Prezidenta kundze Iveta Vējone iekļuvusi skandālā

Publicēts: 02.01.2017, Komentāri: 38
2016. gada Vecgada vakarā, tikai dažas minūtes pirms pusnakts, Latvijas valsts prezidents Raimonds Vējonis ar sievu Ivetu Vējoni mājīgā gaisotnē uzrunāja Latvijas iedzīvotājus. Tomēr skandālu izraisījis šīs runas tulkojums krievu valodā.

Televīzijas kanālā "Pirmais Baltijas kanāls" (PBK) Prezidenta uzruna tika translēta oriģinālvalodā ar subtitriem krievu valodā. Savā uzrunā Iveta Vējone stāsta, ka arī viņu ģimenē šogad ir noticis priecīgs notikums - pasaulē nācis pirmais mazbērns. Vējone stāsta: "Ir milzīgs prieks par katru Latvijā dzimušo bērnu. Ikkatrā mazulītī mēs redzam, kā veidojas un aug Latvijas tautas nākotne" Tieši šo teikumu pēdējie vārdi ir raisījuši lielu sašutumu Latvijas krievvalodīgo iedzīvotāju vidū.

Televīzijas kanāls "PBK" vārdus no Vējones uzrunas "Latvijas tautas nākotne" bija iztulkojis kā "latviešu tautas nākotne" (будущее латышского народа). Sociālajos medijos un dažādu portālu komentāros šī kļūda tika uztverta ļoti saasināti un raisīja cilvēku sašutumu.

Kanāla "PBK" pārstāve Sintija Frīdenberga skaidro, ka prezidenta runas tulkojumu neveica telekanāls, bet gan prezidenta kanceleja.

Prezidenta kanceleja atvainojas par pieļauto kļūdu un oficiālajā prezidenta mājaslapā kļūda uzrunā ir izlabota.

Uzziņai:

Portāls Rus.tvnet.lv uzsver:

"...То есть, супруга президента говорила о будущем всех народов Латвии, не выделяя ни один, в то время как в субтитрах на русском, переведенных с оригинала, шла речь о будущем только латышского народа.

Некоторые русские порталы Латвии

опубликовали русский перевод и слова супруги президента страны вызвали возмущение читателей.

«Опять разделяют? Супруга: «В каждом младенце мы видим, как зарождается и развивается будущее латышского народа.» Так ведь в Латвии 40%-45% младенцев не имеют отношения к латышскому народу, хоть и живут с ним рядом. Это русские, татары, евреи, белорусы, украинцы и многие другие - совсем не латыши. Кто её текст проверял до озвучки?»

«Поздравления были ни о чем, как всегда «бла бла«. Причем тут семья, если стравливают здесь живущих русских с латышами».

«Поздравление президента -полное фуфло,оно направлено в основном на соотечественников, а-для остальных?»... "


Komentāri: 38
Avots: Nra.lv., Rus.tvnet.lv
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Aina 04.01.2017 18:33
Tulkojums nav precīzs,Latvijas tauta un latviešu tauta,ir pavisam kas cits.
0 0 atbildēt
Aina 04.01.2017 18:27
Latvijas tauta ir visi Latvijā dzīvojošie cilvēki,krievu kanāli lai netulko,ja nevar pareizi iztulkot,vai ja vienkārši negrib sevi pie Latvijas tautas pieskaitīt.Kur var kasīties,kā kašķaini kraņči!
0 0 atbildēt
inara 04.01.2017 17:32
Nesaskatu taja neko nepareizu! Ja kadam niez..., tad lai kasas! Katra valsts jaungada nakti uzruna SAVU tautu!
1 0 atbildēt
ieva 03.01.2017 11:03
Man pilnīgi vienalga kas dzima viņu ģimenē un kādas slimības viņiem tur bija,mums cilvēkiem ir gan slimības,gan bēdas,un mums slimnīcās neviens nelokās,no mums slimnīcas plēš lielas naudas,kuram tās nav-mirst:(
PREZIDENTA UZRUNAI,JABŪT PREZIDENTA UZRUNAI,NEVIS IVETAI JĀBRAUKĀ VISUR LĪDZI,JĀTĒRĒ NODOKĻU MAKSĀTĀJU NAUDA UN,KĀ TĀDAI PUDEĻU KORĶIM VISLAIK PA PRIEKŠU!!!!
nepatīk tas viņas samākslotais smaids!!!!!!
kārtējais neizdevies prezidets Latvijai:(((((
7 6 atbildēt
...pensionāre... 03.01.2017 01:58
Pilnīgi gribās sacīt, ka tie kas palikuši Latvijā ir bez galīgas kultūras. Es lasu ar šausmām un kaunu.
Bija brīnišķīga Jaunā gada uzruna, ne jau divi cilvēki var Valsti pārveidot un ari Jūs , kas te tos mēslus gāž nav ari paši labie.Laimīgu Jauno gadu !!!
Mainīsimies paši mēs un mainīsies viss kas mums apkārt...Mēs nedrīkstam dzīvot ar naidu, bet labāk ar smaidu.
19 5 atbildēt
Fifa 03.01.2017 01:22
Bet vispār, man pat liekas, ka tas pat nav nepareizi. Ka sakot latviešu tauta , ar to tiek iekļautas visas tautas , kas dzīvo Latvijā. Arī latviešu valodā, netulkojot. Man liekas, ka man skolā tā pat mācīja. Un tas bija padomju laikos. Ja tulkotts būtu latviešu nākotne, tad tas attiektos tikai uz latviešiem, bet latviešu tautas nākotne ietver visas tauta. Jo tauta ir visi iedzīvotāji .
25 3 atbildēt
so > Fifa 03.01.2017 10:59
Samnieki ir Latvijā Latvieši!!!!!
7 0 atbildēt
Gints 03.01.2017 00:53
Tik pareizi kurš katrs pat nevar atļauties, un es uzsveru "Latviešu tauta".
10 1 atbildēt
Oskars 03.01.2017 00:42
Lai nu kas, bet Prezidenta kundze drīkst izteikties kā vēlas.
9 5 atbildēt
Ilze > Oskars 03.01.2017 13:34
Nedrīkst gan, būdama prezidenta kundze, viņa nedrīkst dalīt Latvijas iedzīvotājus latviešos un pārējos
4 3 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV