Atzīšanās mīlestībā Francijai: Romāna Viktjuka izrāde Edīte Piafa. Mans leģionārs

16. decembrī plkst. 19.00 Rīgas Kongresu namā ar izrādi „Edīte Piafa. Mans leģionārs” viesosies Romāna Viktjuka teātris.
Publicēts: 09.12.2015, Komentāri: 0

16. decembrī plkst. 19.00 Rīgas Kongresu namā ar izrādi „Edīte Piafa. Mans leģionārs” viesosies Romāna Viktjuka teātris. Izrādes centrā ir izcilās franču dziedātājas Edītes Piafas un leģiona lidotāja skumjais mīlas stāsts. Iestudējumā vienkopus sarindoti kanoniski sižetu motīvi – jaunas dziedātājas vientulība un nabadzības posts, nejauši, it kā nozagti laimes brīži, mīļotā cilvēka nāve.

Viktjuks norāda uz darba nozīmi tieši tagad, kad visa pasaule jūt līdzi Francijai. „Cilvēks ar tādu bērna sirdi, kāda ir man, var tikai kliegt – apturiet viņus! - saka režisors - Ar šo izrādi aicinu rīdziniekus kopīgi atzīties mīlestībā Francijai un būt kopā ar tās iedzīvotājiem”.

Edītes Piafas lomu atveido un viņas dziesmas izpilda džeza dīva Nuca Šanšiašvili. Tāpat izrādē piedalās aktieri Pāvels Novikovs Leģionāra lomā un Farhads Mahmudovs, kurš atveido Uzņēmēju.

Skatītājus gaida trauksmains stāsts, ietērpts mūzikā. Nucas spēcīgā balss liek zālei aizturēt elpu cauri melodramatiskajiem sižeta pavērsieniem. To vēl iespaidīgāku dara Piafai līdzīgais balss tembrs un spraigā aktierspēle, kas skatītājiem neļauj atslābt ne mirkli. 

Pāvels Novikovs un Farhads Mahmudovs ir labi pazīstami ar saviem darbiem teātrī un kino. Lugas sižets paredz aktieriem ik mirkli atrasties kustībā – viņi planē, riņķo, lec, skrien apkārt lidaparātam, savus atveidotos varoņus arvien vairāk tuvinot kulminācijai.

Šī dziļi izjustā un muzikāli piesātinātā izrāde ir visai tālu no mēģinājumiem izpušķot Edītes Piafas biogrāfiju. Tas drīzāk ir poētisks dzīves pavērsienu apcerējums. Kas ir īsta mīlestība un ko esam gatavi tās dēļ ziedot, un vai upuri ir tās vērti? Uz skatuves tiks radīta fantāzija, kas nepretendē uz dokumentālu precizitāti, bet šajā mazajā epizodē gluži kā vienā ūdens lāsē atspoguļojas visa dzīve.

Viesizrādi rīko: Starptautiskais talantu centrs.

Biļetes uz izrādi var iegādāties “Biļešu serviss” kasēs un degvielas uzpildes stacijās “Statoil” visā Latvijā, kā arī internetā

Facebook – www.facebook.com/events/476523779184377/

Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV