Jūrmalas policijas šefu Melni varēja atlaist tikai piedzērušos un agresīvu

Īpaši „Saudzējamo” Jūrmalas policijas šefu atstādina tikai pēc ziņām par dzēruma kautiņu
Publicēts: 14.07.2016, Komentāri: 8

Ja ne „īpašās saudzēšanas statuss”, A. Melnis, visticamākais, no amata būtu atstādināts jau 2015. gadā, kad klajā nāca ziņas un vēlāk arī videoieraksts par kādu ģimenes strīdu Jūrmalā, uz ko bija ieradušies ne tikai ierindas policisti, bet arī faktiskais Jūrmalas policijas vadītājs, kura rīcība strīdā iesaistītās sievietes iesniegumā bija aprakstīta šādi:

„Pa kāpnēm pretī nāca kāds vīrietis privātā apģērbā ar izteiktu smaidu sejā, un vizuāli šī vīrieša uzvedība liecināja, ka viņš ir lietojis alkoholu, kā arī, pienākot tuvāk, sajutu alkohola smaku. Šis cilvēks stādījās priekšā kā Jūrmalas policijas iecirkņa priekšnieks Melnis, smīnot un ņirgājoties paziņoja, ka mani no šejienes izvedīs roku dzelžos, ja tūlīt neaiziešu. Atbildēju, ka esmu savās mājās, ir jau vēls, un gāju atpakaļ gulēt.

Vīrs [pazīstams Jūrmalas uzņēmējs Kaspars S.] ar Jūrmalas iecirkņa priekšnieku Aleksandru Melni sekoja man guļamistabā, ignorējot to, ka istabā gulēja bērns, viņš turpināja stāstīt, kā viņi varētu ar mani izrīkoties, ka “uztaisīs man lietu” un atņems bērnus. Viņš nepārtraukti izteica man draudus, mēģināja iebiedēt un psiholoģiski ietekmēt. Biju pārsteigta, ka policijas iecirkņa priekšnieks var atļauties šādi rīkoties.

Kad sarunas nenotika mana vīra un Jūrmalas iecirkņa priekšnieka vēlamajā virzienā, viņi izgāja no istabas. Pēc vēl 5 minūtēm izģērbos un gāju gulēt, ap 23.35 dzirdēju soļus uz kāpnēm, un iedegās gaisma guļamistabā. Istabā ienāca daudzi cilvēki. (..) Aleksandrs Melnis kopā ar pārējiem agresīvā veidā un bļaujot uzlika man uz rokām roku dzelžus, paziņoja, ka uzskata, ka esmu ielauzusies pati savās mājās, un kā pamatojumu tam viņš vicināja man gar seju laulības līgumu, kurā par dzīvesvietas lietošanas tiesībām nekas nav noteikts."

Pēc šiem notikumiem sieviete vēl tika uz divām diennaktīm aizturēta, un pret viņu A. Meļņa vadītajā Jūrmalas policijas iecirknī tika sākts kriminālprocess par "nelikumīgu iekļūšanu mājoklī pret tajā dzīvojošās personas gribu", ko piecus mēnešus vēlāk Rīgas tiesu apgabala prokuratūra izbeidza, nesaskatot viņas darbībās nekādu noziedzīgu nodarījumu.

Šīm ziņām nonākot atklātībā pagājušā gada nogalē, par šo atgadījumu – netieši apliecinot „saudzējamo kastas” esamību – sākotnēji vienprātīgi izvēlējās klusēt gan iekšlietu ministrs Roberts Kozlovskis, gan Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, gan jaunizveidotā Iekšējās drošības biroja (IDB) priekšnieks Valters Mūrnieks. Pēcāk Valsts policijas vadība tikai lakoniski norādīja, ka „nav pamats nevienu amatpersonu atstādināt no dienesta pienākumu pildīšanas".

Trīs mēnešus vēlāk pēc šiem notikumiem IDB – lielā mērā pateicoties cietušās sievietes neatlaidībai - gan sāka kriminālprocesu. Taču vēl pašlaik, vairāk nekā gadu pēc A. Meļņa izdarībām ģimenes strīda vietā, šī iestāde, kuras uzdevums oficiāli skaitās policijas darbinieku izdarīto noziedzīgo nodarījumu izmeklēšana, „tādējādi vairojot sabiedrības uzticību valsts pārvaldei un uzlabojot sabiedrisko drošību”, apgalvo, ka to joprojām izmeklējot, un par kriminālprocesa virzību nekādas ziņas sniegt nevēlas.

Līdz ar to A. Melnis saistībā ar šiem notikumiem tika cauri ar Valsts policijas Iekšējās kontroles biroja piezīmi par „ētikas normu neievērošanu darba pienākumu izpildes laikā”, kura pašlaik jau skaitās dzēsta. Arī ņemot vērā šos faktus, Pietiek saņemtās vēstules autors stāstījumu par nule notikušo beidz ar vārdiem: „Laikam jau to priekšnieku izpestīs. Vai tas ir pareizi, un kādu piemēru tad priekšnieki rada padotajiem?” Taču iekšlietu sistēmas vadība pagaidām klusē.

Raksts pirmoreiz publicēts Latvijas Avīzē.

Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Es no Jūrmalas 18.07.2016 10:57
Visi tak no Jūrmalas. Uzvārdus jau noteikti paši zinat.
Roka roku mazgā.
0 0 atbildēt
iveta sadinova 17.07.2016 18:30
ko neteiksi mūsu sargi ne-neaizskaramie domā ka forma mugurā tad paši dara ko grib
2 0 atbildēt
kuzis 16.07.2016 07:43
lielako mentu bandu sen vajadzeja novakt kad forma mugura baigie viri isteniba glevuli un fiziski nespejiogi mesli
3 0 atbildēt
dubulti 16.07.2016 05:50
Valsts banda, Jūrmalas iecirkņa bandītu priekšnieks (dienesta pakāpe) pahans saša čornijs.
4 0 atbildēt
Edžus 16.07.2016 05:20
Dienesta pakāpes uzpleči, vai visatļautības varenuma spārni? Ne diena Latvijā nepaiet bez blēdībām, noziegumiem varas, tiesu, iekšlietu struktūrās, kontrolējošās institūcijas, kurās ceturtdaļgadsimtu uzdzīvoja un uzdzīvo vilkači ar amata ķēdēm, amata pakāpēm, amata āmuriem, mantijām.
5 0 atbildēt
GISA 16.07.2016 01:29
Lai nolādēta smirdīgā policijas vadība un Latvijas valsts amatpersonu noziedzīgā silessūcēju BANDA !!!!!!!!!!!!!!
8 0 atbildēt
pļuzis 16.07.2016 00:32
ķuzim pašam ir pilna cepure ar sūdiem!
8 0 atbildēt
Lilioms 15.07.2016 23:58
protams. tikai Latvijā tā notiek!
7 1 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV