Jaunā māmiņa piedzīvo krievvalodīgās naidpilnu attieksmi autobusā

Kāda Facebook lietotāja 13.aprīlī raksta par piedzīvoto naidpilno attieksmi pret sevi un mazuli autobusā.
Publicēts: 16.04.2016, Komentāri: 67


Izdomāju padalīties ar vakardienas notikumiem autobusā, atceļā no slimnīcas.

Tad nu tā – iekāpām autobusā nr.x, pie slimnīcas, laimīgi, ka sveram, augam pareizos tempos, ne miegaini, ne čīkstīgi, viss labi. Nopriecājos, ka mazais braši turas, autobuss nav pilns un līdz ar to vakardienas karstumam patīkams brauciens. Viss ir labi, līdz brīdīm, kad autobusā iekāpj sieviete gados, kura nerunā latvju mēlē un sāk uzvesties diezgan nicinoši pret mani, tieši kā māmiņu ar bērniņu.

Situācija sekojoša – viņa iekāpj, apsēžās un sāk rupji izteikties, savā valodā, ka ja dzemdē bērnus, vajag mašīnu, lai nav citiem nervi jābojā braucot ar tiem autobusos. Pilnīgi riebjoties. Es klusējot nobrīnijos, bet neko, runājos ar savu puiku tālāk, lai viņam nav garlaicīgi. Tad jutu, ka rati kustas, it kā kāds tos bakstītu, jā, ir, paskatos, tante ar savu spieķi, pabāzusi zem barjeras, kas nošķir ratiņvietas no sēdvietām, un cītīgi baksta man ratus. Es viņai to palūdzu pārtraukt darīt. Uz ko viņa, nu jau paceļot balsi, atbildēja – Es nesaprotu ko tu saki, es tavu valodu nesaprotu un negribu saprast. Riebjas man, ka šitādas te sadzemdē bērnus un tad ar saviem ratiem aizņem vietu autobusā! Ja vajag kur braukt, brauc ar taksi, mašīnu! Nevis aizņem vietu, un krīti uz nerviem ar savu bērnu te! Vēlreiz, man iestājās ŠOKS. Mans bērns, mierīgi skatījās pa logu, dzēra savu suliņu un klusi ko gugināja. Sieviete turpināja darīt to pašu. Es aizbīdijos uz otru pusi, ratiem paradzētajā vietā. Un sieviete sāka klaigāt: Domā, ka stāvot tur tu netraucē? Traucē! Jūs latvietes nabagi esat! Pretīgi skatīties! Kaut tev vairs nekad nebūtu bērnu un visām citām tavā sugā arī!

Man acīs sariesās asaras, es negribēju lamāties, kliegt, lai gan iekšā bij tik daudz ko teikt. Es nesapratu par ko šī sieviete ir tik neapmierināta. Kas viņu nomoka? Un kāpēc es un mans mazais? Tā kā bijām nobraukuši lielāko gabalu, un ārā bija pasakains laiks, mēs izkāpām ārā, un devāmies tālāk ar kājām. Kopš vakardienas es nespēju beigt par to domāt.
Es tikai gribu cerēt, ka šī sieviete savā dzīvē nejūtas vientuļa un nevienai citai māmiņai nenāksies sajust viņas naidpilno attieksmi.”

Lieki piebilst, ka daudzi cilvēki ir sašutuši par šīs sievietes attieksmi pret jauno māmiņu ar bērnu. Izsakiet arī savu viedokli par šo situāciju.
Komentāri: 67
Avots: Agrita Kalniņa, Facebook.com
Foto: Ilustratīvs
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Armands 18.04.2016 09:50
- ko tur var teikt, laikam tikai,- okupantu kultūra!
0 0 atbildēt
ripsa 17.04.2016 22:37
par šo tēmu daudz esmu domājusi
gadā 365 dienas
un jāiemācās 1jauns vārds latviešu valodā katru dienu=tātad365 vārdi gadā
uncik gadus jau Latvijā dzīvo?un vēl nesaprot?
nu ko tur piebilst-garīgi slima bāba
uz slimajiem -neapvainojas
Turam galvas augsti paceltas=mēs Latviesi savā zemē!!!!
1 0 atbildēt
druzbahyjodov 17.04.2016 11:46
te kartejais pieradijums tam,ka Latviesi ir un liekas,ka,arii paliks taada pazemotaa tauta,..Beidzot tacu vajag saprast,JAACINAS,-tas ir vienigais veids kaa visusOKUPANTUS padzit
7 2 atbildēt
ja > druzbahyjodov 17.04.2016 12:49
labi teikts
2 0 atbildēt
muhins 17.04.2016 09:07
uz slimām tantiņām neapvainojās.....tādus pat žēl sist!
2 2 atbildēt
marta 17.04.2016 08:45
Padomijas okupācijas sekas sit augstu vilni! Visatļautība krievijas pilsoņiem ir atļauta, jo viņus neviens nedrīkst saukt pie atbildības. Lūkl tā notiek pie mums Brīvajā Latvijā
6 2 atbildēt
Auza 17.04.2016 01:37
Nezinu gan, kā es rīkotos bērna māmiņas vietā tad, kad ar aizskarošām pamācībām par maz, kad jau spieķis tiek laists darbā.Domāju, ka būtu skandāls, lai cik pretīgi pašai šie publiskajās vietās saceltie jampadrači. Zinu, ka atrodoties tuvumā, dzirdot un redzot šo uzmācību, es iejauktos, neklusētu un neatstātu faktu bez ievērības. Klusēdami mēs tikai kultivējam nekauņu visatļautības sajūtu.
16 0 atbildēt
ievins 17.04.2016 01:14
,,,un atkal gadījums sabiedriskajā transportā,,krievu tautibas cilvēks,,,zūrkas jūs,,,vai tiešām Latvijā nekad nebūs tādi laiki,kad latvieši būs situācijas noteicēji!!!
3 1 atbildēt
Inga 17.04.2016 00:25
Ne jau tautība pie vainas!Cilvēks vai nu ir,vai nav cilvēks.Vismaz man tieši krievu cilvēki,gan ne vietējie,ziedoja naudiņu,lai pabarotu ielas kaķus.Cienīsim Cilvēku,bet ne tautību!Un vienmēr aizstāvēšu arī mazus cilvēkbērnus,ne tikai dzīvnieciņus!
2 1 atbildēt
ok 16.04.2016 23:31
Kapec ir ta kad cilveki komentaros raksta tik daudz un izsaka savu viedoklus ,bet kad ir un nonak konkreta situacija tad stav it ka klusi Malina un ne pusplesta vardas nesaka.Tikai klusi noraugas uz konkretu situacija un nevienu neaizstav.
12 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV