FOTO/VIDEO. Nonāvēti visi 62 cilvēki. Lidmašīna Krievijā nespēj trāpīt uz skrejceļa

Krievijā avarējusi pasažieru lidmašīna - aviokatastrofā 62 cilvēki gājuši bojā.
Publicēts: 19.03.2016, Komentāri: 26

Krievijas pilsētā Rostovā pie Donas, naktī uz sestdienu, 2016.gada 19.martu, nesekmīgas nosēšanās laikā sīkos gabalos saprāgusi pasažieru lidmašīna, nogalinot visus 55 tajā esošos pasažierus un septiņus apkalpes locekļus.

Lēto aviokompāniju laineris FlyDubai Boeing 737-800, kas lidoja no Dubaijas, nosēšanās laikā 3.50 naktī pēc vietējā laika vienkārši netrāpīja uz skrejceļa.

Pagaidām nav pilnībā skaidrs, kas izraisījis avāriju, taču izvirzītas trīs versijas - pilotu kļūda, tehniskas problēmas, kā arī slikta redzamība un asas vēja brāzmas. Sestdienas naktī Rostovā līņājis neliels lietus, kā arī pūtis vējš, kura spēks brāzmās sasniedzis 22 metrus sekundē.

BBC ziņo, ka lidmašīna veikusi vienu neveiksmīgu nosēšanās mēģinājumu, pēc kā divas stundas riņķojusi virs lidostas, līdz mēģinājusi nosēsties otrreiz, taču avarējusi. Daži informācijas avoti vēsta, ka nosēšanās mēģinājumi bijuši divi un šaušalīgā katastrofa notikusi trešajā nosēšanās mēģinājumā.

Lidmašīna piezemējusies aptuveni 250 metrus pirms Rostovas lidostas skrejceļa. Lidaparātam sašķīstot, tā atlūzas izkaisītas aptuveni 3000 kvadrātmetru platībā.

Bojā gājuši visi 62 cilvēki: 44 no 55 lidmašīnas pasažieriem bijuši Krievijas pilsoņi, astoņi Ukrainas pilsoņi, divi Indijas pilsoņi un viens Uzbekistānas pilsonis. Lidmašīnas apkalpes locekļu vidū bijis viens Krievijas pilsonis, bet pārējie - Kipras, Spānijas, Kolumbijas, Kirgizstānas un Seišelu salu pilsoņi.

Jaunākajam aviokatastrofas upurim ir tikai pieci gadi. Kopā katastrofā dzīvību zaudējuši četri bērni.

Tiek ziņots, ka divas trešdaļas vietu aviolainerī bijušas brīvas, un avioeksperti norāda, ka pustukšu lidmašīnu nosēdināt ir grūtāk. Tomēr jaunākā informācija un trešais video liecina, ka jau īsi pirms nogāšanās lidmašīna ir aizdegusies.

Lidmašīnai bijis pietiekami daudz degvielas, lai nokļūtu līdz rezerves lidlaukam.

Pēc visa spriežot, aviokatastrofas iemesls bija spēcīgās vēja brāzmas, kas sasniedza vētras spēku. Eksperti norāda, ka
tik spēcīgā vējā lidmašīna nedrīkstēja veikt nosēšanos.

«Ja sānu vējš pārsniedz 17 metrus sekundē, veikt nosēšanos jebkādā formātā ir kategoriski aizliegts,» - teic profesionāļi.





Pēdējās pilotu sarunas



Katastrofas vieta rītausmā

 

Lidmašīnas nogāšanās no novērošanas kameras




Aculiecinieka video pēc glābēju ierašanās



Radinieki un draugi, kas nesagaidīja savus mīļos...



                                             FOTOGALERIJĀ KATASTROFAS VIETA
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

jaa 19.03.2016 23:12
un pilots ar pirmo reiz Rostovā..Viņš vairākas reizes gājis uz nosēšanos ,taču stiprais vējš un tā spēka izmaiņas dažādos gaisa slāņos un augstumos ,nospēlēja liktenīgo lomu. Pa dienu parādījās ziņa ,ka viņš prasījis savai aviokompānijai --atļauju doties uz citu lidostu.Dabūjis atteikumu--esot dārgi ,degviela,algas un vispār nauda slieta.Šī ziņā tikā ātri likvidēta ,jo skaidri norāda ,ka katastrofā vainīga aviokaompānijas plēsonība.
norāde uz vēja izmaiņām ir tiem ,kuri prot domāt un ir izglītoti..pārējie var celt sazvērestību teorijas..
1 0 atbildēt
druumais 19.03.2016 16:48
Pie vainas laikapstākļi... Hmm. Dīvaini, videonovērošanas ierakstā pa kokiem zari mierā, kur te tas stiprais vējš? Un sprādziena vilnis ar'tīri vertikāli paceļas gaisā...
Pati nolaišanās arī gan pēc nolaišanās neizskatās, tik vertikāli nav redzēta neviena nosēšanās...
Bet tuviniekiem līdzjūtība - katrs grib atgriesties mājās sveiks un vesels...!
29 0 atbildēt
Poga 19.03.2016 16:31
Man ar tāda sajūta,ka lidmašīnā notika plēšanās.Kaut kā haotiski lidoja,ja skatās pēc parādītās shēmas.
20 0 atbildēt
Bidē 19.03.2016 16:30
Kāpēc lidmašīna 2 stundas dedzināja degvielu ,bet nelidoja uz citu lidlauku?Vai apkalpe nekomunicēja ar lidlauka dispičeru?Kādas melnās kastes jāmeklē-te izskatās pēc lidmašīnas nolaupīšanas.
Iespējams,ka Kremlim bija informācija no ASV izlūkdienestiem,ka radikālie islamisti gatavo šādas akcijas,tāpēc tika nolemts izvākt gaisa spēkus no Sīrijas.Iesaku noskatīties video ,kur Putins,Lavrovs un Šoigu paziņo par iziešanu no Sīrijas-visi izskatās kā nopērti puikas.
11 0 atbildēt
no CNN 19.03.2016 16:13
CNN aviation expert Mary Schiavo said radar suggested the plane had flown three large, looping circles around the airport before it crashed. "The poor visibility is probably the biggest clue," Schiavo said. "But this runway was lighted, it had good lighting at one end and passable lighting at the other and it did have an instrument landing system." "With the clue of bad weather and making at least three different circles trying to reorient to this runway, it does look like pilot disorientation." Viena no versijām - itkā pilots bijis dezorientēts sliktos laika apstākļos - stiprs vējš, slikta redzamība un vairāki mēģinājumi nolaisties ... Kā ziņo flightradar24 - tajā pašā laikā kāda cita lidmašīna (reiss #SU1166) pēc trīs neveiksmīgiem nosēšanās mēģinājumiem esot aizlidojusi uz citu lidostu. Bet šie (#FZ981) riņķo divas stundas turpat virs Rostovas un tomēr nokrīt ...
16 0 atbildēt
Igors 19.03.2016 16:12
Kā viens krievu pilots teica: " interesanti, kāpēc bija jālido divas stundas ap lidostu un mēģināt nosēdināt lidmašīnu sliktos laika apstākļos, ja tai pietika degviela līdz jebkurai blakus esošai lidostai, kur varētu nosdināt lidmašīnu normālos apstakļos"???
8 0 atbildēt
Karl Svenson 19.03.2016 16:10
Pats sliktākais ir , ka šī traģēdija nebūs pēdējā .... kamēr Krievija neprasīs piedošanu visām valstīm , kur slepkavoja un zaga , nekas nemainīsies !!!
Tagad pēc "Krim-naš" jau 45 miljoni ukraiņu ir nolādējuši Krieviju par okupāciju un golodomoru ,
plus vēl Nīderlandes lidmašīnas notriekšana,plus Baltkrievija , Polija , Baltijas valstis , Somija , Rumānija , Bulgārija , Ungārija , Čehija un Slovākija , Moldova, visas Kaukāza valstis , Kazahija , Uzbekija un vēl desmitiem citu valstu , kuras Krievija bija okupējusi .
Tā ir nelaimju un katastrofu karma par vectēvu noziegumiem , kurus tagad izpērk mazbērni.
Krievija sabruks pilnīgi un galīgi , jo tas ļaunums nevar vilkties mūžīgi ...
2 13 atbildēt
DRAUSMAS 19.03.2016 16:09
Tā ir NEIZMĒROJAMA TRAĢĒDIJA CILVĒKIEM...un laika apstākļi viņus nudien nelutina (spriežot pēc foto)...varbūt tomēr pilotiem sadarbībā ar torņa dispečeriem vajadzēja pieņemt citu lēmumu, nevis sēdināt lidmašīnu šajā lidlaukā...kaut gan - ko nu es protu spriest....Līdzjūtība, visdziļākā līdzjūtība mirušo tuviniekiem...
4 0 atbildēt
Fidžeralds 19.03.2016 13:57
Tam, kas redzams video, diezgan maza līdzība ar nosēšanās mēģinājumu.... Drausmīgs vertikāls kritiens ar ietriekšanos zemē
18 0 atbildēt
Elza. 19.03.2016 13:32
Nu kā tā var rakstīt pilnīgi riebjas.Kāpēc nemin raksta autora vārdu lai aizsūtītu viņu pamācīties.
Lai šī raksta autors paskaidro ko nozīmē nonāvēti???
6 21 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV