VVF ekskluzīvo mūžamāju skandāls turpinās. Arī Ušakova vecākiem esot piešķirtas "īpašas tiesības"

«Cilvēkiem no malas» to iegūt ir teju neiespējami! Skandālā ap Vīķes-Freibergas kapavietu, noskaidrots, ka mūža mājas Meža kapos piešķirtas arī Nila Ušakova vecākiem.
Publicēts: 23.02.2017, Komentāri: 24

Nesen diskusijas raisīja vēsts, ka eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, izmantojot starpniekus, tikusi pie kapavietas Rīgas I Meža kapos, netālu no Latvijas pirmā Valsts prezidenta Jāņa Čakstes atdusas vietas. Relatīvi netālu no Vīķes-Freibergas nolūkotās vietas apglabāti Rīgas mēra Nila Ušakova vecāki – Valērijs un Ludmila. Bijušais kapu pārzinis Vilnis Bisenieks pieļauj, ka vieta varētu būt iegūta «dodot rīkojumus», vai iegādājoties no citiem cilvēkiem, bet Rīgas domē tiek skaidrots, ka mērs vietu vienkārši ir nopircis, vēsta portāls TVNET.lv .

«Ušakova piederīgo apglabāšanai kapavieta tika piešķirta atbilstoši Rīgas domes 09.12. 2008. saistošajiem noteikumiem Nr. 149. Par to tika veikta samaksa atbilstoši Kapsētu pārvaldes noteiktajiem izcenojumiem,» uz jautājumiem, kā mērs tika pie vietas piederīgo apglabāšanai kapos, kur «cilvēkiem no malas» to esot teju neiespējami iegūt, atbildēja Rīgas domes pārstāve Laila Ivāna.

Savukārt Bisenieks, komentējot to, vai «sarunājot» var tikt pie vietas Rīgas 1.Meža kapos, bija kategorisks – noteikumos paredzēts, ka šajos kapos var vietu piešķirt par sevišķiem nopelniem valsts labā.

Te, protams, var jautāt - kādi tieši nopelni ir cilvēkiem, kuri nav gribējuši iegūt pilsonību valstī, kurā pavadījuši visu mūžu, tā vietā izvēloties nepilsoņa statusu Latvijā?

Publiski pieejamā informācija liecina, ka abi Ušakova vecāki bija nepilsoņi.

Foto: TVNET

Vienlaikus viņš neizslēdza to, ka Ušakovs varētu būt izmantojis savu amatu, lai vietu šajos kapos vecākiem atrastu, dodot rīkojumu padotajiem. Tāpat pastāv iespēja, ka mērs vietu ir iegādājies no kāda cita cilvēka. «Pēc esošajiem noteikumiem, ja vieta pieder man, tad ar to es varu darīt, ko gribu,» uz jautājumu par to, vai pastāv iespēja, ka mērs vietu iegādājies no citiem cilvēkiem, teica Bisenieks.

Foto: TVNET

Jau vēstīts, ka eksprezidente, kuras nopelni Latvijas labā nevienam nav noslēpums, izmantojot starpniekus, tika pie kapavietas Rīgas I Meža kapos, netālu no Latvijas pirmā Valsts prezidenta Jāņa Čakstes atdusas vietas.

No vairākām amatpersonām Rīgas pašvaldības iestādēs noskaidrots, ka I un II Meža kapos dabūt kapavietu «no malas» nav iespējams. Mājokļu un vides departamenta Tiesiskā nodrošinājuma pārvaldes galvenais speciālists Krišs Noris sacījis, ka I Meža kapi ir daļēji slēgta kapsēta, kur vietas var iegūt tikai tie, kuriem uzturēšanā jau ir kapavietas un kuriem tās ir «pilnas», turklāt «tagad jau ir tik tālu nonācis, ka pat tiem vairs nepietiek, nav teritorijas».

Ej uz nākamo lapu, lai skatītos bildes!

Lapas: 12
Komentāri: 24
Avots: Tvnet.lv
Foto: Tvnet.lv
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

lee 01.03.2017 00:10
drausmas!
1 0 atbildēt
zemene 24.02.2017 00:12
jums vienkarši nav kauns,lai dus dieva mierā
0 2 atbildēt
vienkaarshi ES 23.02.2017 23:42
Var redzet,ka cilveekiem nav ko darit-----PAR MIRSHANU IR JAADOMAA, JAASAKAARTO SAVAS LIETAS-laiciigi,jo to jau neviens NEZIN,KAD TAA STUNDA SITIIS,taapeec visu vajag izdariit UN MIERIIGI DZIIVOT TAALAAK,CIK NU IR LEMTS.Bet kaapeec taa kaarties nost deelj bedres.Vispraatiigaak jau KREMEET UN IZDOMAAT,KUR LAI LABAAK IZKAISA PALIKUSHIE,jeb lai valdiiba uzcelj MUURI AR AIZMUUREJAMIEM LODZINJIEM,kur urnu iemuuret.Vai ir veerts stresot par taadaam lietaam.
3 0 atbildēt
Normunds Henzelis 23.02.2017 22:46
Tas ir kautkas stulbs un stulbāks nevar būt ka nu kurš ir gribējis un vismaz mums latviešiem tas ir tradicionāli izpildīt to ko aizgājēji ir gribējis un tas ir jadara
2 0 atbildēt
Līva 23.02.2017 21:20
Tādas labas vietas grēks ilgi tukšas turēt>Lai tik mirst nost un saldi dus!
0 1 atbildēt
opis 23.02.2017 21:16
Pretīgie krievi
4 1 atbildēt
Līga Kalāce 23.02.2017 21:12
Vai nav vienalga kuros kapos, kuru rok, ta ka zemes nebutu kur rakt, Latvija nav iedzivotaju un brivas zemes cik uziet. Ka neriebjas par to kapu temu rakstit. Vai tiesam raksiet ara un nesisiet citur apbedit.
6 2 atbildēt
aldis kokarevics 23.02.2017 21:09
lai tik met bedrē,kaut vai rīt un pats līdzi!
0 1 atbildēt
Līga Kalāce 23.02.2017 21:09
Vai tad tiesam ta kapu tema nekad nebeigsies, vai tad zemes par maz, lai tak rok kur grib, virs zemes tacu nevar atstat.
4 2 atbildēt
Maija Deķe 23.02.2017 21:08
VAI tiešām nepietiek pieminēt VVF vietāun nevietā? It kā būtu bijusi pati sliktākā prezidente!
8 3 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV