Vai pēc šādiem skatiem gribas lietot uzturā Balticovo olas un vistas gaļu?

Rāpojoši tārpi un skudras pa dzīvām vistām, vistu ģindeņi un līķīši. Drausmas Balticovo. Brīdinām par nepatīkamiem skatiem!
Publicēts: 03.11.2016, Komentāri: 28
2016.gada oktobrī "Dzīvnieku brīvība" tika publicējusi materiālus no A/S "Balticovo" dējējvistu novietnēm, atklājot briesmīgos apstākļus, kādos tiek ražotas olas, kas nonāk uz mūsu galda. Latvijā dējējvistu turēšana sprostos ir ļoti cietsirdīga prakse, kas sagādā dzīvniekiem milzu ciešanas dienu no dienas visa mūža garumā.

Uzņēmums “Balticovo” pēc “labturības skandāla” medijiem un dzīvnieku aizstāvjiem izrāda vistu kūtis. TV3 ziņas vēsta, ka uzņēmuma līdzīpašnieks Valdis Grimze šodien atvainojas sabiedrībai un ielaiž TV operatorus vistu kūtīs.





Sprostu sistēmās vistām ir liegts gandrīz viss, kas tām ir dabisks. Vistu dzīve aizrit, stāvot uz metāla režģa grīdas - troksnī, saspiestībā un putekļos. Sprostos vistas nevar pat normāli pastaigāt vai izplest spārnus. Viņas nekad neierauga dienasgaismu un nesajūt zemi zem kājām.

Šāda rūpnieciska olu ražošanas sistēma nav nepieciešamība - tā ir cietsirdīga pret dzīvniekiem un pretrunā ar mūsdienīgas sabiedrības vērtībām. Vienīgie ieguvēji ir olu ražotāji, kas pelna, ietaupot uz vistu dzīves apstākļiem. Sprostos ražotu olu cena ir dzīvnieku ciešanas. Šāda cena man nav pieņemama.

Iestājamies pret vistu turēšanu sprostos - teikts paziņojumā, kur portāls Olucena.lv joprojām aicina parakstīties pret vistu mocīšanu


Brīdinām, ka nākamajā lapā ir nepatīkami skati

Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

vanessa 30.11.2016 01:50
KAUT KO TIK PRETIGU UN DRAUSMIGU es sen nebiju redzejusi!To,kam si ideja radas un vienaldziba pret pasa firma notiekoso...vajprats!Vai tas cilveks vsp var nemurgot naktis?!VAJPRATS
0 0 atbildēt
Anita 04.11.2016 19:42
ko,nu!jādēj pašiem!
0 0 atbildēt
Renda 04.11.2016 00:01
Pec tada sižeta,vairs neperku sis olas.....labak pameklet majas olas
0 0 atbildēt
NIka 03.11.2016 23:58
Lasot un redzot šos briesmīgus skatus mati ceļas stāvus. Un šie izdzimteņi,starp kuriem pat sievietes ir, var mierīgi gulēt, kad nabaga vistiņas, kas nes viņiem peļņu,tā tiek mocītās. Vai tiešam mūsu valstī nekādi uzraudzības dienesti neeksistē,kam būtu bijis pienākums to visu redzēt un nepieļaut??? Viņus būtu ne tikai bargi jāsoda, bet reāli jāliek cietumā par tik cietsirdīgu izturēšanos ar dzīvām būtnēm.
0 0 atbildēt
m 03.11.2016 23:27
Ēdu un ēdīšu,tā ir bijis vienmēr,vistas tur,lai dētu olas,lai ražotu vistas gaļu ,nevis smukumam,tāpat kā pārējos lopiņus,domājat ka sagādājot viņiem labākus apstākļus,tas lopiņš paglābsies no nāves?Cilvēki arī dzīvo dažādos apstākļos-aukstumā,pusbadā un arī saspiestībā,jo nevar atļauties neko labāku,par to neviens neuztraucas un skandālus neceļ.Kur tad tie vistu tūkstoši ganīsies,un kas ir spējīgs nopirkt tās privātās olas un cik viņas arī ir?Nu ko-iznīcināsim vēl vienu nozari un atvērsim ceļu tādām pašām no ārzemēm,un pukstēsim,ka paši neko neražojam un valstij nav naudas.
3 4 atbildēt
uz iesma 03.11.2016 23:03
Lai bāž :D tās olas. Nepirku un nepirkšu. Kādas tās vistiņas plikas bez spalvām vadā apkārt pavasaros ar busiņiem un tirgo pa laukiem. Cilvēki nopērk arī. Mājās tiek zālītē, saulītē, dabū ēst i kartupelīti, i slieciņu, ko var izkašāt,kviešus, un vistiņa atkopjas. Bet nu šitos šakāļus vajadzēja sen sodīt, pašus būrī ielikt, lai pasēž nebrīvē.Maitas ne cilvēki, dēļ miljoniem gatavi dzīvību atņemt.
4 2 atbildēt
Anna Dundeniece 03.11.2016 22:45
Tad brīnās ka slimo cilvēki ar visādām briesmīgām slimībām..
1 2 atbildēt
Arīda Mekša 03.11.2016 22:45
Tas tagad ar tām nabaga vistām būs par labu lauku vistām,biznes ies no rokas.
2 0 atbildēt
dzidra jurevica 03.11.2016 22:43
Tā jau saka: mēs esam tas, ko mēs ēdam... Lai gan man pašai šis teiciens īsti nepatīk, tomēr varu apliecināt, ka pret ēdienu ir jāizturas ar cieņu un mīlestību visās tā tapšanas stadijās, pie tam vēl ievērojot higiēnas prasības. Mājlopus audzēt un kopt vajag ar mīlestību un rūpēties, lai viņiem klājas labi dzīves laikā. Laucinieki vispirms aprūpē un pabaro savus lopiņus un tikai tad sevi. Cilvēku sliktā un neģēlīgā izturēšanās pret lopiņiem samaitā tos produktus, ko no viņiem iegūstam - pienu, olas, gaļu... un tie mums vairs nesniedz cerēto labumu.
2 0 atbildēt
Andris Rimšāns 03.11.2016 22:34
Ko tad ēdīsi vai igauņu?
3 13 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV