Ar Ukrainas uzvaru pasaule ierāda Krievijai tās īsto vietu. Karš ir nepieņemams

Uzvara Ukrainai. Neraugoties uz spēcīgāku šovu un priekšnesumu, trešā vieta - Krievijai. Eirovīzijas 2016 balsojums šoreiz bija īpaši izteikti politisks. Karš ir nepieņemams. Ukrainas uzvaru Eirovīzijā komentē pasaule.
Publicēts: 15.05.2016, Komentāri: 39
2016. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā Stokholmā pārliecinoši uzvarēja Ukraina, atstājot galveno konkurentu, Krievijas mūziķi Sergeju Lazarevu trešajā vietā. Latviešu dziedātājs Justs Sirmais Eirovīzijas dziesmu konlursā ieņem 15.vietu.

Uzvara pieder Ukrainai. Taču neraugoties uz Krievijas pārstāvja Lazareva daudz spēcīgāko šovu un priekšnesumu, Krievijai piešķirta tikai otrā vieta. Eirovīzijas 2016 balsojums šoreiz bija īpaši izteikti politisks. Karš ir nepieņemams. Tā Ukrainas uzvaru Eirovīzijā komentē pasaule, laikā, kad Krievzeme joprojām tiek vainota kara darbības veicināšanā Ukrainā, no kā cieš nevainīgi cilvēki un viņu īpašumi.


Uzziņai:


Konkursa noslēgumā tika noskaidrots, ka Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvarējusi Ukrainas dziedātāja Džamala ar dziesmu «1944». Otrajā vietā ierindojās Austrālija, bet trešajā - Krievija.

Latvijas pārstāvis Justs Sirmais ar dziesmu «Heartbeat» konkursā ieguva 15.vietu.

Nākamgad Eirovīzijas dziesmu konkurss norisināsies Ukrainā.

Pasaule mēļoja, ka iepriekš Ukrainas pārstāves dziesma sadusmojusi Krieviju. Daudzi uzskatījuši, ka tā ir uzbrukums Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

Džamalas dziesma «1944» attiecas uz gadu, kad Krimas tatāri tika deportēti no savas dzimtenes uz Vidusāziju. Daudzi no viņiem nomira brauciena laikā vai nomira no bada neauglīgajās stepēs pēc ierašanās izsūtījuma vietā.




Pašas sacerētajā dziesmā Džamala, īstajā vārdā Susana Džamaladinova, stāsta par savu vecvecmāmiņu. Dziesmā konkrēti nav pieminēts ne tā laika Padomju Savienības diktators Josifs Staļins, ne arī Krimas tatāri.

Džamala noliedz, ka dziesma būtu uzbrukums Putinam. Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) noteikumi aizliedz festivālā piedalīties dziesmām ar «politisku vēstījumu».

Dziesma sākas ar vārdiem: «Kad nāk svešinieki, viņi nāk uz jūsu māju, viņi nogalina jūs visus un saka: «Mēs neesam vainīgi.»»

Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Сколниециньщь из святого леса 03.03.2022 19:56
24. февраля 2022. года Российская Федерация беспричинно напала на Украинскую Республику. Этому акту агрессии нет прощения. Россия — это страна агрессор. Диктатор Владимир Путин показал своё истинное лицо всему миру. Украине нужна наша помощь. Призываю каждого человека, в чьем сердце течём божественный свет и вера в добро, произнести молитву Богу Перуну за здравие Украины и украинцев. Издавна Бог Перун был защитником Киева. Сила великого громовержца – Бога Перуна – безгранична. Его молнии пронзали небеса и вершили небесное правосудие. Добро воздавалось добром, а зло воздавалось злом. Чтобы произнести молитву Перуну, необходимо на шею надеть перуницу (коловрат), зажечь две свечечки – одну синею, а другую жёлтую – и произнести молитвенные слова семь раз. Молитва Богу Перуну за здравие Украины и украинцев: «Отче наш Перуне, трижды славен будь! Твоя сила правит миром как в Прави, так и в Яви. Твои молнии сверкают небесными огнями. Обрати свой взор на землю сию. Ниспошли на нас своё благословенье. И даруй страждущим свою благодать. Защити нас внуков Твоих, всех светлых перуничей. И услышь наши молитвы. Защити земли Киевские! Защити Украину. Защити украинцев. Верши небесное правосудье. И отчисти Землю Матушку от нелюдей. Защити всех добрых людей. Яко Ярила – Солнце дарует нам свет, тако, Отче наш Перуне, даруй нам защиту.». Как только догорят свечи, двенадцать раз произносятся слова: «Перун – Огнекудрый! Да защитит сила Твоя Украину и украинцев от Коляды, до Коляды! Ибо сила Твоя и воля Твоя у нас в крови.». В доме можно установить идол Бога Перуна и его изображение на бумаге.
С благословением Бога Перуна, Сколниециньщь из святого леса
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
Слава Украине! Героям слава!
#24.02.2022. #родноверы #родноверие #Перун #БогГромовержец #БогПерун #Перун–НебесныйОтец #Украина #СлаваУкраине! #воина #ВойнаНаУкраине #Skolnieciņš #СвятойЛес
1 0 atbildēt
Skolnieciņš no svētmeža 03.03.2022 19:55
2022. gada 24. februārī Krievijas Federācija iebruka Ukrainas Republikā. Sākās karš. Šis ir nepieļaujams agresijas akts. Šo Krievijas rīcību nedrīkst piedot. Krievija ir agresorvalsts. Diktators Vladimirs Putins nodemonstrēja savu patieso seju visai pasaulei. Ukrainai iet sūri. Ukrainai ir vajadzīga mūsu palīdzība. Aicinu ikvienu cilvēku, kura sirdī mīt dievišķā gaisma un ticība labajam, aizlūgt visvareno Pērkonu – Debesu Tēvu par Ukrainu un ukraiņu tautu. Kopš tālas senatnes Dievs Pērkons ir debesu kārtības uzturētājs. Pērkoņtēvs ir taisnīgs un godīgs. Labu viņš atalgo ar labu, bet ļaunu viņš atalgo ar ļaunu. Iedegsim savā mājā uz palodzes divas svecītes: vienu zilu, otru dzeltenu. Uzvilksim kaklā Pērkoņkrustu. Skaitīsim lūgšanu Pērkonam – Debesu Tēvam 7 reizes. Lūgšana Dievam Pērkonam Ukrainas un ukraiņu atbalstam: «Visvareno Pērkon – Debesu Tēv, es Tevi pielūdzu un godāju! Visvareno Pērkon – Debesu Tēv, es Tevi pielūdzu un godāju! Uzklausi manu lūgšanu, uzklausi visas tautas lūgšanu. Pasargā Ukrainu no austrumiem uz rietumiem, no dienvidiem uz ziemeļiem. Pasargā Ukrainu no sumpurņiem un ļaundariem. Atvairi iebrucējus ar savu milnu! Atvairi iebrucējus ar saviem zibeņiem! Sasper visus sumpurņus un ļaundarus ar trejdeviņiem zibeņiem! Svētī Ukrainas zemi. Svētī ukraiņu tautu. Pērkoņtēv, sit savas bungas! Pērkoņtēv, sper savus zibeņus! Dāvā Ukrainas aizstāvjiem, Ukrainas varoņiem drosmi! Dāvā ukraiņiem drosmi un gribasspēku. Atvairi no Ukrainas naidniekus. Pasargā ukraiņu tautu! Lai Pērkoņkrusts griežas! Lai Austras koks zeļ un plaukst! Lai Pērkons dārd un debesis rīb! Slava Ukrainai! Slava varoņiem! Lai godāts visvarenais Pērkons – Debesu Tēvs kā tas no iesākuma ir bijis, tā tagad un vienmēr lai ir!».
Ar Pērkoņtēva svētību, Skolnieciņš no svētmeža
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
Slava Ukrainai! Varoņiem slava!
#24.02.2022. #dievturi #dievturība #Pērkons #Pērkons–DebesuTēvs #Pērkoņtēvs #DievsPērkons #Ukraina #SlavaUkrainai! #karš #karšUkrainā #Skolnieciņš #svētmežs
1 0 atbildēt
TasEs 18.05.2016 10:11
Es tikai priecājos, ka uzvarēja Ukraina!
2 0 atbildēt
Ukraine 16.05.2016 01:28
Man patika Ukraina Eurovision Song Contest vairak neka Fckng Rasha ja but godigam vinam bija šovs izcils bet dziesma godigi Nekada vnk Rasha nemak Zaudet
25 1 atbildēt
... 15.05.2016 20:06
Tas nu ir oticis-Eiovīzija kļuvusi par politisku spēlīti.Riebjas,nezinu vai skatīsos turpmāk,gan jau varbūt.Naumova uzvarēja,kad Latvijai bija jāstājas ES.Austrālija vajadzīga kā jauna tirdzniecības vieta.Lazarevs nu tā,bet Justs bija pelnījis augstāku vietu bet viņš un Latvija Eiropai nav svarīgi.Aminata uzvarējajo sākās politika par begļu integrāciju Eiropā.Nožēlojami,uzspiest politiku nevis talantu!Patiesībā visi finālā ija labi un pārējais ir tikai gumes lieta
18 3 atbildēt
es 15.05.2016 17:44
te jau makslu ar politiku jauc,krievijai stabili pienacas 1vieta...
12 35 atbildēt
vijone > es 15.05.2016 20:04
ko noziimee - pienaacaas? Ukrainas Krima arii pienaacaas?Lazarevs vairs nav taads dziedaataajs kaa kaadreiz....
16 4 atbildēt
KAA 15.05.2016 17:42
LULū tu no politikas saproti tik daudz ,cik cūka no aviācijas ,Tieši letiņi ir tie ,kas Rusikiem lien pakaļā iztirgojot savus īpašumus un zemi vēl joprojām Latvijas valdība piekopj padomijas politiku pret savu tautu un beidziet vienreiz jaukt politiku ar mākslu Lazarevevs bija un būs izcils mūziķis.Baigie mūzikas eksperti un politiķi saradušies ,labāk būtu savākuši bardaku savā valstī
7 3 atbildēt
Sergejs 15.05.2016 17:32
Ruslandi pie vietas nolika politi-debiliki,nevis pasaules pasaakums. Pasaules tauta un taa pasaakums,Ruslandi, ievietoja 1 Vietaa,ja atceraties cik balsis Krievija ieguva telefon-balsojumaa. Džamal uzvara ir tiiraakaa politikas speeliite.
11 5 atbildēt
Jan 15.05.2016 17:08
Pfff Iebaz savu stulbo galvu sava d...a, un never vala savas pretigas zaunas.
0 3 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV