68 gadu vecumā Ivars Kalniņš taisnojas, ka neko neesot pārkāpis

Publicēts: 01.06.2017, Komentāri: 11

Aktieris Ivars Kalniņš ir pārliecināts, ka nav neko pārkāpis, savulaik dodoties uz Krievijas okupētās Krimas pilsētu Simferopoli un piedaloties tur izrādē «Meistars un Margarita».

Aktieris Ivars Kalniņš: Neesmu neko pārkāpis

«Man ir Eiropas Savienības pase un Krievijas vīza, tāpēc man ir vienalga, es neko neesmu pārkāpis,» aģentūrai LETA sacīja Kalniņš, uzsverot, ka, viņaprāt, portāls «Miera uzturētājs» («Mirotvorec») ir ne visai draudzīgs pašai Ukrainai.

Aktieris sacīja, ka izrāde ukraiņu izcelsmes mākslinieka Dmitrija Raškovskija režijā ir pabijusi Maskavā, Rīgā un ASV.

Kā norāda Latvijas Ārlietu ministrija, saskaņā ar spēkā esošajiem Ukrainas normatīvajiem aktiem, iebraukt Krievijas Federācijas prettiesiski anektētajā Ukrainas administratīvajā teritorijā atļauts tikai caur Ukrainas robežkontroles punktiem, likumos noteiktajā kārtībā saņemot īpašu Ukrainas varas iestāžu atļauju. Par neatļautu Ukrainas robežas šķērsošanu, ierodoties Krimā var iestāties likumā noteiktā atbildība, tai skaitā aizliegums turpmāk ieceļot Ukrainā.

Kalniņš ir iekļauts Ukrainas interneta vietnes «Miera uzturētājs» («Mirotvorec») «melnajā sarakstā» par okupētās Krimas apmeklēšanu. Kā iemesls Kalniņa iekļaušanai datu bāzē minēta Ukrainas valsts robežas nelikumīga šķērsošana un nelikumīgas viesizrādes Krievijas okupētajā Krimā. Vietnē publicēta saite uz rakstu par 2015.gada jūlijā Simferopolē notikušo teātra izrādi «Meistars un Margarita» ar Kalniņa piedalīšanos.

Ivaram Kalniņam 2017.gada 1.augustā apritēs 70 gadi.

Uzziņai:

Latviešu aktieris Ivars Kalniņš iekļauts Ukrainas interneta vietnes Miera uzturētājs (Mirotvorec) melnajā sarakstā par anektētās Krimas apmeklēšanu.

Kā iemesls Kalniņa iekļaušanai datu bāzē minēta Ukrainas valsts robežas nelikumīga šķērsošana un nelikumīgas viesizrādes Krievijas okupētajā Krimā. Vietnē publicēta saite uz rakstu par 2015.gada jūlijā Simferopolē notikušo teātra izrādi Meistars un Margarita ar Kalniņa piedalīšanos.

2014.gada decembrī izveidotajā vietnē tiek publicēta personīga informācija par cilvēkiem, kuru darbībā tiek saskatītas pret Ukrainas nacionālo drošību pastrādātu noziegumu pazīmes. Tajā arī iekļauta virkne Krievijas mākslinieku par okupētās Krimas apmeklēšanu.

Visticamāk, līdzīgi kā Eirovīzijas skandālistei Jūlijai Samoilovai, tāpat Ivaram Kalniņam Ukrainas varas iestādes liegs iebraukt un uzstāties visas Ukrainas teritorijā.

Ivars Kalniņš galerijā nākamajā lapā. 2008.gada mirkļi ar sievu Lauru Magaznieci un kopējo atvasi

Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Kādreizējā aktiera cienītāja Laura 02.06.2017 19:11
redzu, ka Ivars Kalniņš ir sasniedzis marasmu un kļuvis par idiotu!
2 0 atbildēt
vika 02.06.2017 02:59
sakāpis galva 70 gados
2 0 atbildēt
MID 02.06.2017 01:26
Kalniņu var būt politika neinteresē,bet ja viņš pārkāpj citas valsts likumus ,tad valsts un politika sāk interesēties par viņu.
Salīdzinājumam- noziedznieks var neinteresēties par likumiem vispār,tas nenozīmē,ka viņam nebūs jāatbild pēc likuma.
2 0 atbildēt
Ija 02.06.2017 01:24
Kāds sakars māksliniekiem ar politiku? Nekāds.Mākslinieks dara savu darbu un par to saņem atalgojumu,vai nav vienalga kur viņš strādā? Kalniņš ir aktieris,un labs, iecienīts aktieris.Un,ja Latvijas kino viņam darba nav,viņš filmējās Krievijā.nesaskatu tur neko ļaunu un sliktu.Nevajag jaukt visur politiku- ne ekonomikā,ne mākslā.
1 0 atbildēt
anja 02.06.2017 01:23
kāpēc tad uz robežas nerika aizturēts?
ukrauņi ir zirgagalvas, tas nu ir skaidrs!
robežu var šķērsot, bet, ja gribi braukt uz Krimu tad paprasi atļauju!
tas tāpat, ja LV sakašķētos ar LT un carbraucējiem, kas brauc uz EE viss kārtībā, bet tie, kas brauc uz LT, lūdzu palūdziet atļauju LV!
0 0 atbildēt
Alex 02.06.2017 01:20
Nevajag viņu vainot.Jau kopš psrs laikiem viņš ir klanījies kremlim.Un tas ar saprotams.Toreiz praktiski neviens nevarēj nokļūt slavas augstienēs ja neklanījās čekai.Tas attiecināms uz visiem,mūziķiem,aktieriem,dzejniekiem,utt.
Tikai dažam labam šī tendence vēl turpinās joprojām,pat pēc 1991.gada.Laikam jau ir savs iemesls.
1 0 atbildēt
tā ir 02.06.2017 01:18
Piedodiet īpašais māksliniek,bet šobrīd šķiet ka riktīgi nav ar to orgānu uz pleciem!
0 0 atbildēt
melnie 02.06.2017 01:14
ivars kalniņš, busulis, vaikule, prāta vētra, riva - Pievienojieties, kremlis jŪs neaizmirsīs!
0 1 atbildēt
andža 02.06.2017 01:13
Kas tad biedram Kalniņam vēl nav skaidrs? Ukraina nav Latvija,kur visiem kam kāda ""draudzība "" ar krieviju lidostā sagaida ar sarkano paklāju Tik stulbs ,ka lilās ar ES pasi un krivijas vīzu,lielmanībā neapjēdzot ,ka pasules kartēs ,izņemo krieviju ,tādas krievu teritorijas kā Krima-nav!!! Nu i čuhņa!
0 1 atbildēt
Jura 01.06.2017 23:59
kalniņam kā PSRS zvaigznītei viss atļauts
1 1 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV