Šerloka Holmsa dzimšanas diena Rīgā: Tradīcija turpinās

Tuvojas pats kostīmiem krāšņākais Rīgas burziņš – Šerloka Holmsa dzimšanas diena.
Publicēts: 08.01.2016, Komentāri: 0

Tuvojas pats kostīmiem krāšņākais Rīgas burziņš – Šerloka Holmsa dzimšanas diena. Šogad pasākums norisināsies 9. janvārī un sola pilsētas centrā pulcēt rekordlielu skaitu mis, misis un džentlmeņu. 2016. gads būs jubilejas gads. Jau piekto gadu pēc kārtas Rīgā notiks šis jautrais pasākums, kurš iemantojis popularitāti gan starp dažādu valstu tūristiem, gan vietējiem iedzīvotājiem. Šī ir lieliska iespēja reizi gadā iejusties aktiera ādā, kļūt par slavenību, kam pievērsta neskaitāmu kameru uzmanība. Tiem, kuri vēl nav gatavi pārvērtībām, pasākuma rīkotāji sagatavojuši virkni aktivitāšu – sākot ar Mazo Holmsu akadēmiju visai ģimenei līdz izklaidējošiem uzdevumiem un ekskursijām.

2016. gadā ciemos pie pasaulslavenā detektīva ieradīsies viņa kolēģi – izmeklētāji no dažādām valstīm. Savu dalību pasākumā jau apstiprinājis Krievijas izmeklētājs Erasts Petrovičs Fandorins, angļu detektīve mis Mārpla, Parīzes kriminālpolicijas komisārs Megrē, katoļu mācītājs-detektīvs tēvs Brauns un beļģu detektīvs Erkils Puaro. Par augsto viesu drošību rūpēsies apsardzes kompānija QUANTRUM.

Pasākums sāksies plkst. 12:00 pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (Kr.Valdemāra iela 10a). Šī vieta nav izvēlēta nejauši. Te tika uzfilmētas dažas epizodes Igora Masļeņikova "Šerloka Holmsa un doktora Vatsona piedzīvojumu" pirmajām sērijām. Plkst. 13:00 kostīmos tērptie dalībnieki dosies gājienā cauri pilsētas centram līdz Kaļķu ielai 15 Vecrīgā (blakus viesnīcai Hotel Roma). Šeit norisināsies kostīmu parāde, kuras laikā žūrija izvēlēsies un apbalvos pašus labākos tērpu īpašniekus. Pasākums turpināsies Lielās ģildes ēkā, Amatu ielā 6.

Pasākuma programma ir diezgan piesātināta, tāpēc aicinām viesus un dalībniekus laikus nodrošināties ar spēku rezervēm un, protams, dedukcijas metodi. Lielajā ģildē no plkst. 14:30 līdz plkst. 15:00 notiks labāko tēlo apbalvošana sešās nominācijās:

/LABĀKAIS HOLMSS

/LABĀKAIS PERSONĀŽS

/LABĀKAIS ČETRKĀJAINĀ DRAUGA TĒLS

Konkurss notiek sadarbībā ar Coctail.lv.

/LABĀKAIS BĒRNU TĒLS

Konkurss notiek sadarbībā ar meiteņu un zēnu apģērbu zīmolu LAZY FRANCIS.

/LABĀKĀS ŪSAS UN BĀRDA

/ELEGANTĀKAIS DŽENTELMENIS

Konkurss notiek sadarbībā ar viriešu aksesuāru veikalu SPOTS.

Tāpat žūrija ir sarūpējusi veicināšanas balvas un negaidītas nominācijas. Nepalaidiet garām apbalvošanas ceremoniju! Apbalvošanai sekos muzikāli teatrāla programma, kur ar fragmentiem no izrādes "Bāskervilu leģenda" viesosies Latvijas Nacionālais teātris, uzstāsies bērnu ansambļi, pūšamo un stīgu instrumentu orķestri un daudzi citi mākslinieki. Koncerta ietvaros sadarbībā ar Coctail.lv notiks nebijis šovs – dažādu angļu suņu sugu parāde. Ap 50 reti un dižciltīgi suņi demonstrēs savu daili, grāciju un prātu.

Bērni un viņu vecāki varēs iziet ātro jauno detektīvu kursu Mazo Holmsu akadēmijā, kas tradicionāli tiek rīkota sadarbībā ar Valsts policiju. Būs iespēja apmeklēt nodarbības ķīmijā, daktiloskopijā, profesionālajā grima mākslā, fiziognomikā un pat mūzikā. Nodarbības paredzētas bērniem no 3 līdz 16 gadu vecumam, tās būs bez maksas un notiks gan latviešu, gan krievu valodās.

Visi angļu vēlo brokastu cienītāji gaidīti Berimora kafejnīcā, Lielās ģildes otrajā stāvā, kur varēs nobaudīt auzu biezputru. "Auzu biezputra, ser!" ierasti ir viena no iecienītākajām Šerloka Holmsa dzimšanas dienas norisēm.  

Lai tiktu pie fotouzņēmuma retro stilā, būs jādodas uz foto salonu "Pie Bartiljona", kas iekārtots Lielās ģildes otrajā stāvā. Šeit varēs gan nofotografēties, gan pārtapt Holmsa un misis Hadsones tēlos.

Vislabāk sagatavotos mūsdienu detektīvus gaida vairāki piedzīvojumu kvesti ar negaidītiem sižetiem un sarežģītiem uzdevumiem: pilsētas fotokvests "Brālības noslēpumi", lomu kvests Viktorijas laika detektīva "Māja ar divām grīdām" stilā un kvests-detektīvs "Smitu ģimenīte". 21. gadsimta holmsiem ir pieejamas jaunās tehnoloģijas - mikrolokācijas sistēma KNOQ, ar kuras palīdzību izmeklēt noziegumu un notvert noziedznieku ir kļuvis daudz vieglāk. Neaizmirstiet savlaicīgi lejupielādēt savās mobilajās ierīcēs aplikāciju KNOQ un reģistrēties vietnē www.questime.lv/.

Kino mīļi šajā dienā varēs apmeklēt lielāko daļu vietu, kur norisinājās slavenās Igora Masļeņikova filmas "Šerloka Holmsa un doktora Vatsona piedzīvojumi" uzņemšana, doties ekskursijā pa šaurajām vecpilsētas ieliņām, iegriezties slepenos pagalmos un šķērsieliņās. Ekskursijai iepriekš var pieteikties rakstot uz e-pastu: [email protected].

Pasākuma vakara programmā paredzēti kinoseansi un "afterparty".

Detalizēta pasākuma programma pieejama vietnē www.holmes.lv/.

Pasākuma rīkotāji pateicas par atbalstu Rīgas Tūrisma Attīstības Birojam Live Riga.

Pasākumu rīko: reklāmas aģentūra PR LĪNIJA un biedrība "Holmes&Co".

Programma 2016

No plkst. 12.00-13.00

Dalībnieku pulcēšanās un reģistrācija uz Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kāpnēm (Krišjāņa Valdemāra ielā 10a). Konkursa kārtībā tiks noteikti uzvarētāji šādās nominācijās:

 / LABĀKAIS HOLMSS
Piemīt spilgta vizuālā līdzība ar slaveno detektīvu – gan varoni, kurš attēlots grāmatās un filmās, līdz specifiskām personības iezīmēm. Ne vienmēr tam jābūt tērpam no „A” līdz „Z”, toties ar pārdomātām detaļām, kas rada tēla atpazīstamību.


/ LABĀKAIS PERSONĀŽS
Šajā konkursā piedalās visi iemīļotās grāmatas personāži – no doktora Vatsona, bīstamā un reizē harizmātiskā profesora Moriartija līdz sirsnīgajai misis Hadsonei un skaistajai Irēnai Adlerei. Viņu vidū ir arī sers Henrijs Mortimers, Berimors un daudzi citi, kas kopā dosies krāšņā gājienā.

Savu pieteikumu konkursam sūtiet [email protected].

/ LABĀKAIS ČETRKĀJAINĀ DRAUGA TĒLS

Konkursa apakšnominācijas:

/"Īsts džentelmenis" (jebkurš tēls no Holmsa līdz Moriartijam)

/"Misis Hadsones suns" (jebkurš "sieviešu" suņa tēls)
/"Labākais duets" (saimnieka un suns vienādi ieturētā tēlā)

Konkurss notiek sadarbībā ar Coctail.lv.

Tērpu šūšana četrkājainajiem draugiem:  "Lusi & Olsi" un "Vanilly accessories".

/ LABĀKAIS BĒRNU TĒLS

Ik gadu gājienā piedalās ar mazie dalībnieki. Viņi atveido Holmsu, konsteblus vai vienkārši ievērojamā detektīva draugus, tāpat arī misis Hadsoni. Šogad rīkotāji viņiem sarūpējuši jo īpaši daudz pārsteigumu, bet labākie no labākajiem saņems apbalvojumus un balvas.

Konkursu atbalsta stilīgais zīmols bērniem “Lazy Francis”.

/ LABĀKĀS ŪSAS UN BĀRDA

/ ELEGANTĀKAIS DŽENTELMENIS

Konkursu atbalsta Shave.lv

PIEDALĪŠANĀS KONKURSOS UN GĀJIENĀ IR BEZ MAKSAS

 

Plkst. 13.00-13.30

Gājiens sākas no pasākuma galvenās skatuves, kas šogad atradīsies Vecrīgā, Kaļķu ielā 15 (blakus viesnīcai Hotel Roma).


Plkst. 14.30 - 15.00

Labāko tēlu apbalvošana visās no nominācijās notiek Lielajā ģildē (Amatu ielā 6).

Plkst. 12.00-18.00

Nodarbības Mazo Holmsu akadēmijā sadarbībā ar Valsts policiju (Lielajā ģildē, Amatu ielā 6). Bērniem un viņu vecākiem būs iespēja apgūt detektīvam nepieciešamās prasmes un izzināt amata noslēpumus. Jūs gaida nodarbības ķīmijā, mūzikā, fiziognomikā, daktiloskopijā, grafoloģijā un daudz citu izzinošu aktivitāšu. Nodarbības paredzētas bērniem no 3 līdz 16 gadu vecumam, tās būs bez maksas un notiks gan latviešu, gan krievu valodās.

Plkst. 15.00-17.00

Muzikāli teatrāla programma Lielajā ģildē, kurā piedalās mūziķi, dziedātāji un aktieri, kā arī angļu suņu sugu parāde, labāko tēlu apbalvošana, viktorīnas.

Plkst. 15.30-16.00

Angļu suņu sugu parāde sadarbībā ar Coctail.lv uz Lielās ģildes skatuves.

Plkst. 14.00-17.00

"Auzu biezputra, ser!" – tradicionālā seru un peru brokastu tradīcija no vecās, labās Anglijas. Ēst tikai cimdos :). Pasākums notiek Lielajā ģildē.

Plkst. 14.00-18.00

Retro foto salons "Pie Bartiljona" ar Beikerstrītas atribūtiku un gaisotni, kur tēju un biskvītus pasniedz Misis Hadsone. Norises vieta – Lielā ģilde, Amatu iela 6. Foto būs savā īpašumā iegūstams turpat uz vietas. Iepriekšēja pieteikšanās pa tālr.: +37129148691.

Lielās ģildes trešajā stāvā jūs gaida cepuru ekspozīcija, sniedzot iespēju nofotografēties eksotiskākā galvassegā. Tāpat visi ir laipni gaidīti cilindru izgatavošanas radošajā darbnīcā, kas tiek rīkota kopā ar muzeju „Cepures pasaule”.

 

 

 

Plkst. 11.00-17.00

Ekskursija pa vietām, kur tika uzņemta Igora Masļeņikova filma "Šerloka Holmsa un doktora Vatsona piedzīvojumu". Iepriekšēja pieteikšanās zvanot pa tālr.: +371 26 468 131 vai rakstot uz e-pastu: [email protected]

Dalība ekskursijās ir par maksu.

 

No plkst. 12.00

Vislabāk sagatavotos mūsdienu detektīvus gaida vairāki piedzīvojumu kvesti ar negaidītiem sižetiem un sarežģītiem uzdevumiem: pilsētas fotokvests "Brālības noslēpumi", lomu kvests Viktorijas laika detektīva "Māja ar divām grīdām" stilā un detektīvspēle "Smitu ģimenīte". 21. gadsimta holmsiem ir pieejamas jaunās tehnoloģijas - mikrolokācijas sistēma KNOQ, ar kuras palīdzību izmeklēt noziegumu un notvert noziedznieku ir kļuvis daudz vieglāk. Neaizmirstiet savlaicīgi lejupielādēt savās mobilajās ierīcēs aplikāciju KNOQ un reģistrēties vietnē www.questime.lv/.

KNOQ -  mikrolokācijas sistēma, kas pārraida ciparu informāciju un citu adresātam paredzētu saturu uz visām mobilajām ierīcēm, kas atrodas tās darbības robežās, kā arī nodrošina orientāciju un maršrutizāciju telpās un ārpus telpām, nodrošinot piekļuvi interaktīvajiem pakalpojumiem.

Vairāk informācijas: www.facebook.com/knoq.lv

/ Pilsētas fotokvests „Brālības noslēpumi”

Piedzīvojums ar artefaktu meklēšanu vecpilsētā, piemērots kā pieaugušajiem, tā bērniem. Dodoties meklēt slepenu organizāciju, atklājiet viduslaiku Rīgas leģendas un mīklas. Iespējams, ieraudzīsiet pilsētu tādu, kādu nekad iepriekš neesat redzējuši.

/ Lomu kvests ar Viktorijas laika detektīva „Māja ar divām grīdām” atmosfēru

Visiem, kuri vēlas nokļūt piedzīvojumā ar samudžinātu sižetu un negaidītām beigām.

/ Detektīvspēle „Smitu ģimenīte”

Tiem, kuri nebaidās tikt aizturēti uz aizdomu pamata par bagāta tēvoča slepkavību.

 

 

No plkst. 19.00

Kinoseansi un „afterparty”

Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV