Ķelnē cietušajām sievietēm rētas paliks uz visu mūžu

Ķelnes policijas šefs atlaists no amata pēc vardarbības Jaungada naktī vienā no skaistākajām Vācijas pilsētām.
Publicēts: 09.01.2016, Komentāri: 0

Ķelnē uz ielām bija izgājuši simtiem cilvēku, lai protestētu par vardarbīgo izturēšanos pret sievietēm. Pēc tam, kad gaismā nāca šausminošā informācija, ka pilsētā jaungada naktī bēgļi ir izvarojuši vairākas sievietes.

Tiek minēts, ka masveida seksuālajā uzbrukumā ir cietušas vairāk kā 100 sievietes.

Viena no cietušajām, jauna sieviete, ir minējusi, ka uzbrucēji viņai kapucē ir ievietojuši aizdedzinātu uguņošanas ierīci. Pēc sievietes vārdiem pēc šī vakara viņai ir palikušas rētas uz visu atlikušo mūžu.

Uzziņai no žurnāla "IR":

ēc masveida seksuālajiem uzbrukumiem un laupīšanām, kam Jaungada naktī Ķelnes centrā tika pakļautas vismaz 170 sievietes, piektdien no amata atcelts pilsētas policijas priekšnieks Volfgangs Alberss un viņš bijis spiests doties priekšlaicīgā pensijā, ziņo vietējie mediji.

Ceturtdienas un piektdienas ziņas medijos "man lika secināt, ka policijai bija ievērojami atšķirīga aina par situāciju Jaungadā, nekā tā, ko pēc mana pieprasījuma man sniedza policijas vadība," teikts Ķelnes mēra Henrietes Rekeres paziņojumā.

Pilsētas galva piebildusi, ka policija no viņas un sabiedrības slēpusi "politiski delikātu" informāciju un ka uzticība policijai ir "nopietni satricināta". "Es nevaru pieņemt, ka es kā pilsētas mērs šo informāciju, īpaši par iesaistīto personu izcelsmi, vispirms saņemu no šodienas medijiem," uzsvērusi Rekere.

Vēl otrdien Alberss apgalvoja, ka policijai nav nekādas informācijas par varmākām, kas Jaungada naktī uzbruka sievietēm Ķelnes centrālās stacijas apkārtnē.

Aizdomās par vardarbību Ķelnē aizdomās tur 31 cilvēku, arī 18 patvēruma meklētājus

Saistībā ar Ķelnē Jaungada naktī notikušajiem masveidīgajiem seksuāla rakstura uzbrukumiem tiek veikta izmeklēšana par 31 personu, arī 18 patvēruma meklētājiem, piektdien paziņoja Vācijas Iekšlietu ministrija.

"No 31 aizdomās turamā, kuru vārdi ir zināmi, 18 ir patvēruma meklētāja statuss," sacīja ministrijas preses pārstāvis Tobiass Plate.

Vecgada vakarā Ķelnē notika vairāki desmiti, pēc visa spriežot, koordinēti seksuāli uzbrukumi sievietēm, ziņo LETA/DPA.

Ķelnes policija ceturtdien atzina, ka ir saņemti 120 iesniegumi. Liecinieki stāstījuši, ka uzbrucēji bijuši "arābiska izskata" jauni vīrieši, kas 20-30 cilvēku lielās grupās ielenkuši upurus, uzbrukuši tiem un vairākos gadījumos aplaupījuši.

Ķelnes policisti apstrīd priekšniecības ziņojumu 

Ķelnes policisti, kuri nodrošināja kārtību Jaungada naktī pie pilsētas centrālās dzelzceļa stacijas, apstrīd savas priekšniecības sniegtajā ziņojumā izklāstīto notikumu gaitu, arī to, ka it kā nav zināms, kurš veicis likumpārkāpumus, vēsta Dw.de.

Avīzes „Welt am Sonntag" aptaujātie likumsargi pastāstīja, ka viņi, atšķirībā no medijos nokļuvušajām ziņām, izkontrolējuši aptuveni 100 cilvēku, daudzi no viņiem tika uz laiku aizturēti.

Kā stāsta policisti, tikai nedaudzi no tiem, kas pulcējās dzelzceļa stacijas laukumā, bija iebraucēji no Ziemeļāfrikas, vairākums bijuši sīrieši vai vismaz uzrādīja Sīrijas dokumentus, teikts ceturtdien publicētajā rakstā avīzē. „Vairākums bija nesen iebraukuši valstī kā patvēruma meklētāji," rakstā citēts viens no policistiem.

Policistu arodbiedrība apstiprinājusi informāciju, ka uzbrucēju vidū Ķelnē bijuši bēgļi - vairākums jaunu vīriešu no arābu vai Ziemeļāfrikas valstīm. To telekanālam ARD teica arodbiedrības priekšsēdētājs Ernsts Valters.

Medija sarunbiedri arī noliedza, ka seksuālie uzbrukumi bijis iemesls, lai novērstu upuru uzmanību no laupīšanas. „Patiesībā bija pavisam otrādi," apgalvo policisti. „Noziedzniekiem, galvenokārt arābu izcelsmes, svarīgāka bijusi seksuālā izklaide."

“Spiegel”: Policija Jaungada naktī Ķelnē nekontrolēja situāciju

Policija Ķelnē Jaungada naktī nespēja kontrolēt situāciju dzelzceļa stacijas laukumā. Tas atzīts Ķelnes policijas 4.janvāra iekšējā ziņojumā, kas nonācis vācu medija "Der Spiegel" rīcībā un ceturtdien daļēji publicēts interneta portālā.

Ziņojumā teikts, ka "sievietes faktiski skrēja caur stipri piedzērušos vīriešu ielenkumu", bet policija nekādi nevarēja ieviest kārtību stacijas laukumā, ziņo Dw.de. Tiesībsargi redzējuši lielu skaitu raudošu un pārbiedētu meiteņu un sieviešu. Cilvēki, kas atradās stacijas laukumā, policijai ziņojuši par "kautiņiem, laupīšanām un seksuāliem uzbrukumiem sievietēm", apgalvojot, ka uzbrucēji bijuši migranti, teikts ziņojumā.

Uzbrucēju identifikācija, it īpaši to, kuri tiek vainoti vardarbībā, "diemžēl nav iespējama", jo policijas spēki "paši nespēja tikt galā ar visiem notikumiem, pārkāpumiem un noziegumiem". Tiesībsargi nav spējuši sniegt palīdzību ikvienam no upuriem un dažkārt nav spējuši pieņemt pat iesniegumus par noziegumiem, teikts dokumentā, kas ir "Spiegel" rīcībā.

Stacijas laukumā sapulcējies pūlis ignorējis aizliegumu atrasties stacijas teritorijā un tās laukumā, policisti nav spējuši aizturēt uzbrucējus. Daudzo piedzērušos cilvēku dēļ bija jāslēdz arī piekļuve vilcienu platformām, tāpēc vairāki cilvēki skrējuši pa dzelzceļa sliedēm, teikts dokumentā. Uz policistiem šautas raķetes un viņi apmētāti ar pudelēm.

Ziņojumā teikts, ka pūlis ciešā lokā ieslēdzis policistus, viņiem traucējot palīdzēt upuriem. Laukumā sapulcējušies migranti policistu acu priekšā saplēsuši savas uzturēšanās atļaujas, sakot, ka rīt viņi saņems jaunas un policisti viņiem neko nevarēs izdarīt.

Ziņojumā citēts arī kāds vīrietis, kurš teicis: "Esmu sīrietis, jums pret mani jāizturas draudzīgi. Mani uzaicināja Merkele."

Policijas dokumentā norādīts, ka Ķelnē notikušais varēja beigties sliktāk - ar ievainotajiem un pat cilvēku nāvi. Ziņojumā teikts, ka situācija kļuvusi nekontrolējama, jo pietrūcis kārtības sargu, tāpat policistiem nav bijis pienācīga aprīkojuma.

Pēc jaunākajām ziņām,  kopumā policija līdz ceturtdienai saņēmusi 121 iesniegumu no cietušajiem Jaungada naktī Ķelnē un aizturējusi 16 aizdomās turamos.
Komentāri: 0
Avots: Ir.lv
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV