Jānis Reinis iespējams gājis bojā no vardarbības. Uzsākts kriminālprocess

Kāpēc ierosināja kriminālprocesu un kāds ir patiesais izcilā aktiera nāves iemesls?
Publicēts: 07.09.2016, Komentāri: 7
Mūžībā aizsauktais Latvijā iemīļotais aktieris Jānis Reinis, pāragrās nāves iemesls vēl aizvien esot neskaidrs. Kā raksta žurnāls Kas Jauns, 55 gadus vecā aktiera talanta cienītāji pārdzīvo, ka viņa nāve, iespējams, iestājusies vardarbības rezultātā un mākslinieka mūžs izdzisis vientulībā Baltezera baznīcas draudzes namā.

Jau ziņots, ka Jāņa Reiņa nāve, kas iestājās 27. augusta rītā, pārsteidza visus - pat viņa tuvākos draugus un kolēģus. Tiesa, nevienam nebija noslēpums, ka aktiera dzīvi un veselību īpaši postīja atkarība no alkohola, ko neslēpa arī pats Reinis. Lai gan pirms trim gadiem Jānis pauda, ka esot uzveicis zaļo pūķi, nav zināms, vai iedzeršana nav turpinājusies šad tad. Kā izrādās, aktierim arī bijusi izoperēta viena niere, kā dēļ alkohols bijis īpaši bīstams veselībai.

Žurnālam Kas Jauns Jāņa Reiņa kolēģis, aktieris Rūdolfs Plēpis atzinis, ka pēdējās Reiņa mūža dienās, kurās vakarus pavadījuši kopā, runājoties, ir pamatīgi lietots alkohols. «Protams, ka mēs dzērām šņabi. Nu bet loģiski! Ja esam divi alkoholiķi, tad nemaz citādi nevaram. Ja cilvēkam ir paģiras... Neviens, kas nav dzērājs, to saprast nespēj,» atzīstas Plēpis, neslēpdams, ka daļēji tiek vainots drauga nāvē. «Tagad domāju - lai Dieviņš man piedod. Jo es taču nezināju, cik slims patiesībā ir Jānis.»

Dažas dienas pirms aktiera nāves tikusi saukta arī ātrā neatliekamā palīdzība, jo Jāni pārsteigusi epilepsijas lēkme. Tomēr Reinis uz slimnīcu esot atteicies braukt, tāpēc izlīdzējušies ar špricēm, pēc kurām it kā esot kļuvis labāk. Tomēr maldīgi.

Lai gan 27. augusta rītā izskanēja informācija, ka aktieris atrasts miris savā mājoklī Baltezerā, tā tas tomēr nav - izrādās, jau kādu laiku aktieris mitinājies Ādažu baznīcas draudzes namā. Aktieris tur pajumti lūdzis pats, ko baznīca neatteikusi.

Kāpēc ierosināja kriminālprocesu un kāds ir patiesais nāves iemesls?

Minējumi par aktiera nāvi ir visai mīklaini, un, kā izrādās, viena no versijām esot arī vardarbīga nāve. It kā aktieris esot bijis smagi piekauts un no gūtajām traumām miris - raksta izdevums «KJ». Sazinoties ar Valsts policijas preses centru, «KJ» noskaidrojis, ka kārtībsargi uz aktiera dzīvesvietu tikuši izsaukti, bet neesot konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes, tāpat neesot aizdomu par noziegumu. Tomēr, tā kā patieso nāves cēloni noteica tikai ekspertīze, formalitātes paredzēja tikmēr sākt kriminālprocesu.

Tiesa, aktiera Jāņa Reiņa sieva Vita Frinberga apstiprinājusi patieso aktiera nāves iemeslu - tā bijusi sirds nepietiekamība. Tomēr citi informācijas avoti liecina, ka Reinis kādu laiciņu ar sievu kopā nav dzīvojis, - vientulībā viņš esot nīcis Baltezera baznīcas draudzes namā, kur māksliniekam ierādīta neliela istabiņa.

Vairāk lasiet šīsnedēļas žurnālā Kas Jauns.

LASIET ARĪ: ATVADU VIDEO/FOTO/DZEJA izcilā aktiera Jāņa Reiņa piemiņai
Komentāri: 7
Autors: Kaspars Ūdris
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Nu ja 07.09.2016 22:18
Tas saucas LATVIEŠI! R I E B J A S ! ! !
1 0 atbildēt
moomoo 07.09.2016 22:04
Vēl viens "interneta resurss", kuram jāčakarējas ar virsrakstiem un vēl viens, kuru vairs nekad nevēršu vaļā.
Un vēl par kādu tēmu. Šaurpierītes.
0 3 atbildēt
erna 07.09.2016 21:44
tieši tapat kā pirms gadiem ar Mārtiņu Freimani. arī tad ''neviens nenojauta,bija tik labs,tik gudrs,tik talantīgs tik...tik...tik..." KUR TAD VISI DRAUGI,RADI,KA TIKAI KAD VAIRS CILVĒKS NAV,TAD NU SLAVINA,ŽĒLO. bet dzīvam vajag zinat CIK labi tiek novertēts,atzīts un vajadzīgs citiem un sev! Bet tā jau latvieši dara,ka ''par mirušajiem tikai labu'',par dzīvajiem - nu un?...
15 0 atbildēt
Reklāma ? 07.09.2016 20:53
Problēmas ir bijušas...Kāpēc ? Vai jāreklamē žurnāls? Tajā ir tas pats rakstīts !
Ļaujiet dusēt Dieva mierā aktierim !
Kamēr cilvēks dzīvs , mums visiem ir vienalga, kas ar viņu notiek ! Ne mana cūka , ne mana druva, bet, kad notiek neaptveramais, tad visi vaidam , cik bija labs, apdāvināts, BET KĀPĒC NEGLĀBĀT CILVĒKU ??? K Ā P Ē C ! ?
21 1 atbildēt
alfs 07.09.2016 20:33
Cilvèki, kas Reini satikuši dazhas dienas pirms, patiesham saka, ka pèc mirèja nav izskatíjies
8 0 atbildēt
Sos 07.09.2016 20:31
Drausmīga ziña, kaut nu tà nebūtu
4 0 atbildēt
Zita 07.09.2016 20:31
Lúk, kas atklájas....
5 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV