Mūžībā aizgājusi izcilā amerikāņu dziedātāja Natālija Koula

"Natālija izcīnīja niknu, drosmīgu cīņu, nomirstot tāpat, kā bija dzīvojusi – ar cieņu, spēku un godu,» teikts ģimenes paziņojumā.
Publicēts: 01.01.2016, Komentāri: 0
Amerikāņu džeza un soulmūzikas dziedātāja Natālija Koula (Natalie Cole), kas bija džeza leģendas Nata Kinga Koula meita, mirusi 65 gadu vecumā. Koula, kurai bija ilgstošas veselības problēmas saistībā ar C hepatītu, kā arī komplikācijas pēc nieres transplantācijas, nomirusi Vecgada vakarā Losandželosas slimnīcā.

"Natālija izcīnīja niknu, drosmīgu cīņu, nomirstot tāpat, kā bija dzīvojusi – ar cieņu, spēku un godu,» teikts ģimenes paziņojumā.

"Mūsu mīļā māte un māsa .. mūžīgi paliks NEAIZMIRSTAMA mūsu sirdīs,» paziņoja Koulas ģimene, citējot viņas pazīstamākās dziesmas «Unforgettable» nosaukumu.

Koula uzauga Losandželosā, un viņas muzikālā karjera bija saistīta ar slavenā tēva karjeru.

Pēc iesaistīšanās R&B, soulmūzikā un popmūzikā, Koula guva vislielākos panākumus 1991.gadā ar albumu «Unforgettable .. With Love». Šis albums ieguva «Grammy» balvu kā Gada albums un tika pārdots ASV vairāk nekā septiņos miljonos eksemplāru.

Šī albuma tituldziesmu Koula nodziedāja studijā miksētā duetā ar 1965.gadā mirušā tēva balss ierakstu, un šis duets tika atzīts par novatorisku tā laika tehnisku sasniegumu.

Koula arī pievērsās aktrises karjerai, piedaloties vairākos ASV seriālos, bet viņas privāto dzīvi sarežģīja narkotiku lietošana un trīs laulību šķiršanas.

2000.gadā izdotā autobiogrāfijā «Eņģelis uz mana pleca» («Angel on My Shoulder») Koula stāstīja, kā cīnījusies ar depresiju, sevišķi pēc tēva nāves un viņas paša dēla nāves.

Koula kļuva atkarīga no heroīna un kokaīna, un viņa atkārtoti cīnījās pret šo atkarību. 2008.gadā viņai tika diagnosticēts C hepatīts, un vēlāk viņai tika pārstādīta niere.


Komentāri: 0
Avots: Tvnet.lv, Vipi.lv
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV