – liels paldies tiem daudzajiem, kas dažādos oriģinālos veidos, un ar mākslas palīdzību, mani izvelk no šī murga!

Ceru uz Jūsu izpratni.

Ar cieņu - R.Orbidāne"

Ja jums ir ko teikt, rakstiet [email protected] . Vai izsakieties komentāru sadaļā.


Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

rita 01.12.2016 17:46
Paskatoties uz to daudzbērnu tēvu jau vien
paliek nelabi. Bet man liekas, ka šī tēma jau
kaut kad agrāk parādījās internetā;
Martinsons ir pretīgs vecis, bet to sievieti
vajadzētu vest uz Aptiekas ielas slimnīcu.
1 0 atbildēt
SEBASTIANS 06.12.2015 17:19
nEŽĒLĪGS MAUKURS VIŅŠ IR!
5 0 atbildēt
R.O. > SEBASTIANS 04.03.2016 17:31
Arī ļoti viltīgs!
Es runāju ar kādu tiesnesi, kas Martisonam attiesāja mājas daļu (viņam par labu). Visa procesa laikā juriste ne reizi nejuta jelkādas dīvainības no M.Martinsona puses!
Tas notika apmēram tai laika periodā, kad "dižfilmētājs" mani apmuļķoja.
4 0 atbildēt
Sarmīte > R.O. 05.03.2016 15:59
Iesaku cilvēkiem palasīt Juhana Kulberga grāmatu "Dinamiskā psihiatrija", īpaši to, kas aprakstīts sākot no 228.lappuses!
3 0 atbildēt
Dzintars Tilaks 04.12.2015 00:18
Šo nav pat vērts apspriest. Vecs joks. Satikās divi pamuļķīši, nesadalīja emocijas. Seksbumbas jau ar sūnu apaugušas, donžuānam ne da pavešanai. Nekāda skandāla tur nav, vien gruzd sens pārinodarījums nesaprašanās veidā. Lai miers ar viņiem.
5 3 atbildēt
Autore R.Orbidāne - Zombijam! > Dzintars Tilaks 27.02.2016 14:03
Pa dzīvi lepni iet augstprātis.
Tam labi zināms itin viss -
Pat tas, kas tālumā ir noticis!
Par visu tam savs viedoklis -
Ar ķerto pūlēm prātā ieklīdis.
4 0 atbildēt
margrietiņa - AUGSTPRĀTIM > Dzintars Tilaks 29.02.2016 17:16
"Pasaule ir cilvēka prāta un domu atspoguļojums. Kādas ir domas par pasauli, tāda arī rādās pasaule. Tātad pasaules uztvere ir subjektīva..."
No žurnāla "MISTĒRIJA"
3 0 atbildēt
Neaizmirstulīte - ciniķim! > Dzintars Tilaks 04.03.2016 18:22
Es R.Orbidāni zinu kā ļoti kārtīgu, emocionāli jūtīgu cilvēku, kas ārkārtīgi pārdzīvo viņai nodarīto pārestību, jo viņa ir PILNĪGS PRETSTATS tam iluzorajam, ko filmā panācis M.Martinsons ar n-tajām blēdībām!
Runa bija par mākslinieciska rakstura filmu personīgai lietošanai!
Vai tad Jūs Dz.Tilak uzskatat, ka M.Martinsons nesaprot ko nozīmē jēdziens personīgai lietošanai?
R.Orbidāne arī Martinsonam teica, ka paļaujas uz viņa godaprātu, kura kā izrādās, viņam nav it nemaz!!!
3 0 atbildēt
Brīnums 03.12.2015 00:03
cik šī sieviete var būt naiva un izdarīties tik stulbi, ielaižoties jebkādos pasākumos ar tādu glumu veci, kopā iedzert, stāstīt par savu iemīlēšanos un nonākt aprakstītajā situācijā. Stulbums neizmērojams! Par šo martinsonu jau agrāk bija šis tas lasāms un dzirdams, nu kāds viņš multimākslinieks, bezkaunīgs vecis ar visīem saviem daudzajiem bērniem!
5 2 atbildēt
Jābrīnās par Jums! > Brīnums 05.03.2016 16:04
R.Orbidāni Martinsons ļaunumu nodarīja jau sen.
Internetu viņa apguva pavisam nesen!
Otra situācijā iekāpt nav iespējams, tāpēc Jūsu vārdi ir tukši!
2 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV