2015. gada Ziemassvētkos varēs sēņot! Un gatavot pašu sasēņotu gaileņu mērci

2015.gada decembrī gan šajā nedēļas nogalē, gan visā nākamajā nedēļā Latvijā nebūs ne vēsts no ziemas, gaidāma oktobra sākumam atbilstoša gaisa temperatūra.
Publicēts: 21.12.2015, Komentāri: 1
2015.gada decembrī gan šajā nedēļas nogalē, gan visā nākamajā nedēļā Latvijā nebūs ne vēsts no ziemas, gaidāma oktobra sākumam atbilstoša gaisa temperatūra, kā arī stiprs vējš un lietus, prognozē «Global Forecast System».

Līdz ar to tradicionālo ziemas prieku - slēpošanas, slidošanas un sniegavīru celšanas - vietā varēs iet sēņot vai doties laivot.

Sagaidāms, ka mežos augs gailenes un dažas citas sēnes, plauks pūpoli uz uzziedēs atsevišķas pavasara puķes.

Līdzīga situācija bija arī 2013.gada Ziemassvētkos.

Sestdien, 19.decembrī, visā Latvijā gaidāmi +7..+9 grādi, svētdien gaiss iesils līdz +8..+11 grādiem, un līdz +11 grādiem augsta gaisa temperatūra iespējama arī trešdien, 23.decembrī. Gaisa temperatūra Ziemassvētkos gan naktīs, gan dienās gaidāma +4..+9 grādu robežās.

Līdz ar to tiks pārspēti desmitiem siltuma rekordu, gaidāms arī nacionālais temperatūras rekords gan vairākiem datumiem, gan visai decembra trešajai dekādei. Tomēr siltuma sajūtu mazinās spēcīgs vējš, kas brīžiem var pāraugt vētrā.

Brāzmains vējš gaidāms visās dienās, tas pūtīs no rietumiem, dienvidrietumiem. Ilgstošā spēcīgā vēja dēļ atkal gaidāms augsts ūdens līmenis jūrā un upju grīvās, it īpaši Vidzemes piekrastē un Rīgā. Bieži līs, vairāk nokrišņu būs Kurzemē un Vidzemē, bet vismazāk līs Zemgalē. Auksts un sniegots laiks varētu iestāties janvārī.

Komentāri: 1
Avots: Tvnet.lv
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Sanita 21.12.2015 08:31
Redzējām pašu acīm,gailenes aug.....
0 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV