Belēvičs atkāpjas no amata

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) šodien Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) iesniedzis demisijas rakstu. Kučinskis viņa demisiju ir pieņēmis, apstiprināja pats premjers. Ministru prezidents pavēstīja, ka Belēvičs ir melojis viņam saistībā ar «rindu lietu»
Publicēts: 10.06.2016, Komentāri: 26

Premjers: šajā gadījumā bija jāizrāda vīrišķība un jāatzīst izdarītais

«Pamatojums no manas puses ir tāds, ka viņš meloja, ko vakar vakarā man arī atzina. Es domāju, ka ļoti labs risinājums bija mana vēršanās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), jo šodien, jebkurā gadījumā, ja nebūtu pats šo soli spēris, šie fakti acīmredzot būtu uzzināti,» sacīja Kučinskis.

Viņš pārmeta Belēvičam melošanu. «Ja esi ierauts kaut kur iekšā, jebkurā gadījumā, tas ir viens stāsts. Bet esi vīrietis un pasaki, ka esi to darījis!»

Premjers norādīja, ka čeku iespējamā viltošana gan vēl ir jāpārbauda, jo varētu būt, ka Belēviča uzrādītie čeki par maksājumiem privātklīnikai bija «kādi citi čeki».

Līdz ar Belēviča atkāpšanos veselības ministra pienākumi uz laiku tiek uzticēti satiksmes ministram Uldim Augulim (ZZS). Tomēr premjers pauda, ka iespējami ātrāk ir jāatrod jauns veselības ministrs, jo jābūt drošībai, ka iesāktās reformas nozarē turpināsies.

Jaunajam ministram būs jāspēj tikt galā ar valdības rīcības plānā noteikto, sacīja Kučinskis. Kandidātu šim amatam gan pašlaik nav.

Viņš atgādināja, ka šovasar ir jāsākas diskusijām par veselības aprūpes modeli, lai rudenī valdība varētu pateikt, «kā viss veidosies». Premjers piebilda, ka jau šobrīd notiek veselības ministra amata kandidātu apzināšana.

Vaicāts, vai Belēvičs pametīs arī Saeimu, premjers norādīja, ka šis jautājums ir jāuzdod pašam Belēvičam. «Bet manā skatījumā politiskā karjera ar to ir beigusies,» uzsvēra premjers.

Kā iepriekš vēstīja «Latvijas Avīze» Belēvičs, kurš apņēmies ieguldīt pūles, lai mazinātu garās rindas uz valsts nodrošinātajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, šā gada maijā LOC, iespējams, apgājis rindu, lai viņam tiktu veikta maznozīmīga ķirurģiska operācija.

Savukārt Belēvičs minēto apgalvojumu dēvē par apmelojumu un sola cīnīties par taisnību pēc konsultēšanās ar advokātiem. Ministrs trešdien sarunā ar žurnālistiem uzsvēra, ka nav izmantojis LOC pakalpojumus.

«Latvijas Avīze" trešdien vēstīja, ka Belēvičs, kurš apņēmies ieguldīt pūles, lai mazinātu garās rindas uz valsts nodrošinātajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, šā gada maijā LOC, iespējams, apgājis rindu, lai viņam tiktu veikta maznozīmīga ķirurģiska operācija.

Savukārt pats Belēvičs minēto apgalvojumu dēvēja par apmelojumu un solīja cīnīties par taisnību pēc konsultēšanās ar advokātiem. Ministrs trešdien sarunā ar žurnālistiem uzsvēra, ka nav izmantojis LOC pakalpojumus. Belēvičs gan informēja, ja 25.maijā ir bijis LOC, taču ne tāpēc, lai veiktu kādas medicīniskās manipulācijas, bet gan saistībā ar amata pienākumu pildīšanu. Proti, tas bijis saistībā ar izskanējušo informāciju par LOC darbinieku iesaistīšanos koruptīvās darbībās. Savukārt medicīnisko palīdzību viņš ir saņēmis SIA «Ādažu privātslimnīca», par ko liecina arī viņam izsniegtie čeki.

Belēvičs pirmo reizi veselības ministra amatā stājās 2014.gada novembrī Laimdotas Straujumas (V) valdībā. Līdz ar Straujumas valdības demisiju šī gada februārī viņš amatu atstāja un no jauna to ieņēma jau Māra Kučinska (ZZS) valdībā.

Komentāri: 26
Avots: tvnet.lv
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

espati 11.06.2016 22:04
Kapec Latvijai taa jaciesh deel kadiem ministriem, kas dara tikai sliktu cilvekiem...Vai tiesham visiem japamet sava zeme un jadodas prom?Vai tur nevajag to koka pieri apcietinat un tiesat?
1 0 atbildēt
liga 11.06.2016 19:24
Paldies dievam kad Melevics ir atkaapies!es sen to gaidiju!
0 0 atbildēt
Normunds 11.06.2016 18:29
Tupākais muļķis no visiem ministriem mūslaiku Latvijā!
2 0 atbildēt
Aija Zvejniece 11.06.2016 18:29
ko var rakstit atkapas un viss nau jau nekads priesters ka visu laiku raksta par vinu tapat nekada labuma nebij
1 0 atbildēt
Ilze Tetere ( ex Grāvīte) 11.06.2016 17:58
Yeee,vismaz skatoties TV kad vinsh uzstaajas nebuus jaapaarsleedz kanaals :D Tupuma kalngals!kur taadus izrok?
1 0 atbildēt
inta Luika 11.06.2016 17:57
par vienu aunu mazak.......... (y)
2 0 atbildēt
Evita Ozola 11.06.2016 17:57
nu jau nauda nopelnita lai jau arstejas.cerams ka nakosie bus vesalaki. ;(
1 0 atbildēt
Irēna Mežale 11.06.2016 17:56
viņš ta atkāpās,bet kāds netika uz operāciju,kam bij rinda
2 0 atbildēt
Dievs nav mazais bērns 11.06.2016 17:48
saņēma ko pelnījis! Vairs politikā nekur netikt....
2 0 atbildēt
Arvis Vainovskis 11.06.2016 17:47
tur jau ta nelaime ka tur jau sež tikai klauni un visadi kriminalelementi drizuma jau redzesim obšķaka dališanu kadu azi tur iecels par darznieku
2 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV