Pēc Kaņepes lūšu mātes nošaušanas ļaudis paraksta šo zvēru izšaušanas ierobežošanu

PAR VILKU UN LŪŠU MEDĪBU IEROBEŽOŠANU.
Publicēts: 01.01.2017, Komentāri: 37
Pēc skandalozās jaunās mednieces Gunitas Kaņepes lielīšanās internetā ar lūšu mammas nošaušanu, kura bijusi mazuļu ieskauta Alūksnes mežā, sabiedrība reaģējusi asi. Portālā Manabalss.lv jau savākti 1230 paraksti par vilku un lūšu medību ierobežosānu Latvijā.

Prasības iniciators un iesniedzējs Mareks Viļķins:

"Vēlos mainīt vilku un lūšu medību apjomu un medību sezonas garumu Latvijas teritorijā, jo mūsdienu Eiropā vilki un lūši ir aizsargājamas sugas, bet Latvijā apšauj ne tikai vietējos vilkus, bet arī tos, kuri pēc tam šeit ienāk no kaimiņvalstīm, jo medību slodze ir tik intensīva, ka katru gadu vilku populācija tiek apšauta 43% apmērā. Vilku medību sezona ilgst gandrīz 9 mēnešus un vilki tiek pakļauti pārmērīgai un absurdai medību slodzei. Līdz 2013.gada oktobrim no 113 nomedītajiem vilkiem 74 bija vilcēni - tātad nošauti tika divarpus līdz piecus mēnešus veci vilku mazuļi. Attiecībā uz lūšiem jāaizliedz medības pilnībā, jo viņi neapdraud ne cilvēkus, nedz arī mājlopus. Nepieņemami, ka Latvijā 21. gadsimtā notiek Eiropā aizsargājamas sugas pārstāvju šaušana, tāpēc šāda izklaide valsts mežos ir stingri jāierobežo.

Nepieciešams pieņemt likuma normas, kas ierobežo vilku un lūšu medību apjomu un medību sezonas garumu Latvijas teritorijā, nosakot, ka:

1) vilku medību sezona ilgst tikai no 1.oktobra līdz 31.decembrim,

2) vilku medības atļautas tikai apgabalos, kuros vilki atkārtoti uzbrukuši aitām,

3) lūšu medības tiek aizliegtas vispār.

Ierobežojot vilku un lūšu medību apjomu un medību sezonas garumu, sabiedrībai būs vairāki ieguvumi:

1) vilku aizsardzība ne tikai uzlabotu Latvijas tēlu Eiropā (pašlaik šis tēls ir negatīvs kā vilku mazuļu un vilku mammu šāvēju zeme), bet arī uzlabotu ekonomisko situāciju Latvijas reģionos pateicoties ieņēmumiem no vilku ekotūrisma, kas turklāt vēl neprasa nekādus īpašos izdevumus. Pētījums par reģionālajiem ieņēmumiem no vilku ekotūrisma ASV Jeloustonas parkā, kas ir Kurzemes lielumā , uzrādīja 70 miljonu dolāru lielus ikgadējus ieguvumus vietējai ekonomikai.

2) citi ieguvumi no vilku aizsardzības – samazinātos gan pārnadžu (aļņu, briežu, stirnu un mežacūku) izraisītu autoavāriju skaits uz Latvijas ceļiem (2013.gadā - 660) , gan postījumi, kurus tie nodara valsts mežiem (gadā 6 miljoni eiro) un zemnieku sējumiem.

3) vilki ir atslēgsuga (keystone species) un pilda svarīgu un neaizvietojamu lomu meža ekosistēmā."

PARAKSTĪTIES VAR ŠEIT

LASIET VĒL: Gada Necilvēks. Gunita Kaņepe, kura lepojas ar lūšu mammas nošaušanu mazuļu priekšā

Gunitas Kaņepes nošautā lūsene ir stāsts par dažu cilvēku izpriecām

Ej uz nākamo lapu, lai skatītos bildes!

Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Pilsonis 03.01.2017 18:08
Un kur var parakstīties par stulbuma sērgas ierobežošanu, lai visādi neizglītoti uz betona uzaugušie analfabēti un pseido zaļie nepropagandē stulbus murgus?
1 0 atbildēt
malēnietis 02.01.2017 11:54
Stirnu daudzums pie mūms ir ļoti mazs,mežacūkas ir saglābušās no mēra tikai tur kur ir lieli masīvi jaunaudžu.Lūšiem un vilkiem nav iespējas medīt. Tātad vilki obligāti nāk ciemos pie mūms. No rīta esi pārsteigts tava mīluļa sunīša vietā ir palikusi maza šķipsniņa spalvu,vai ejot uz ganībām pēc aitām acis ieplešās šausmās ieraugot pusi ganāmpulka saplosītu. Izsalcis dzīvnieks meklē sev jaunus medību laukus,tātad no mūms ziemeļaustrumiem viņi dosies uz kurzemi.
2 0 atbildēt
Lūsis Arnolds 02.01.2017 11:23
Nesitīsim mušas un odus tāds ir Viļķina viedoklis. Mans viedoklis Viļķinu un viņa līdzgaitniekus salātos. Mednieki neklausīsimies šajā absurdā, bet darīsim savu darbu. Laimīgu un skaistām trofejām bagātu Jauno gadu!
Gunita, lai Tev veicas šauj garām! Visiem ne spalviņas.
3 2 atbildēt
liandra 02.01.2017 10:55
AGRāK MEDIJA LAI ģIMENE PAēSTU ,TAGAD LAI PRIECāTOS PA NOMEDīTO DZīVīBU!!!
1 2 atbildēt
Pilsonis > liandra 03.01.2017 18:04
Liandra, Tu grīdu tagad arī mazgā lai priecātos? Vai dundurud un odus arī sit, kad tie Tev kož, lai priecātos?
0 0 atbildēt
Pilsonis > Pilsonis 03.01.2017 18:08
atvainojos par drukas kļūdu, bija domāts dundurus.
0 0 atbildēt
analfabēts 02.01.2017 00:43
Nesaprotu, kas jums galviņās. Par aļņiem, kuru vairs tikpat kā nav, un stirnām, staltbriežiem jūs esiet aizmirsuši. Tiem arī ir bērni, un paiet laiks, kamēr izaug,un kā tos nosargāt. Aitas jau cik gadus plosa vilki, - laikam neko nelasāt. Tagad jums vajag aizsargāt lūšus un vilkus, lai neierobežoti vairojas. Jums prāts ir pakaļā, jeb arī jūs tā speciāli vēlaties kaitēt.Paldies medniekiem, ka vilki un lūši tiek izšauti kaut nedaudz, citādi - žēl mazāko meža dzīvnieku.
16 6 atbildēt
edgars > analfabēts 02.01.2017 02:24
ta ir tira patiesiba
0 2 atbildēt
lusis > analfabēts 02.01.2017 08:53
man visu dzivnieku zel,gan stirninas,gan vilki u.t.t
2 0 atbildēt
sviests 02.01.2017 00:34
Un kā tad Tu iedomājies ielenkt vilku līdz 31. decembrim, ja sniega visā Latvijā nav? Āksts!!!!!!!!!!!!!!!!
5 1 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV