Skandāls sabiedrībā: videoreģistratoru nodevas vienprātīgi nosauc par idiotismu

Šķiet, tik apjomīgā tautas muļķošanas skandālā Datu valsts inspekcija vēl nekad nebija iekļuvusi - uzskata autovadītāji. Absurds. Turklāt intervijā Datu valsts inspekcijas pārstāve Olga Graudiņa (attēlā) pati mulst un ne visai pārliecinoši spēj sabiedrībai izskaidrot kāpēc par videoreģistratoru būtu jāmaksā nodeva.
Publicēts: 17.03.2016, Komentāri: 148
Idiotisms. Tas ir tikai viens no sabiedrības locekļu skarbajiem apzīmējumiem par Datu Valsts inspekcijas dīvainajiem paziņojumiem par nepieciešamību reģistrēt videoreģistratorus maksājot kaut kādu mistisku nodevu.

Visiem zināms, ka sabiedriskā vietā ikviens drīkst filmēt un fotografēt bez ierobežojumiem. To nosaka Latvijas likumdošana, un tas palīdz atklāt noziegumus, aizturēt un sodīt likumpārkāpējus. Varbūt arī tūristus vairs valstī nelaidīsim ar fotoaparātiem un telefoniem - viņi taču ar tiem var pārkāpt citu fizisku personu aizsardzību...

Vai drīz mums pieprasīs arī acu nodevu? Rakstiet savu viedokli komentāru sadaļā.

"Nosauciet šo kantori kā gribiet, bet liekēži un atrakstītāji konkrēti. Par 30 eiro vērta rīka izmantošanu - 30 eiro nodevas iekasēšana. "Labs!"" - raksta kāds autovadītājs.

Absurds. Turklāt intervijā Datu valsts inspekcijas pārstāve Olga Graudiņa (attēlā) pati mulst un ne visai pārliecinoši spēj sabiedrībai izskaidrot kāpēc par videoreģistratoru īstu būtu jāmaksā nodeva. Komentējiet.

Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Jānis 23.03.2016 18:00
Piekrītu, ka videoreģistrātors būtu jāreģistrē, lai tā saturu pēc tam varētu oficiāli izmantot par pierādījumu vai kā citādi.
Tomēr 30 eiro nodeva ir pilnīgs vājprāts, iestādes patvaļa.
Uzskatu, ka kādai auto biedrībai vai taml. būtu jāvēršas tiesā pret šādu normu. Un tas arī tiks darīts.
46 1 atbildēt
danu 20.03.2016 20:43
A kā ar televīzija nofilmētajām personām ? Varu iet droši sūdzēt tiesā?
11 1 atbildēt
Janis 20.03.2016 16:48
gan gadisies ka kadam deputatam iznesis seju un tas bus nofilmets ar neregistretu aparatu un tad jau jutis :D
11 0 atbildēt
Teds 20.03.2016 12:30
Tādā gadījumā kas skaitās ceļa nodoklis? Mēs maksājam lai brauktu pa Latvijas ideālajiem ceļiem ar savu Transporta līdzekli, kurā drošības nolūlos cilvēki liek videoreğistratoru lai avarijas gadījumā būtu pierādījumi. Valstī taču ir atļauts filmēt video jebkurai personai. Kas tad ir videoreğistrators? Tada pati video kamera. Es domāju vajadzētu uzlikt nodokli par gaisa tērēšanu Saeimas ēkā. Tad varbūt viņi jutīs tautas sāpi.
14 0 atbildēt
Aivis 20.03.2016 10:34
Ja man patīk dzīvot Latvijā kur viss balstās nevis uz ražošanu bet uz nodokļu maksātājiem. Meklē visādus iemeslus lai būtu kur valstij naudiņu dabūt. Izdoma visādus pekstiņus lai cilvēkus novērstu no galvenās lietas. Darba vietu radīšanas un izglītība medicīna, vārd sakot nevienu problēmu nav atrisinājuši.
Un vainīgas ir mūsu 100 galvas saeima.
18 0 atbildēt
Guntars 20.03.2016 09:22
Ta jo tālāk jo trakāk.Vienkārši aprēķināja kur kārtējo naudu ievākt lai var savas muižas būvēt.
japērk būs atkal vecie telefoni bez kamerām - savādāk vel iebāzīs aiz restēm ja taisīs selfiju pie brīvības pieminekļa un tālumā vēl kāds būs manāms.
Un ka katru gadījumu taisās vērtēt atsevišķi - ja kukuli iedosi pieklājīgu iznākums Tev pa labu,ja pa maz - dabūsi sēdēt? :D
Aitu bars tur aukšā sēž.
4 0 atbildēt
nesaprotu... 20.03.2016 00:33
Kā tas, ja tie "jūdasa graši" DVI tiks samaksāti, nomierinās nejauši kadrā iekļuvušās personas???
14 1 atbildēt
Valsts likumdošana sūkā! 19.03.2016 20:59
Un diez ko viņi darīs ar Nissan GTR-R35 īpašniekiem, viņu noteikti ka nav daudz, bet tomēr! Šim auto reģistrators ir iebūvēts rūpnieciski :D Un diez vai kāds ies pa viņu maksāt :D Da nu nafig šito idiotismu... Ta jau sanāk ka pat nejauš garāmgājējs ja mazums nofilmē kādu nopietnu zādzību vai vēl ko skarbāku pats automātiski kļūst par pārkāpēju vai arī vnk noklusē ko redzējis jo dabūs vēl kkādu sodu ne? :D Vnk murgs....
7 0 atbildēt
19.03.2016 18:20
Ja mēs maksāsim nodokļus par video registrātoriem cipa notā valsts bagātāka paliks,tā jau uzvisu nodokļussaliek vēl parmas varbūt drīs par gaisu ko elpojam būs nodoklis jāmaksā
2 0 atbildēt
Es 19.03.2016 13:22
Valsts dara visu iespějamo lai viņus patiesi sāktu ienīst cik tas ilgi var turpināties?? Baigā datu aizardzība ka bankas var mūsu datus nodot neprasot piekrišanu, par kādu datu aizsatdzību var šajā valstī runāt, vienkārši vajag aizvěrt to lieķěžu kantori, lai nedzivo uz nodokļu maksātāju rěķina
12 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV