Palīdzēsim! Policija lūdz palīgā brīvprātīgos mazā Rūdolfa meklēšanā Saulkrastos

Saulkrastos, dārzkopības kooperatīvā «VEF-Biķernieki» no kādas dārza mājas teritorijas aizgājis nepilnus trīs gadus vecs zēns vārdā Rūdolfs, kura atrašanās vieta šobrīd nav zināma.
Publicēts: 29.07.2016, Komentāri: 22

JAUNĀKAIS UZ PLKST.11.10

Saulkrastos pazudušā nepilnus trīs gadus vecā Rūdolfa meklēšanā iesaistījušies jau aptuveni 500 cilvēki. Brīvprātīgie aicināti ierasties koordinācijas punktā VEF-Biķernieki 10 iela 125 nams.

Brīvprātīgie

Twitter.com/janiszvers

PAPILDINĀJUMS UZ PLKST.10.30

Meklēšanai piesaistīti arī Nacionālās aizsardzība akadēmijas pārstāvji, piesaistīti policijas papildspēki. Tāpat darbu kopā ar dienestiem notikuma vietā turpina arī brīvprātīgie. Personu skaits, kuras meklē pazudušo zēnu, sasniedz ap 500 cilvēku.

Atgādinām, ka brīvprātīgie, kuri vēlas palīdzēt, aicināti ierasties koordinācijas punktā VEF-Biķernieki 10 iela 125. nams vai sazināties ar meklēšanas koordinatoru pa tālruni 27892094.

Paldies visiem brīvprātīgajiem, kas sniedza palīdzību meklēšanā vakarā, nakts laikā un no rīta!

Meklēšanā piedalās Valsts policijas, Nacionālo bruņoto spēku, Nacionālās aizsardzības akadēmijas, Zemessardzes, Saulkrastu novada Pašvaldības policijas pārstāvji un brīvprātīgie.


JAUNĀKĀ INFORMĀCIJA UZ PLKST 9.00



Rīta pusē meklēšanā iesaistīto cilvēku skaits samazinājies - aicinām palīgā vēl brīvprātīgos.

Rīta pusē daļai no brīvprātīgajiem bija jādodas ikdienas darba gaitās, daļai nepieciešama atpūta,līdz ar to šobrīd samazinājies Rūdolfa meklēšanā iesaistīto cilvēku skaits, taču turpinās aktīvs darbs. Lai meklēšana noritētu ātrāk, šobrīd būtu nepieciešami 100-150 cilvēki.

Visi, kuriem ir iespēja un kuri vēlas palīdzēt zēna meklēšanā, var pievienoties meklēšanai, iepriekš sazinoties ar meklēšanas koordinatoru pa tālruni 27892094.

Paldies visiem brīvprātīgajiem, kas sniedza palīdzību meklēšanā vakarā, nakts laikā un no rīta!

Atgādinām, ka meklēšanā piedalās gan Valsts policijas, gan Nacionālo bruņoto spēku, gan Zemessardzes, gan Saulkrastu novada Pašvaldības policijas pārstāvji, gan brīvprātīgie.


JAUNĀKĀ INFORMĀCIJA UZ PLKST 7.25

MEKLĒŠANA ATJAUNOTA, JO plkst. 7:00 ATRASTAIS ZĒNS nav pazudušais Rūdolfs, bet gan cits zēns, kas pastaigā kopā ar vecākiem bija iegājis mežā. Policija atvainojas par pārpratumu - ziņo LNT 900 sekundes.

Saulkrastu Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Aldis Stivriņš LNT 900 sekundēm norāda, ka joprojām šorīt vajadzīgi jauni brīvprātīgo cilvēku papildspēki, kā arī izteica pateicību tiem aptuveni 400 cilvēkiem, kuri jau no ceturtdienas 28.jūlija vakara piedalījušies pazudušā zēna meklēšanā.

Tādēļ visi, kas vēlas, var doties uz notikuma vietu dārzkopības kooperatīvā «VEF-Biķernieki», kur jāsazinās ar policijas pārstāvi pa telefonu 27892094

Cilvēki no notikuma vietas ziņo, ka mežs ir biezs, visi meklētāji ir izmirkuši. Tiem, kas brauc viņus nomainīt, jāņem līdzi maiņas drēbes un piemēroti apavi, kā arī silta tēja.

Noderētu vismaz ap 150 papildu brīvprātīgie, saka policijas pārstāvji.

Zēna pazīmes:

2g. 8.mēn. vecs
Rūtains (zils ar baltu) krekls
Balti šorti, sānos zila un sarkana svītra
Zaļas zeķītes
Pelēkas sandales

JAUNĀKĀ INFORMĀCIJA UZ PLKST 7.05

MAZAIS RŪDOLFS esot atrasts - tā Saulkrastu Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Aldis Stivriņš LNT 900 sekundēm apstiprināja plkst. 7.05

***********************************

JAUNĀKĀ INFORMĀCIJA UZ PLKST 6.50

Saulkrastu Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Aldis Stivriņš LNT 900 sekundēm norāda, ka joprojām šorīt vajadzīgi jauni brīvprātīgo cilvēku papildspēki, kā arī izteica pateicību tiem aptuveni 400 cilvēkiem, kuri jau no ceturtdienas 28.jūlija vakara piedalījušies pazudušā zēna meklēšanā.

Tādēļ visi, kas vēlas, var doties uz notikuma vietu dārzkopības kooperatīvā «VEF-Biķernieki», kur sazināties ar policijas pārstāvi pa telefonu 27892094

Cilvēki no notikuma vietas ziņo, ka mežs ir biezs, visi meklētāji ir izmirkuši. Tiem, kas brauc viņus nomainīt, jāņem līdzi maiņas drēbes un piemēroti apavi.

Zēna pazīmes:

2g. 8.mēn. vecs
Rūtains (zils ar baltu) krekls
Balti šorti, sānos zila un sarkana svītra
Zaļas zeķītes
Pelēkas sandales

* * * * * *

JAUNĀKĀ INFORMĀCIJA UZ PLKST 4.55
Pamazām aust rīta gaisma, kas, ceram, palīdzēs meklēšanā. No jauna tiek plānots celt gaisā NBS helikopteru un tuvākajā laikā no jauna notiks meklētāju koordinēšana un teritoriju pārbaude. Paldies visiem brīvprātīgajiem, kas nakts melnumā palīdzēja meklēšanā un tiem, kas ieradās nomainīt nogurušos meklētājus. Darbs un zēna meklēšana turpinās...


JAUNĀKĀ INFORMĀCIJA UZ PLKST. 3:20
NBS helikoptera piesaiste pagaidām diemžēl nav ļāvusi atraist puisēnu. Šobrīd helikopters uz brīdi ir nosēdināts, taču tiklīdz ausīs rīta gaisma, meklēšana ar helikopteru atsāksies. Policija un brīvprātīgie turpina kājām pārmeklēt tuvējo un tālāko apkārtni, tajā skaitā atkārtoti vietas, kurās jau būts. Lietoti tiek arī skaņas signāli.

Visi brīvprātīgie, kas ir gatavi palīdzēt, var ierasties ap rīta pusi, kad ausīs gaisma. Sazināties ar policijas pārstāvi 27892094.

JAUNĀKĀ INFORMĀCIJA UZ PLKST. 1.00

Meklēšanā piedalās ap 300 cilvēku: Valsts policijas, Pašvaldības policijas, Nacionālo bruņoto spēku, Zemessardzes, organizācijas Bezvests.lv pārstāvji un citi brīvprātīgie. Joprojām gaisā atrodas arī NBS helikopters. Meklēšana norit koordinēti. Pagaidām zēnu diemžēl nav izdevies atrast un darbs turpinās.

Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Sen jau 29.07.2016 22:09
bērns ir atrasts,
bet mulsina; kāpēc tik mazam bērniņam tik dziļi skumjas actiņas????? Ilgu pilnas!!!
MĀJĀS MĪLESTĪBAS TRŪKUMS???
0 0 atbildēt
janis 29.07.2016 11:03
Lai veicas atrast, vienīgi man ir jautājums vai tiešām ir jāizmanto helikopters meklēšanā, ja labāk būtu gaisā palaist 10 dronus ar kamerām - sanāks lētāk un labāk varēs visu piefiksēt - vispār jau nesaprotu kāpēc šādos gadījumos nav izveidota interneta lapa, kurā tiktu streamots video no helikopteriem, lai ikviens var pieslēgties un skatīties video un pētīt...

Apkārtne protams meklēšanai ir sarežģīta, jo ir blīvi apbūvēta vieta, kur var mazais ielīst un paslēpties... un vēl meži un purvi...

Mazliet gan dīvaini ir par suņiem, kas nespēj atrast - faktiski mums Latvijā ar suņiem ir līdzīgi kā ekstrasensiem....
23 0 atbildēt
... 29.07.2016 10:49
Хорошо что погода тёплая... может ребёнок сейчас спит... Проснётся и его ОБЯЗАТЕЛЬНО НАЙДУТ!!!
12 0 atbildēt
nesaprotu 29.07.2016 10:47
es tomēr kaut ko nesaprotu - cik ātri ir jāslēpjas 2,5 gadus vecam bērnam, lai māte nevarētu viņu vismaz redzes attālumā saskatīt, vai arī cik ilgi ir jārunā ar kaimiņieni, lai puika varētu šādi pamukt.
Protams, es ļoti ceru, ka bērns atradīsies sveiks un vesels, un visu šo iesaistīto personu nakts krosiņš arī nesīs labumu - vismaz cilvēki pabūs svaiga gaisā. Un armijas helihopteris būs iedarbināts un lietots lietderīgi
26 1 atbildēt
3 bērnu mamma 29.07.2016 10:45
Pirmajā vietā ir jābūt bērnu drošībai! Tikai pēc tam viss pārējais, ieskaitot darbus. Skaidrs, ka visa iespējamā iekšējā gudrība jāatrod, lai paspētu visu padarīt, un arī bērni būtu pieskatīti. Mani uztrauc tikko citā portālā komentāros izlasītais, ka Saulkrastu bērns esot bijis atstāts kaimiņiem. Ja ir jāpieskata svešs (citu) bērns, tad uzmanībai jābūt dubultai. Lūdzu, neuzņemieties pieskatīt svešus bērnus, ja nedomājat to nopietni!
56 0 atbildēt
urbis 29.07.2016 10:42
Un tāpēc jau nav brīnums,kad no valsts,kur vecākiem bezatbildība daudziem augstā līmenī,pieraduši,ka var nepieskatīt,neaudzināt,aizmirst,dzert utt. un par to nekas nebūs,ierodas valstīs,kur ja vecāki nav savu pienākumu augstumos,tad par viņiem iestājas iestādes,kuras aizstāv bērnu intereses,tad visiem liekas,ārprāc,cik tur bargi.Nekas nav bargi,ja no vecāku rīcības cieš bērns,kurš vēl neapzinās savas rīcības sekas vai ir bezpalīdzīgā vecumā un vēl pats sev nevar palīdzēt.
33 10 atbildēt
! 29.07.2016 10:33
Vecāki, nu lūdzu beidziet domāt, ka bērns privātmājas pagalmā nav jāpieskata!!!!!! Bērnam vienmēr jābūt redzeslokā. Man pašai 3gadnieks - zinu, ka var nez kas prātā ienākt, nu nevar atstāt ārā vienu! Nepārmetu konkrētajiem vecākiem, bet mums, pārējiem, lai beidzot ir mācība!
23 0 atbildēt
Nikolete 29.07.2016 10:27
Es ieteiktu parbaudit visas darza majinas nevis meza brist varbut tuveja darza majinas aka iekritis un bez palidzibas atrodas!!!! Nezinu ka pec bet tada iekseja sajuta ka nav meza bet turpat tuvuma bet nespej pats izklut kur iekluvis! Ceru ka atradisies bet bezatbildiba no vecakiem ! Esmu 3 uzaudzinajusi ne reizi nepazuda neviens pat meza kopa senojot! Nosodu tadus vecakus kas nerupejas 100% par berna drosibu! Iekseji ceru ja mazo kiparu atradis un ceru nevis vecaki sodis bernu bet pasi sevi par nolaidibu!turesim iksisus lai atrodas sveiks un vesals!!!
17 2 atbildēt
no pieredzes 29.07.2016 10:04
Divgadnieks var pazust pat pa to mazo brītiņu, kamēr pie kases pin kodu ievada. Nevienam nepārmetu, jo katrs var nonākt šadā situācijā ar mazu bērnu.
39 20 atbildēt
Ronalds Kaupušs 29.07.2016 09:50
Koordinācija tur ir ļoti zemā līmenī. Pie majas ir paris simtu cilveku kuri jau kopš sešiem meklē un tagad gaida ziņas no heliša. Helitis ir ap 40 gadus vecs. NBS, kuram droši pat nav infra sarkanais, jo skatas ar prožektoriem. Kopsumā cilveki vēl ierodas. Izskatas ka ir pari 1000im. jau. Cilveki parko mašīnas ļoti tālu no pazudušā mājas jo neviens zaļajās vestēs nedod norādījums kur jādodas kāds plāns kur koordinatori. Gribētos šo visu arī Bergmanim pastāstīt. Vismaz pastāstīt kā jāveido meklēšanas organizācija. Bet viņi jau paši gudri!
0 12 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV