Emocionāls stāsts par LUX EXPRESS katastrofu reisā Rīga-Sanktpēterburga

Aculiecinieks: Autobuss kavēja grafiku un nesās kā nenormāls.
Publicēts: 31.01.2016, Komentāri: 7
«Šodien mums ir otrā dzimšanas diena,» 29.janvārī savā profilā sociālajā vietnē raksta «Lux Express» autobusa avārijā cietušo Mihailu citē portāls TVNET.

Uzreiz pēc izbraukšanas no Rīgas kādam no pasažieriem sākās epilepsijas lēkme, autobuss ieslēdza avārijas gaismas un 35 minūtes gaidīja ātro palīdzību. Acīmredzot vadītājs ļoti vēlējās izpildīt grafiku un nesās kā nenormāls. Taču, ja Latvijā ceļi bija ļoti tīri, tad Igaunijā sākās īsta elle - sniegs kopā ar lietu, kas momentā uz ceļa sasala. Bija ļoti slidīgs un slikta redzamība.

Daļa cilvēku gulēja, es vēroju ceļu, jo bija biedējoši. Un pagriezienā atskanēja vadītāja kliedziens, viss nodrebēja, un mēs nolidojām no ceļa. Ieņemot kreiso pagreizienu, autobuss turpināja kustību taisni. Autobuss nobrauca no ceļa, apgāzās uz labā sāna un vēl kādu brīdi slīdēja. Ielidojām laukā – ne bija ne koku, ne kā cita. Šajā ziņā paveicās. Paveicās arī, ka autobuss nesašķīda, nedeformējās vai neaizdegās.

… Piecēlāmies, apkārt tumsa (bija aptuveni varbūt divi naktī), cilvēku kliedzieni… Uz mums no kreisās puses uzkrita citi cilvēki, kuri nebija piesprādzējušies. Tiem, kuri nebija piesprādzējušies, lielākoties bija nobrāzumi, sasitumi, nelieli griezumi. Izsitām jumta lūkas, lūkojamies apkārt, lai palīdzētu citiem. Trim pasažieriem bija smagākas traumas – viena sieviete salauza ribas, vienu iespieda starp sēdekļiem un sniegu, vīrieti saspieda un norāva roku…

Pats briesmīgākais – redzēt cilvēka ciešanas, bet nespēt palīdzēt. Mēs centāmies atraut sēdekļus, kaut kā tos pacelt… Taču pēcāk atbraukušie glābēji pavadīja tur aptuveni 30 minūtes un nevarēja viņus izvilkt… Visu šo laiku viņi bija pie samaņas. Sapratis, ka no pleca rokas vietā viņam rēgojas kaula gabals, viņš vispār nevarēja pakustēties. Es ļoti ceru, ka ar viņu viss būs kārtībā. Pēc visa spriežot, viņš zaudēja arī daudz asiņu. Glābēji beigās pieņēma lēmumu pacelt autobusu ar pneimatiskajiem spilveniem.

Mihails izsaka lielu pateicību igauņu policistiem un glābējiem, kuri atbrauca ļoti ātri, dalīja segas un ļāva sildīties savās mašīnās, jo ārā bija ļoti auksti...

Visu rakstu lasiet portālā TVNET

Lux Express autobusa avārija Igaunijā

Lux Express autobusa avārija Igaunijā. Foto: Twitter.com, @JanisTeresko

Uzziņai:

Igaunijā notikušajā autobusa avārija cietis arī Latvijas pilsonis, aģentūrai BNS pavēstīja «Lux Ekspress» pārstāvis Jānis Andžāns.

Viņš paskaidroja, ka pēc saņemtās precizētās informācijas no slimnīcas un Igaunijas policijas, secināts, ka viens no smagi cietušajiem ir Latvijas pilsonis.

» Lux Express» pārstāvji jau ir sazinājušies ar cietušā Latvijas pilsoņa radiniekiem un dara visu iespējamo, lai sniegtu viņiem visu nepieciešamo atbalstu un palīdzību.

Atbilstoši sākotnējai informācijai negadījums noticis, jo autobuss nobraucis no ceļa stipra vēja un slidena ceļa dēļ. Precīzi negadījuma apstākļi pašlaik tiek skaidroti.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka Igaunijas ziemeļaustrumos piektdienas naktī apgāzās kompānijas «Lux Express» autobuss, kas brauca no Rīgas uz Sanktpēterburgu, un avārijā ir cietuši 12 cilvēki, no kuriem divi ir smagā stāvoklī.

Policija ap pulksten 00:50 saņēma ziņu, ka Jehvi-Tartu šosejas 8.kilometrā pie Austrumviru (Ida-Viru) apriņķa Puru ciema autobuss iebraucis grāvī un apgāzies, aģentūrai BNS pavēstīja Igaunijas policijas Austrumu prefektūras preses sekretārs.

Avārijas brīdī autobusā bija 26 pasažieri un divi šoferi. Ātrā palīdzība aizveda uz slimnīcu 12 cietušos, tostarp divus smagā stāvoklī.

Saskaņā ar autobusa apskates provizoriskiem datiem braukšanas ātrums bija pieļaujamās robežās un 58 gadus vecais šoferis pie autobusa stūres bija skaidrā.

"Braukšanas apstākļus uz ceļiem sarežģīja slapja sniega snigšana, līdz ar slidenu ceļa segumu situāciju sarežģīja arī stiprs vējš. Pēc notikuma vietas sākotnējās apskates var teikt, ka visi pasažieri korekti neizmantoja obligāto drošības aprīkojumu. Drošības josta ir obligāta ne tikai automobiļos, bet arī katrā transporta līdzeklī, kurā ir šīs jostas,» sacīja Austrumu prefektūras operatīvais vadītājs Tarvo Krūps.

Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

ups 31.01.2016 11:21
Un atradusi ko klausit ..nezin kads Mihails bus tas kurs izstastis kurs vainigs kurs ne,jau tagad ir nolasiti tahografa radijumi ,vaditajs nav parsniedzis atrumu,un tur nebija ne kada likuma,cels ir bijis nenormali slidens,to apstiprina Igaunijas policija.....Bet cienijami zurnalisti publice kaut kada Misas murgus kurs acimredzot bija pali ,un radijas vinam gan likumi ,gan ka lidoja ar autobusu....
6 25 atbildēt
PO > ups 31.01.2016 17:53
KATRU DIENU TIEKOS AR ŠIEM AUTOBUSIEM ! LUX TAS VAI EKOLAINS VISI VIŅI LIDO KĀ NENORMĀLI ! PILNĪGI BEZATBILDĪGI JFIŅI KURI NO FIZIKAS NEKO NEJĒDZ ! SIE AUTOBUSI IK MIRKLI PĀRKĀPJ NOTEIKUMUS ! UN TAM PIEVIENOJAS POĻU SARKANIE AUTOBUSI !
NEIESAKU ŠAIS TRIJOS AUTOBUSOS KĀPT IEKŠĀ !
2 0 atbildēt
un? > PO 31.01.2016 22:12
un tad kaapeec pats ar tiem brauc!
1 0 atbildēt
Policists 31.01.2016 10:35
Protams, ka šofera vaina. Ir jāziņo vadībai un dežūrdispečeram par ārkārtas situāciju autobusā + ka iesaistīta ātrās palīdzības gaidīšana. Visi pārējie nokārtos, ka informāciju pieturvietu pilsētās un galapunktā sniegs, paskaidrojot šo faktu un brīdinot par kavēšanās laiku. Šoreiz nesanāca pat kavēties, jo iebrauca gandrīz nāvei mutē. Esiet prātīgi, autobusu šoferi! Mēs jums uzticam savas dzīvības.
24 0 atbildēt
Raivo 31.01.2016 10:11
Man pašam bija epilepsijas leķme bet man paveicās jo man sķās 1 pa nakti braukāju ar riteni sākās visādas interesantas sajūtas, bet man nācās gilēt bezsamaņā ātros !! Kad tiku nogādāts slimnīcā man pavēstija ka man paveicās jo pa tām 4 dienām ir 3 cilvēki kuri arī tika savākti ar epilepsiju bet viņi sev no muskuļa krmapjiem mēles nokoda, man ārsts teica ka man paveicās un neisprot kā mēli es nenokodu, bet kad lasiju informāciju par epilepsiju es gandrīz atkal atslēdzos ! :D :D :D
Bet šajā stāstā sākumu es nesapratu tad tam čalim ātrie atbruca pakaļ vai nē ?! un ja šoferis pēctam ir steidzoes jo grafiks svarīgs tad jau šoferis ir vainīgs, jo darbu jau neatņems ja vadībai pateiks kāda bija situācija kad nokavēsies ! !!
1 0 atbildēt
Raivo > Raivo 31.01.2016 10:20
nācās gulēt bezsamaņā 1h kamēr savāks*
1 0 atbildēt
driver > Raivo 31.01.2016 12:14
darbu neatnems bet algu gan. jo tagad par katru nieku rauj no algam nost.
3 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV