Sofijai savākti 28598 €, bet smagi slimā meitene ārstēties nebrauks vecāku bezatbildības dēļ

Publicēts: 31.01.2016, Komentāri: 35
Svētdien, 31.janvārī, astoņgadīgajai Sofijai, kura pēdējos divus gadus cīnās ar nieru audzēju un kurai pērnajā vasarā šai diagnozei pievienojušās arī metastāzes plaušās, vajadzēja doties uz diagnostiku un sākotnējo ārstēšanu Ķelnes universitātes slimnīcā. Šim mērķim biedrība «Labdarības lapa Snowflake» ziedojumos bija savākusi 28 598 eiro. Taču, tā kā Sofijas vecāki no brauciena uz Ķelni atteicās, ziedotājiem tiek piedāvāta iespēja atgūt ziedojumus vai novirzīt tos citu slimu bērnu ārstēšanai. Tas tiek vēstīts portālā Nra.lv.

Tikmēr Latvijas Sabiedrisko mediju portāls Rus.lsm.lv ziņo, ka ar vēzi slimās Sofijas ārstēšanās Vācijā neizdosies, jo Sofijas mamma nav izpildījusi juridiskās saistības ziedotāju organizācijas priekšā.

Aptuveni divu gadu laikā astoņus gadus vecā Sofija Latvijā pārcietusi 55 ķīmijas terapijas, viņai izoperēta viena niere, taču uzlabojumi nav sagaidīti. Tieši pretēji, kad pusgadu pēc operācijas un ķīmijas terapijas Sofijai ārsti veica plaušu tomogrāfiju, atklājās, ka šajos orgānos ir metastāzes. Atkal sekoja ārstēšana ar ķīmijas terapiju, pērnā gada nogalē tika runāts par operāciju, bet nesen Latvijas mediķi no tās atteicās. Ķelnes (Vācija) universitātes klīnikas ārsti bija gatavi izstrādāt Sofijas ārstēšanās plānu, taču pirms tam viņiem bija nepieciešams veikt Sofijai pilnu diagnostiku, pirms kuras tika prasīts 40 000 eiro liels depozīts.

Sofijas mamma Nellija vērsās ar iesniegumu pie «Labdarības lapas Snowflake», lūdzot sākt līdzekļu vākšanu meitas ārstēšanai ārzemēs. Pateicoties ziedotāju atsaucībai, nepilnu divu nedēļu laikā tika savākti 28 598 eiro, un panāktas vienošanās ar Ķelnes universitātes klīniku, ka tā uzņemsies Sofijas diagnostiku un sākotnējo ārstēšanu, kurai sekotu arī tālākā ārstēšanās plāna sastādīšana un ārstēšana. Jāpiebilst, ka pirms tam vairākas Vācijas klīnikas no Sofijas ārstēšanas atteicās, atzīstot, ka slimība ir pārāk ielaista. Starp tām bija Charite klīnika Berlīnē,  Heidelbergas klīnika, kā arī Minsteres un Frankfurtes klīnikas.

Piektdien, 29.janvārī, TV3 ziņu sižetā, balstoties uz Bērnu slimnīcas fonda sniegto informāciju, žurnālists paziņoja, ka Ķelnes universitātes slimnīca nav specializējusies šajā jomā, it īpaši - saistībā ar tādu diagnozi kā Sofijai, kas neatbilst patiesībai, jo Ķelnes universitātes slimnīcas Bērnu onkoloģijas nodaļas vadītājs profesors Torstens Simons ir plaši zināms onkoloģijas speciālists, turklāt Ķelnes universitātes Medicīnas fakultātē pasniedz lekciju kursu tieši par nefroblastomām jeb nieru audzējiem. Tieši viņš bija gatavs uzņemties Sofijas ārstēšanu. Piektdien Sofijas mammas, pēc «Labdarības lapas Snowflake» rīcībā esošās informācijas, tikusies ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas speciālistiem un Bērnu slimnīcas fondu, pēc kuras informēja «Labdarības lapu Snowflake», ka svētdien uz Ķelni nelidos un ka slimnīcā saņēmusi solījumu par citiem ārstēšanas risinājumiem. Oficiālu informāciju no Bērnu klīniskās universitātes slimnīca vai Bērnu slimnīcas fonda par tālākajiem Sofijas ārstēšanas plāniem «Labdarības lapa Snowflake» nav saņēmusi.

Sofijas mammai līdz piektdienas, 29.janvāra, plkst. 18.30 bija jāparaksta Ziedojuma saņemšanas līgums, uz kura pamata tiktu pārskaitīta nauda Ķelnes slimnīcai. Tas būtu starts Sofijas ārstēšanai Vācijā.  Taču Sofijas mamma nav izrādījusi vēlmi ne telefoniski, ne pa epastu kontaktēties ar «Labdarības lapu Snowflake» un nav izpildījusi dokumentās procedūras, tādēļ ar nožēlu jāatzīst, ka Sofijas ārstēšana Ķelnē atcelta. Biedrība pateicas visiem ziedotājiem, taču, ņemot vērā radušos situāciju, uzskata par nepieciešamu informēt ziedotājus, ka ir gatava atmaksāt ziedotos līdzekļus. Ikviens ziedotājs, kurš veicis ziedojumu ar norādi «Sofijas ārstēšanai», mēneša laikā lūgts nosūtīt rakstisku iesniegumu pa epastu [email protected], norādot maksājuma veikšanas datumu, maksātāju un ziedoto summu un vēlmi atgūt ziedoto naudu, un mēneša laikā tā tiks atskaitīta atpakaļ ziedotāja kontā. Tāpat ziedotājs var informēt, ja vēlas, lai viņa ziedotā summa tiktu novirzīta citu slimu bērnu ārstēšanai. Ja mēneša laikā informācija par konkrētā ziedojuma likteni netiks saņemta, «Labdarības lapa Snowflake» to automātiski novirzīs citu slimo bērnu ārstēšanai.

    «Gribu novēlēt Sofijai izveseļoties, un izteikt cerību, ka Bērnu slimnīcas fonds piedāvās smagi slimajam bērnam ārstēšanās iespējas Latvijā vai ārpus tās robežām,» piebilst «Labdarības lapa Snowflake» valdes locekle Linda Freiberga.

 Par biedrību «Labdarības lapa Snowflake»

Biedrība “Labdarības lapa Snowflake” izveidota uz sociālā tīkla Facebook Labdarības labas “Snowflakes” bāzes. Šajā laikā palīdzēts vairāk kā 100 ģimenēm visā Latvijā, sagādājot viņām ne tikai apģērbu, mēbeles un citas sadzīves lietas, bet arī sniedzot finansiālu atbalstu gan ārstniecībai, gan citiem mērķiem. Biedrības valdes locekles Linda Freiberga un Inga Karlinska šā gada decembrī saņēma balvu “Gada brīvprātīgais Jelgavā 2015”, jo labdarības jomā darbojas bez atlīdzības.
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Saule 01.02.2016 20:10
1) Visā pasaulē bagātākie cilvēki mirst!
2) Metastāzes nozīmē 100% nāvi
3) Nav jēga vairs to bērniņu mocīt un eksperimentēt, jo iznākums ir paredzams!
4) Man ļooti Tuvs cikvēks20 g.vecumā mira...gada laikā un ārstrējās pie labiem ārstiem. Metastāzes plaušās, tas jau ir viss!
5) Šādas slimības nav ielaistas, tādas tās ir un ārstē jeb neārstē, iznākusm pārsvarā viens.dažkārt nomkot ar visām ķīmijām cilvēka mūžu pagarina mokās.
6) Ārsti zin tos gadījumus, kad vēl ir cerīgi ko darīt!
Nedod Dievs to kādam! Kādam necilvēkam jābūt, lai tik pretīgi uzrlastītu par māti, kurai tā jau ir slikti!
Tikai tie, kuriem tuvākie miruši ar metastāžu iestāšanos, tikai tie saprot par ko ir runa!
Ārsti arī te LV ārstētu, ja varētu! Mums LV ir labākie ārsti!Vēl labākie ārsti atrodas Onko centrā Maskavā...metro Kashirskaja!Un tur mirst simtiem jaunu cilvēku!
4 0 atbildēt
MARCELLO 01.02.2016 16:31
MAN RODAS JAUTAJUMS,KA RIKOTOS JUS TADA SITUACIJA VISI TIK GUDRI KA VEMT GRIBAS.
1 1 atbildēt
Inta 31.01.2016 23:34
Vai Jūs gudrie, kas te spriedelē,vispār zinat ,kas ir ķīmijas terapija un ko tas prasa no mazā cilvēciņa un pie tam vēl 50 reizes!!!!!!!!!!!!!!!!!Taču vienreiz paturat savas stulbības pie sevis.Izturību mazai Sofijai un viņas vecākiem,redzot kā tavs mīļotais bērniņš ciešs un nevari vairs palīdzēt...
9 0 atbildēt
Jūs vispār izlasāt rakstu pirms rakstat savus neloģiskos komentārus? 31.01.2016 23:26
Tur ir skaidri un gaiši rakstīts, ka mamma "slimnīcā saņēmusi solījumu par citiem ārstēšanas risinājumiem." Kāda bezatbildība? Nav tā, ka slinkuma pēc nav izdarījusi kaut ko. Vienkārši izdomāja, ka meklēs citu alternatīvu. Ko sazini, varbūt šis lēmums būs tas, kas ļaus dzīvot vairākiem citiem bērniņiem un arī Sofijai palīzēs ārstēšanas alternatīva.
Bet Jums, ka tikai savu žulti kaut kur izgāzt.
10 0 atbildēt
Zive 31.01.2016 23:25
Mīlo bērniņ, turies
5 0 atbildēt
Pāķis 31.01.2016 23:08
Varbūt labāk paklusēt?
Ja vecāki ir izrunājušies ar ārstiem, ja skaidri redzams, ka slimība nav apturama, tad..
Vajadzētu cienīt vēlmi pasargāt no jaunām ciešanām un mokošām diagnostikām un terapijām.
Sofija ir pelnījusi nekļūt par izmēģinājumu trusīti. Pelnījusi pavadīt savas dienas ģimenes lokā un varbūt lielāka bezatbildība būtu viņai to liegt?
Un naudiņa? Naudiņa varbūt kādu citu, cerīgāku slimnieciņu var glābt.
18 0 atbildēt
rebel 31.01.2016 22:21
Māte ganjau kodienā,ja jau par meitu po.Droši visas dienas sajukušas.nožēlojami
1 31 atbildēt
ups > rebel 31.01.2016 22:42
kādi kaķa murgi???????????
12 0 atbildēt
kauls > rebel 31.01.2016 22:44
varbut ja nezini ko gvelz...es nezinu...Turi muti ciet?
9 1 atbildēt
putns > rebel 01.02.2016 03:39
nevajag jau spriest pēc sevis....
3 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV