Krievija izraisa pasaules mēroga skandālu Eirovīzijā Ukrainā

Negaidīts pavērsiens - Ruslande nepiedalīsies vispār!
Publicēts: 14.04.2017, Komentāri: 0
Krievijas televīzijas Pirmais kanāls šogad atteiksies translēt dziesmu konkursu Eirovīzija 2017, šādi reaģējot uz Ukrainas atteikumu ielaist valstī Krievijas konkursanti Jūliju Samoilovu, kas, pārkāpjot Ukrainas likumus, apmeklējusi Krievijas okupēto Krimu, pavēstījusi raidorganizācija EBU.

Pirmais kanāls saņēmis Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) vēstuli, kas vēsta par to, ka EBU nav spējusi noregulēt jautājumu par mūsu dalībnieces Jūlijas Samoilovas piedalīšanos konkursā Kijevā. Par to ziņo EBU, atsaucoties uz Ukrainas specdienestu lēmumu,» telekanāla vakara ziņu izlaidumā pavēstīja tā vadītājs.


«Pirmais kanāls» «Ukrainas puses lēmumu uzskata par pilnīgi nepamatotu, un tā iemesls ir Ukrainas mēģinājums politizēt konkursu, kura mērķis 62 gadu garumā bijis apvienot cilvēkus».

«EBU joprojām piedāvā mums Jūlijas Samoilovas attālinātas piedalīšanās variantu vai arī viņas aizvietošanu ar citu dalībnieku, bet «Pirmais kanāls» uzskata gan vienu, gan otru variantu par nepieņemamiem. Attālināta uzstāšanās diskriminē Krievijas dalībnieci un ir pretrunā ar konkursa noteikumiem un principiem. Jūlijas Samoilovas aizstāšana ar citu dalībnieku, mūsuprāt, nav pat apspriežama,» uzsvēra raidorganizācijā.

Jau ziņots, ka Ukrainas Drošības dienests (UDD) marta beigās aizliedza Samoilovai uz trim gadiem iebraukt valsts teritorijā, balstoties uz informāciju, ka dziedātāja ir pārkāpusi Ukrainas likumus, apmeklējot Krievijas okupēto Krimu, kur viņa 2015.gadā uzstājusies ar koncertu.

Ukraina jau iepriekš Samoilovas izraudzīšanos raksturoja kā provokāciju. Vairāki Ukrainas politiķi mudināja Kijevu neizrādīt piekāpību tikai tāpēc vien, ka Samoilova ir invalīde.

Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls 9.-13.maijā notiks Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, jo pērn Stokholmā notikušajā konkursa finālā uzvarēja pazīstamā Džamala no Ukrainas.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV