Atmaskots interneta trollis. Zimbabve jeb Austra Muižniece, kāpēc to visu darāt?

Austra Muižniece savu godkāri ilgstoši apmierinājusi ar anonīmiem komentāriem Tviterī, kurā tendenciozi nomelnojusi tikai vienu - zāles, kuras izglābušas daudzu pacientu veselību, atsevišķos gadījumos, iespējams, pat dzīvību. Kā labā viņa to dara un ko vēlas panākt?
Publicēts: 19.09.2016, Komentāri: 36

Raksts pirmoreiz publicēts Pietiek.com

Pēdējo mēnešu laikā vispirms sociālajā čivināšanas vietnē Tviterī, pēcāk arī TV3 ziņās tika pārraidīta informācija, ka Latvijā izgudroto pretvēža zāļu ražotājs Rigvir, neiedziļinoties visos tam anonīmi piedēvētajos pasaules grēkos un īsos vārdos sakot, piekopis negodprātīgu komercpraksi. Īpašu uzmanību šiem notikumiem pievērsa tas, ka visa jezga sākusies no viena anonīma iesnieguma Veselības inspekcijai, kā rezultātā sekoja zāļu ražotājam uzlikts administratīvais sods, kas pašlaik pārsūdzēts.

Bet kā ir patiesībā?

No anonīmās autores, kura Tviterī sevi dēvē par Zimbabvi, ierakstiem var secināt tikai vienu: produkts ilgstoši tiek nelietīgi un brutāli kritizēts, nomelnots bez jelkāda seguma un pierādījumiem.

Šķita absolūti loģiski – vispirms vērsties pēc viedokļa pie pašas “trača” uzsācējās – noslēpumainās Zimbabves, kura Tviterī lepni paziņojusi, lai žurnālisti, kuriem ir padziļināta interese, droši raksta un jautā! Tāpēc tas tika izdarīts aizpagājušo piektdien, 2016.gada 9.septembrī.

Sekoja neliela, draudzīga sarakste čatā, kas rezumējās ar Zimbabves solījumu sniegt atbildes, vēlākais, pirmdien. Diemžēl līdz pat šai dienai anonīmais trollis nav ne tikai sniedzis atbildes uz jautājumiem, bet aktīvā un visādi citādi komunicēt kārā sieviete nav pat informējusi par atbilžu nesniegšanas iemesliem, neskatoties uz atkārtotu lūgumu.

Šī komunikācija ar Zimbabvi vēl jo vairāk pastiprināja aizdomas, ka publiski vērstās aktivitātes pret zālēm ir kādas, iespējams, lielākas “spēles” sastāvdaļa. Jo anonīmajai personai tika uzdots arī jautājums: kas jūs esat patiesībā? Un tas viņu acīmredzami pārbiedēja.

Kas ir anonīmais interneta trollis “zimbabve a.k.a zimba”?

Kas tad slēpjas aiz pseidonīma Zimbabve? 32 gadus veca sieviete, pēc profesijas tulkotāja, šai arodā strādājusi ilgus gadus, kurai nav nekāda sakara ar profesionālām zināšanām medicīnas lauciņā – vismaz par to nekas nav zināms un bijis redzams.

Taču pats interesantākais ir cits fakts. Saskaņā ar VID publisko parādnieku datu bāzi šī pati Austra Muižniece pēdējos gadus katru mēnesi valstij bijusi parādā vairākus tūkstošus eiro (piemēram, 2015. gada septembra 26. datumā nodokļu maksātājam ir VID administrēto nodokļu (nodevu) parāds 2948,43 euro apmērā). Taču, sākot no 2016. gada 26. maija, visi parādi ir pilnībā nomaksāti. Šis laiks tieši sakrīt ar melnās kampaņas uzsākšanu Zimbabves Twitter kontā ar nosaukumu “zimbabve a.k.a zimba”.

Ar agresīvo pseidovaronību apveltītā sieviete īpaši piestrādājusi pie savas anonimitātes, lai nelietīgo tvītu lasītāji nevarētu saprast, kas viņa ir. Ja Austras Muižnieces apgalvojumi un argumenti būtu balstīti uz pierādījumiem, laikam jau nebūtu tik dikti jāslēpjas – nevienam nav noslēpums, ka ar īsto identitāti Tviterspēks strādā daudz efektīvāk par vārīšanos savā sulā anonīmi...

Interneta troļļu bīstamība

Noniecināt cilvēka mūža darbu – šodien tas ir kļuvis pavisam viegli, iespējams, pat nesodāmi un zaimotāja lielummāniju barojoši. Šķiet, mums būtu jāpriecājas jau par to, ka vismaz pašai "Rīgas Vīrusa" atklājējai nevajadzēja piedzīvot anonīmu apmelotāju ņirgāšanos par viņas radīto ārstēšanas metodi, kas jau ir palīdzējusi daudziem cilvēkiem un vēl lielākam skaitam palīdzēs arī turpmāk.

To darbīgo patriotu vidū, kuru veikums balsta Latvijas nācijas pašapziņu, neapšaubāmi ir habilitētā medicīnas zinātņu doktore Aina Muceniece, viroterapijas pamatlicēja Latvijā. Pildot zinātnieces pausto gribu, Viroterapijas fonds turpina nodrošināt viņas atklātā medikamenta pieejamību Latvijas iedzīvotājiem ar būtiskām atlaidēm un nodrošina iespēju cilvēkiem visā pasaulē saņemt viroterapiju.

Diemžēl Latvijā tīmekļa ķengām un amorālam teroram sociālajos tīklos ir izrādījusies īpaši lekna augsne, tīšām ekspluatējot mūsu mazās tautas iekšējo nedrošību un dažkārt lielo pakļaušanos negatīvismam. Nereti intrigantiem ir vajadzīga tikai izkopta nekaunība un elementāras zināšanas, kā tīmeklī efektīvāk izplatīt denunciācijas. Vairāk lasiet šeit

Bet kāpēc tāda līdz šim plašākai sabiedrībai nevienam nezināma Austra Muižniece to visu dara? Jautājums pagaidām ir neatbildēts.

Drūmā onkoloģijas situācija Latvijā. Oriģināls video:

Ej uz nākamo lapu, lai skatītos video!

Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Ahuliš 21.09.2016 22:55
cilvēčiņš 4 mēnešus nabadziņš tvīto katru dienu sliktu par vienu un to pašu lietu. Vai kādam ir aizdomas, ka tas nav apmaksāts?
3 0 atbildēt
V.T.J. 21.09.2016 15:11
Austriņ, zeme ir apaļa, nekad nezin, no kuras puses spļāviens atgriezīsies pie spļāvēja...
2 0 atbildēt
preses pīle 19.09.2016 22:50
nu es daudz ko zinu no iekšienes nozarē, šitā beibju grupa ir labi angažēta.
16 2 atbildēt
zinitis > preses pīle 20.09.2016 08:24
Tāpēc daudz zini, ka pats/pati esi labi angažēts/-a?
1 2 atbildēt
Rubene 19.09.2016 22:50
Nu kāpēc meitenei vajadzēja līst ar tādām negācijām? Būtu strādājusi savā profesijā mierīgi. Tagad šmuce pa visu Latviju. Atslēgas vārds Austra Muižniece jau visā netā atrodams.
4 2 atbildēt
vo > Rubene 20.09.2016 08:26
Par taisnību nav ko kaunēties.
2 12 atbildēt
žagatiņa 19.09.2016 22:38
Ko gan teikt.. NAUDAI LIELA VARA,VISS ATKARĪGS NO SUMMAS
3 0 atbildēt
esss 19.09.2016 22:21
Kapec zales ar butiskam atlaidem?Izgudrotaja tas noveleja par velti Latvijas iedzvotajiem/no preses/
21 0 atbildēt
avlis 19.09.2016 22:04
...laikam pati ,neko nespēj ,savā dzīvē labu izdarīt ...! Ja ,par citu noriešanu ,labi -maksā ...!DURA -PĒDĒJĀ
11 3 atbildēt
Sigurds Graudiņš 19.09.2016 21:52
Režīma SUKA !!!
8 3 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV