Skarbi! Eirovīzijā uzvarējušās Ukrainas dziesmas tulkojums latviski

Daudzi no viņiem nomira brauciena laikā vai nomira no bada neauglīgajās stepēs pēc ierašanās izsūtījuma vietā.
Publicēts: 16.05.2016, Komentāri: 42

2016. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā Stokholmā pārliecinoši uzvarēja Ukraina, atstājot galveno konkurentu, Krievijas mūziķi Sergeju Lazarevu trešajā vietā.

Pašas sacerētajā dziesmā Džamala, īstajā vārdā Susana Džamaladinova, stāsta par savu vecvecmāmiņu. Dziesmā konkrēti nav pieminēts ne tā laika Padomju Savienības diktators Josifs Staļins, ne arī Krimas tatāri.


Džamalas dziesma «1944» attiecas uz gadu, kad Krimas tatāri tika deportēti no savas dzimtenes uz Vidusāziju. Daudzi no viņiem nomira brauciena laikā vai nomira no bada neauglīgajās stepēs pēc ierašanās izsūtījuma vietā.

Lūk, arī viņas dziesmas pilns tulkojums!

1944

Kad svešinieki nāk…
Viņi nāk jūsu mājās
Viņi nogalina jūs visus
Un saka:
“Mēs neesam vainīgi
Neesam vainīgi”

Kur ir jūsu prāts?
Cilvēce raud
Jūs domājat, ka esat dievi
Bet katrs mirst
Nenorijiet manu dvēseli
Mūsu dvēseli

Es nevarēju izbaudīt savu jaunību
Man bija liegts dzīvot savā zemē
Es nevarēju izbaudīt savu jaunību
Man bija liegts dzīvot savā zemē

Mēs varētu radīt nākotni
Kur cilvēki ir brīvi
Lai dzīvotu un mīlētu
Laimīgākā laikā

Kur ir jūsu sirds?
Cilvēce ceļas
Jūs domājat, ka esat dievi
Bet katrs mirst
Nenorijiet manu dvēseli
Mūsu dvēseli

Es nevarēju izbaudīt savu jaunību
Man bija liegts dzīvot savā zemē
Es nevarēju izbaudīt savu jaunību
Man bija liegts dzīvot savā zemē

Es nevarēju izbaudīt savu dzimteni

FOTOGALERIJĀ DŽAMALA

LASIET VĒL: Ar Ukrainas uzvaru pasaule ierāda Krievijai tās īsto vietu. Karš ir nepieņemams

Komentāri: 42
Avots: Facebook.com/NiksVolmars
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Сколниециньщь из святорощи 03.03.2022 20:03
24. февраля 2022. года Российская Федерация беспричинно напала на Украинскую Республику. Этому акту агрессии нет прощения. Россия — это страна агрессор. Диктатор Владимир Путин показал своё истинное лицо всему миру. Украине нужна наша помощь. Призываю каждого человека, в чьем сердце течём божественный свет и вера в добро, произнести молитву Богу Перуну за здравие Украины и украинцев. Издавна Бог Перун был защитником Киева. Сила великого громовержца – Бога Перуна – безгранична. Его молнии пронзали небеса и вершили небесное правосудие. Добро воздавалось добром, а зло воздавалось злом. Чтобы произнести молитву Перуну, необходимо на шею надеть перуницу (коловрат), зажечь две свечечки – одну синею, а другую жёлтую – и произнести молитвенные слова семь раз. Молитва Богу Перуну за здравие Украины и украинцев: «Отче наш Перуне, трижды славен будь! Твоя сила правит миром как в Прави, так и в Яви. Твои молнии сверкают небесными огнями. Обрати свой взор на землю сию. Ниспошли на нас своё благословенье. И даруй страждущим свою благодать. Защити нас внуков Твоих, всех светлых перуничей. И услышь наши молитвы. Защити земли Киевские! Защити Украину. Защити украинцев. Верши небесное правосудье. И отчисти Землю Матушку от нелюдей. Защити всех добрых людей. Яко Ярила – Солнце дарует нам свет, тако, Отче наш Перуне, даруй нам защиту.». Как только догорят свечи, двенадцать раз произносятся слова: «Перун – Огнекудрый! Да защитит сила Твоя Украину и украинцев от Коляды, до Коляды! Ибо сила Твоя и воля Твоя у нас в крови.». В доме можно установить идол Бога Перуна и его изображение на бумаге.
С благословением Бога Перуна, Сколниециньщь из святорощи
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
Слава Украине! Героям слава!
#24.02.2022. #родноверы #родноверие #Перун #БогГромовержец #БогПерун #Перун–НебесныйОтец #Украина #СлаваУкраине! #воина #ВойнаНаУкраине #Skolnieciņš #святороща
1 0 atbildēt
Skolnieciņš no svētbirzs 03.03.2022 20:02
2022. gada 24. februārī Krievijas Federācija iebruka Ukrainas Republikā. Sākās karš. Šis ir nepieļaujams agresijas akts. Šo Krievijas rīcību nedrīkst piedot. Krievija ir agresorvalsts. Diktators Vladimirs Putins nodemonstrēja savu patieso seju visai pasaulei. Ukrainai iet sūri. Ukrainai ir vajadzīga mūsu palīdzība. Aicinu ikvienu cilvēku, kura sirdī mīt dievišķā gaisma un ticība labajam, aizlūgt visvareno Pērkonu – Debesu Tēvu par Ukrainu un ukraiņu tautu. Kopš tālas senatnes Dievs Pērkons ir debesu kārtības uzturētājs. Pērkoņtēvs ir taisnīgs un godīgs. Labu viņš atalgo ar labu, bet ļaunu viņš atalgo ar ļaunu. Iedegsim savā mājā uz palodzes divas svecītes: vienu zilu, otru dzeltenu. Uzvilksim kaklā Pērkoņkrustu. Skaitīsim lūgšanu Pērkonam – Debesu Tēvam 7 reizes. Lūgšana Dievam Pērkonam Ukrainas un ukraiņu atbalstam: «Visvareno Pērkon – Debesu Tēv, es Tevi pielūdzu un godāju! Visvareno Pērkon – Debesu Tēv, es Tevi pielūdzu un godāju! Uzklausi manu lūgšanu, uzklausi visas tautas lūgšanu. Pasargā Ukrainu no austrumiem uz rietumiem, no dienvidiem uz ziemeļiem. Pasargā Ukrainu no sumpurņiem un ļaundariem. Atvairi iebrucējus ar savu milnu! Atvairi iebrucējus ar saviem zibeņiem! Sasper visus sumpurņus un ļaundarus ar trejdeviņiem zibeņiem! Svētī Ukrainas zemi. Svētī ukraiņu tautu. Pērkoņtēv, sit savas bungas! Pērkoņtēv, sper savus zibeņus! Dāvā Ukrainas aizstāvjiem, Ukrainas varoņiem drosmi! Dāvā ukraiņiem drosmi un gribasspēku. Atvairi no Ukrainas naidniekus. Pasargā ukraiņu tautu! Lai Pērkoņkrusts griežas! Lai Austras koks zeļ un plaukst! Lai Pērkons dārd un debesis rīb! Slava Ukrainai! Slava varoņiem! Lai godāts visvarenais Pērkons – Debesu Tēvs kā tas no iesākuma ir bijis, tā tagad un vienmēr lai ir!».
Ar Pērkoņtēva svētību, Skolnieciņš no svētbirzs
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
Slava Ukrainai! Varoņiem slava!
#24.02.2022. #dievturi #dievturība #Pērkons #Pērkons–DebesuTēvs #Pērkoņtēvs #DievsPērkons #Ukraina #SlavaUkrainai! #karš #karšUkrainā #Skolnieciņš #svētbirzs
1 0 atbildēt
murgs 17.05.2016 23:52
Eirovīzija šogad ir bijusi ļoti politizēta.
Manuprāt Lazareva dziesma nestāvēja ne tuvu Zviedrijas gabalam, kas starp citu, kļuva populārs visā Eiropā pēc tā pieteikšanās konkursam.
Uzskatu, ka uzvarētāj' dziesma ne tuvu ne liriskā ziņā ne izpildijumā nevarēja pārspēt Zviedrus vai Armēņus (nepelnīti zema vieta). Ja dziesma nebūtu politiskā propaganda bet kāds popsīgs gabals, diez vai būtu uzvarējusi.
1 0 atbildēt
Juris 17.05.2016 10:59
Blaviena dziesma pilnigakais sviests, kaa var kko tadu klausities, jo talak jo trakak pat Azerbaijanai bija skanigaka dziesma neka ukrainai un krievijai, leti razhojumi.
1 0 atbildēt
JANIS 17.05.2016 00:57
EIROVIZIJA NAU VAIRS EIROVIZIJA .BIJA ARI SKAISTAS DZIESMAS,SO DZIESMU IELIKA PIRMAJA VIETA LAI IEGRIEZSTU KRIEVIJAI GODIGI SAKOT TA NAU VAIRS DZIESMU KONKURS BET KAUTKADS.......
3 1 atbildēt
nepelnīti.......... 16.05.2016 21:57
Nav jau politisko dziesmu eirovīzija,ārprāts kāda dziesma,Krievijai bija vislabāk,un ari mūsu Justs nodziedāja daudz labāk par to tatārieti ,vai tad žūrijai bija jābalso par šo politisko dziesmu, tādas dziesmasjādzied citur un citai publikai, ne vis Eieovīzijā,nepelnīta uzvara,,,,,,,,,,,,,
10 3 atbildēt
Džordžs Bušs USA 16.05.2016 21:18
Atbalstu te to latviešu viedokļus, pazvanīšu arī Paulam, ja Lana vēl negulēs...
2 1 atbildēt
Svetlana Sadovska 16.05.2016 21:16
Starpcitu Džamala uzvarēja Jaunajā vilnī Sočos
2 2 atbildēt
čērčils > Svetlana Sadovska 16.05.2016 21:17
nevahag muldēt, viņa uzvarēja Jūrmalā Jaunajā Vilnī pirms 7 gadiem
3 0 atbildēt
Ha haaaa > čērčils 16.05.2016 21:49
Bet kura valsts organizēja Jauno vilni? Nīstā Krievija....tur šai piedalīties nekāds 1944 gads netraucēja..... nebūtu dziesmai tik politiska lirika- feina dziesma būtu..... bet lai cik daudz es iestātos pret Ukrainas okupāciju , dziesmas vārdi man vnk lika saviebties...... man reakcija bija pretēja gaidītajam..... dziesma apmeram tada- jums par mums ir jābalso,ja nē tad atbalstat Krimas aneksiju....kas par daudz,tas par skādi.....
7 1 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV