Kad un kādos gadījumos naudas taupīšana Latvijā nav tā vērta?

Kādos gadījumos naudas taupīšana nav ieguldīto pūliņu vērta? Kad pietrūkst naudas, cilvēki parasti izvēlas vai nu izmantot tādu pakalpojumu kā ātrais kredīts, vai arī cenšas ietaupīt naudu pašu spēkiem.
Publicēts: 27.04.2017, Komentāri: 5

Kad naudas taupīšana nav tā vērta?

Kad pietrūkst naudas, cilvēki parasti izvēlas vai nu izmantot tādu pakalpojumu kā atrais kredits, vai arī cenšas ietaupīt naudu pašu spēkiem. Protams, ka otrais variants ir daudz labāks, jo tas nav saistītas ar lielu risku un ir visai vienkāršs. Lai ietaupītu naudu, vien jāatrod veidi, kā samazināt savus tēriņus. Mūsdienās ir iespējams atrast dažnedažādas taupīšanas metodes, stratēģijas un konkrētus ieteikumus, uz ko vajadzētu taupīt. Tomēr, ja par to padomā rūpīgāk, nereti atklājas, ka daudzas taupīšanas metodes un veidi nav nemaz tik izdevīgi. Jāsaprot, ka ne visu var rēķināt tīri pēc cipariem, kas tiek vai netiek ietaupīti, jo dažādas taupīšanas metodes nereti uzliek citus upurus un ierobežojumus. Kādos gadījumos naudas taupīšana nav ieguldīto pūliņu vērta?

1.Zaudēts laiks

Visbiežāk dažādi taupības pasākumi liek tērēt vairāk laika. Piemēram, ja atsakāties no ēšanas ārpus mājas, ir jāvelta laiks ēdiena gatavošanai. Ja vēlaties pirkt lētākas preces, ir jāvelta laiks cenu salīdzināšanai vai vairāku tirdzniecības vietu apmeklēšanai. Ja vēlaties ietaupīt naudu uz dažādiem remontdarbiem, nākas pašam tērēt savu laiku un visu izdarīt. Piemēru ir ļoti daudz. Nereti tas patiešām atmaksājas, tomēr bieži vien patērētais laiks nav ietaupījuma vērts. Īpaši tiem cilvēkiem, kas ikdienā ir ļoti aizņemti, šādas taupības metodes nederēs. Nereti izdevīgāk ir samaksāt mazliet vairāk naudas, lai ietaupītu savu dārgo laiku, ko varat pavadīt arī daudz lietderīgāk.

2.Zaudējumi ilgtermiņā

Visi noteikti zina teicienu: “Skopais maksā divreiz”. Tas patiesībā atbilst ļoti daudziem taupības veidiem, jo nereti cilvēki cenšas ietaupīt tieši uz kvalitātes rēķina. Tas ir pavisam vienkārši – vienmēr jāpērk vislētākās preces, ko varat atrast. Jā, īstermiņā tas patiešām palīdzēs ietaupīt, bet ilgtermiņā radīs tikai vēl lielākus zaudējumus, jo jau pavisam drīz prece saplīsīs vai sabojāsies un būs jāpērk atkal jauna. Vēl jo vairāk, nekvalitatīvas preces var radīt arī dažādus papildus izdevumus, piemēram, ja visu laiku pirksit lētāko, nekvalitatīvāko pārtiku, drīz vien būs jāmaksā milzu nauda par veselības aprūpi, jo šāda pārtika nav veselīga. Tāpat dažādas nekvalitatīvas preces var sabojāt citas mantas, kas jums pieder. Veidu, kā nekvalitatīvu un lētu preču iegāde var nodarīt finansiālus zaudējumus, arī ir ļoti daudz, tāpēc pirms steidzaties meklēt vislētākās preces un pakalpojumus, padomājiet, vai nebūs izdevīgāk samaksāt mazliet vairāk sākumā.

3.Ar ietaupīšanu saistīti lieli izdevumi

Tāpat ļoti bieži šķietams ietaupījums nemaz īsti nav ietaupījums, jo tas saistās ar papildus izmaksām uz kādu citu izdevumu grupu. Tipisks piemērs ir jau minētā atlaižu un zemāko cenu meklēšana. Tas var radīt ne tikai lieku laika patēriņu, bet arī naudas tēriņus. Ja ar personīgo auto apbraukājat visus pilsētas veikalus, lai tikai atrastu lētākos produktus, jūs par degvielu iztērēsit daudz vairāk naudas, nekā ietaupīsit uz iegādātajiem produktiem. Ir arī citi piemēri, kur liekie naudas tēriņi nav tik acīm redzami, piemēram, pērkot akcijas produktus lielā daudzumā, nereti tos nākas izmest laukā, jo nav izdevies tos patērēt realizācijas termiņa ietvaros. Pirms mēģināt ietaupīt, noteikti jāpadomā par to, vai konkrētais taupības veids patiesībā neradīs vēl lielākus finansiālos zaudējumus.

4.Pārāk liela sevis ierobežošana

Ir saprotams, ka taupība lielā mērā ir saistīta ar sevis ierobežošanu, atteikšanos no dažādām lietām, kuras vēlaties, bet tās nav īsti nepieciešamas, tomēr raizēm šie ierobežojumi un upuri ir pārāk lieli. Mēs neveram attiekties no pilnīgi visa, kas sagādā prieku. Piemēram, ja taupības nolūkos atteiksities no jebkāda veida izklaidēm, ātri vien izdegsit un jutīsities nomākts. Cilvēks nav robots, kas var strādāts 24 stundas diennaktī. Arī atpūta un izklaides ir nepieciešams, lai atgūtu spēkus un varētu produktīvi strādāt. Ja jums tiešām ir finansiālas problēmas, meklējiet veidus, kā atpūsties un priecāties bez maksas vai ar maksimāli maziem tēriņiem, bet nekādā gadījumā neliedziet sev iespēju atgūt spēkus. Tas var radīt arī nopietnas veselības problēmas. Tāpat reizēm ir jāļauj sev arī nopirkt kādu preci, kas sagādā prieku, lai dzīve nezaudētu jēgu un jūs nekļūtu par naudas vergu.

Kā redzams,taupīšana ne vienmēr ir tā vērta. Tas gan nekādā ziņā nav aicinājums netaupīt un šķērdēt savu naudu. Tas drīzāk ir ieteikums rūpīgi izvērtēt patieso ieguvumu no katras taupīšanas metodes un censties rast idejas taupīšanai, kas būtiski neierobežos dzīves kvalitāti un neradīs papildus finansiālos zaudējumus. Šādas metodes patiešām ir, tikai jāmēģina atrast, kas no tā visa ir piemērots jūsu konkrētajai situācijai. Citus noderīgus padomus un informāciju par finansēm meklējiet portālā Compeuro.

Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Padoms 16.06.2017 21:24
Labāk pirms ņem salīdzini - https://comparo.lv/
1 0 atbildēt
janka 27.04.2017 23:56
posts ir ja nepilda uzņemtās saistības
0 0 atbildēt
Sirmais 27.04.2017 22:18
Ātrie kredīti - latvju tautas lielākais posts
2 0 atbildēt
Šatenais > Sirmais 27.04.2017 23:15
Nemuldēt! Daudziem palīdzējuši ārkārtas gadījumos. Tas, ka nevari nomaksāt laikā un vietā ir tava problēma
2 1 atbildēt
Solvita 27.04.2017 15:44
mani ir izručījis ātrkredīts vienreiz un paldies! Ikdienā ieteiktu neaizrauties
2 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV