Cilvēki šokā par prusaku un tarakānu valstību Spices Lido restorānā

Vai tik prestiži uzņēmumi kā tirdzniecības komplekss Spice un Ķirsona kunga radītais un vadītais Lido 21. gadsimta otrajā desmitgadē nemāk tikt galā ar tarakāniem? «Spices» ēstuvēs prusaki tik nekaunīgi, ka rāpo gar ēdienu pircēju klātbūtnē...
Publicēts: 20.01.2017, Komentāri: 18
Pirms kāda laika sociālajos tīklos tika publicētas fotogrāfijas, kurās redzami prusaki Spices Lido ēstuvē, bet kāda lasītāja portālam TVnet.lv aizsūtīja foto ar tarakānu iegādātajā pusdienu kārbiņā. Viņa rakstīja, ka Spices Lido ne pirmo reizi ir redzēti prusaki, kas skrien gar ēdienu, un personāla vieglā attieksme pret to!

«Bet šis jau ir pāri visam - tas ir ēdienā un izcepts! Gribu, lai Jūs informējat cilvēkus tālāk, jo, manuprāt, ir jābūt normām, kuras ēdināšanas uzņēmumiem ir jāievēro.»

Pagājis laiks un nekā! - mācība vēl nav bijusi - uzņēmēji nebija saausījušies. Vai nav pretīgi?

Šodien, 2017.gada 20.janvārī atkal publicēts video: «Spices» ēstuvēs prusaki tik nekaunīgi, ka rāpo gar ēdienu pircēju klātbūtnē. Dažu sekunžu video varat noskatīties šeit

Šobrīd situācija ir nokaitēta un beidzot visi atbildīgie stāsta, ka viss tikšot sakārtots:

Saņemot sūdzības no iedzīvotājiem par prusakiem sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos, kuri izvietoti tirdzniecības centrā Spice, Pārtikas un veterinārā dienesta inspektori veica pārbaudes, kuru gaitā atklāja, ka šī problēma ir aktuāla ne tikai tirdzniecības centrā esošajos ēdināšanas uzņēmumos, bet tirdzniecības centrā kopumā. Tirdzniecības centrs šobrīd aktīvi sadarbojas ar Pārtikas un veterināro dienestu, Lido un citiem nomniekiem, veicot intensīvus dezinsekcijas pasākumus, lai tuvākajā laikā pilnībā likvidētu problēmu.

Pārtikas un veterinārā dienesta Rīgas pilsētas pārvaldes vadītāja Ina Šubina TVNET pastāstīja, ka inspektori ēdināšanas uzņēmumos insektus nekonstatēja.

Tomēr, pārbaudot dokumentus, kuros firmas, kas nodrošina dezinsekciju tirdzniecības centrā, fiksē gan situāciju uzņēmumā, gan veiktos dezinsekcijas pasākumus, ir redzams, ka insekti ir konstatēti un tirdzniecības centrs sadarbībā ar tajā izvietotajiem uzņēmumiem jau kopš decembra beigām dara visu, lai problēmu likvidētu.

Tā kā prusaks ir kukainis, kas ilgi var iztikt bez ēdamā un ūdens, dezinsekcija ir jāveic regulāri un ilgstoši – efekts būs pēc aptuveni četrām nedēļām.

Tirdzniecības centrs un pārbaudītie ēdināšanas uzņēmumi to arī dara.

Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāve Ilze Meistere TVNET sacīja, ka viena no sūdzībām par prusakiem Spicē ir saistīta ar Facebook ievietoto video, kurā redzama prusaka skriešana gar Lido ēstuvē izvietotajiem ēdieniem.

Savukārt AS Lido Kvalitātes un sortimenta attīstības daļas vadītāja Gunita Daine apgalvoja: "Mūsu uzņēmumā vislielāko uzmanību pievēršam gan produktu, gan apkalpošanas kvalitātei.

Tāpat katru dienu veicam kvalitātes pārbaudes. Lido ir noslēgts līgums ar deratizācijas un dezinsekcijas uzņēmumu, kas sniedz regulārus kaitēkļu apkarošanas pakalpojumus, un regulāri notiek apsekošana.

Mūsu restorānos tāda situācija nav pieļaujama, par ko atvainojamies klientiem.

Pēc sociālajos tīklos publicētā video saņemšanas operatīvi īstenojām lielo apstrādi, tostarp ģenerālo tīrīšanu visos cehos kopā ar dezinsekcijas un deratizācijas pasākumiem, un kaitēkļi mūsu virtuvē nav novēroti. Cieši sadarbojamies ar tirdzniecības centru un šādus pasākumus turpināsim veikt pastiprinātā režīmā, darot visu iespējamo, lai pārliecinātos, ka līdzīgi gadījumi mūsu restorānā netiek pieļauti."

Tirdzniecības centra Spice tehniskais direktors Oskars Antāns TVNET norādīja, ka tirdzniecības centrs sadarbojas ar Pārtikas un veterināro dienestu, Lido un citiem nomniekiem, veicot intensīvus dezinsekcijas pasākumus, lai tuvākajā laikā pilnībā likvidētu problēmu.

Brīdinām, nepatīkami skati galerijā nākamajā lapā

Lapas: 12
Komentāri: 18
Foto: TVNET.lv
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

RAFIKS SODREJS 21.01.2017 05:34
prusaks ir vistīrākais tarakāns!sitais jau tāds uzvārīts!mums armijā viņi mudžēja,bet neviens nebija saindējies!
0 0 atbildēt
stranger 20.01.2017 20:51
Prusaki UN tarakāni?!
3 0 atbildēt
Frants 20.01.2017 20:19
Tarakāns un prusaks ir viens un tas pats !
Latvijā ir prusaki, Krievijā - tarakāni ! Tas arī viss.
6 0 atbildēt
Jānis Freimanis 20.01.2017 19:41
lidz riklei citu neko vairs neredzi ka tikai so!!!!!!
0 5 atbildēt
Al d onis Kuplis 20.01.2017 19:41
Ķīnā ne to vien ēd ... .
0 4 atbildēt
Ilmārs Pizāns 20.01.2017 19:40
Labu apētīti.
4 0 atbildēt
čiks 20.01.2017 19:17
nav ko vazāties pa restorāniem,jāmācas gatavot mājās
3 4 atbildēt
sad 20.01.2017 18:56
izskatās pēc mākslīgi radītas neslavas
1 8 atbildēt
vabole 20.01.2017 18:39
Nez ar ko atšķiras prusaks no tarakāna... Ja nu vienīgi ar tautību. Un dzīva būtne vien ir,tāpat pie cilvēka grib.
4 4 atbildēt
Salavecis 20.01.2017 18:31
Spices virtuves darbinieki - 40g borskaabes, 4 novaritas olas dzeltanumi - visu samaisam kopaa un uzveidojam no taaas masas bumbinjas. Izliekam bumbinjas vietaas kur tuseejas prusaki. Peec kaada laicinja varees saakt slauciit vinus ar shaufeli. Paldies varat neteikt, bet no briivpusdienaam gan neatteikshos. Tikai ne juusu ednicaa :)
19 1 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV