Prokuratūra lems vai saukt Nilu Ušakovu pie kriminālatbildības

Šoreiz robeža ir pārkāpta ļoti nopietni.
Publicēts: 26.04.2016, Komentāri: 13
Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Vaidere (Vienotība) nosūtījusi vēstuli ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram, kurā aicina izvērtēt Rīgas mēra Nila Ušakova (Saskaņa) publicēto viedokli par padomju okupācijas nodarītajiem zaudējumiem un saukt viņu pie atbildības.

"Aicinu izvērtēt Ušakova publicēto viedokli, uzaicinot viņu uz prokuratūru paskaidrojuma par konkrēto publikāciju sniegšanai, kā arī saukt viņu pie likumā noteiktās atbildības par genocīda pret Latvijas Republiku un tās iedzīvotājiem noliegšanu, attaisnošanu un rupju noniecināšanu," pausts vēstulē.

Savukārt, aģentūrai LETA Vaidere apstiprināja, ka šodien vēstule ir iesniegta ģenerālprokuroram, piebilstot, ka šajā gadījumā nepārprotami pārkāpts likums un noniecināta Latvijas vēsture. "Šoreiz robeža ir pārkāpta ļoti nopietni. Par to liecina vien tas, ka Ušakovs turpināja visu šo sāgu, mēģinot skaidrot, ka tikai vēlējies pievērst uzmanību, ka nauda patiesībā esot nepieciešama citiem pasākumiem," izteicās politiķe.

Viņa arī norādīja, ka PSRS okupācijas radīto zaudējumu aprēķināšanas komisijai piešķirtais finansējums ir neliels. "Turklāt toreiz, kad aprēķināja hitleriskās Vācijas nodarītos zaudējumus, Krievija un citas valstis ziedoja laiku un pieprasīja zaudējumu segšanu. Tas, ka Krievija nevienam negrasās maksāt par zaudētajām dzīvībām, tā ir cita lieta. Bet šis jau ir aizgājis par tālu," viņa piebilda.

Lasiet vēl: Ušakova joks par Padomju okupāciju parāda intelekta līmeni
Komentāri: 13
Avots: Diena.lv/Twitter
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

es 27.04.2016 16:18
kauns par šito riešanos,es piedzimu 1945.g. un augu un dzīvoju PSRS-šodienas dzīve LR ir šausmīga,beidziet veco bagātnieku bērni un mazbērni mūs visus čakarēt,pietiek gribam vienkārši dzīvot.......strādāt.......mieru.......
1 0 atbildēt
orangutans 27.04.2016 03:13
usakovs karikatura pilnigu taisnibu uzrakstijis.
pirms sakt prasit jaizverte vel cik maksajuse visa izzagta rupnieciba.
lai gan jaatzist ka pie ta laika izvesanam daudz cilvekiem izpostija dzives, bet ar ko labaka pedejo gadu izdzisana?
2 1 atbildēt
latviete 26.04.2016 21:24
Pilnībā piekrītu Paulim.Kam tagad ir laba dzīve? Tikai oligarhiem un pārējiem valsts izzadzējiem,kas sevi dēvē par miljonāriem....Padomju laikā tomēr visiem bija darbs un nevienam uz ārzemēm nevajadzēja braukt strādāt...Arī izglītība un medicīna bija pieejamas visiem...Un pietiek vienreiz visur vainot Krieviju...Ušakovs tikai lika mums visiem uz sevi paskatīties no malas-kā mums patīk visās vietās meklēt vainīgos...lai tikai paši sevi attaisnotu visās mūsu nebūšanās...Un Vaideres k-dze lai netēlo patrioti,bet labāk būtu padomājusi,kā mūs no šitās pazemojošās dzīves izvest laukā...
11 2 atbildēt
v.p. 26.04.2016 21:16
Kur tad slavena
Alfa,
Jelgavas bussi,
Sarkana zvaigzne,
Vagonu rupnica un tatalak,kurs' tos iznicinaja,
Vai kaimin,u zeme,vai musu galvgals,
6 3 atbildēt
fliks 26.04.2016 20:30
vai nevajadzēja tad skatīties dziļāk,17gadsimtā,Zviedri pārdeva Baltijas valstis Krievijai,vai nevajadzētu izveidot komisiju un Zviedrijai pieprasīt kompensāciju?
9 1 atbildēt
Paulis 26.04.2016 20:20
Varētu jau nu vienreiz beigt raudāt par veciem laikiem un paskaitīt ko krievi mums atstāja un tad tikai runāt par parādiem ,savādāk smieklīgi izklausās . Starp citu, mēs Krievijai daļēji sūtījām lauks.produkciju tas tiesa,bet mašīnas ,darbgaldus,elektrostacijas un citus energoresursus ar ko to lauksaimniecību uzturēt mums gādāja Krievija ,t.i.,PSRS.
19 5 atbildēt
ilze 26.04.2016 19:50
visu ushaks pareizi pateica,pashi liek sev mietu spiekjos,bet krievi vainiigi!Starpcitu Vaidere kaa bijusii komuniste ar buut pie atbildiibas saucama,taapat kaa visa vietvalzhu klikje.
22 9 atbildēt
opis 26.04.2016 19:39
Vajadzētu gan bišķiņ parūnīt-nu jau par traku,,,,
14 6 atbildēt
... 26.04.2016 19:38
sen jau bij laiks atstādināt viņu , šausmīgs cilvēks , tkai sav'kabatā
13 12 atbildēt
bims 26.04.2016 19:33
Par so laiku lielas zivis zog un zog. Prokurors nodarbosies ar sunu apaugusiem jaulajumiem, Malam vienu un so pasu. Noversam uzmanibu no lielas izzagsanas.
28 3 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV