Tērpi, kuri atrodas 63 gadus vecās Primadonnas Laimas Vaikules skapī

Publicēts: 16.06.2017, Komentāri: 2

12. jūnijā t/c Spice tika atklāta Latvijas dizaineru darbu izstāde ,,Laima Vaikule. Dīvas tērpi”. Svinīgā gaisotnē, piedaloties Laimai Vaikulei, tika atklāts īpaši veidots skapis ar skatuves tērpiem, kuru autori ir modes dizaineri Aleksandrs Pavlovs (Alexander Pavlov), Natālija Jansone, Amoralle, Arvils Linde un rotu māksliniece Laura Selecka (Sofia Lark).

Veidojot skatuves tēlu festivālam ,,Laima Rendez Vous Jūrmala 2017”, Laima Vaikule sadarbojusies ar pašmāju modes māksliniekiem, tādā veidā popularizējot viņu veikumu un nesot Latvijas vārdu visā pasaulē. Laima Vaikule atzina: ,,Lai rastos jaunas idejas, ir jāsatiekas ar jauniem cilvēkiem. Latviešu dizaineri ir ļoti talantīgi un kopā mēs esam radījuši kaut ko skaistu un nebijušu.”

,,Mode un mūzika ir kaislības, kas mūs iedvesmo! Spice ir ne tikai iepirkšanās centrs, bet arī tikšanās vieta, kur sajust īpašu radošās iedvesmas pieskārienu. Tādēļ mēs, Spice, sarīkojām izstādi – randiņu, kur satiekas mode un mūzika: oriģinālā un izsmalcinātā stila īpašniece un skatuves dīva Laima Vaikule un lieliskie Latvijas dizaineri! Tā ir tapuši seši skatuves tērpu un rotu komplekti Laimai, ko līdz 18. jūlijam visi interesenti varēs apskatīt izstādē tirdzniecības centrā ,,Spice” – vietā, kur mode un stils satiek personības!” stāsta t/k Spice direktore Iveta Lāce.

Savās atziņās dalās Aleksandrs Pavlovs (Alexander Pavlov): ,,Veidot skatuves tērpus tik spilgtai personībai ir liels gods un liela atbildība. Laimas Vaikules stils ir perfekts, tāpēc vispirms izpētīju, iedziļinājos un sapratu, kāds ir mākslinieces vizuālā tēla vēstījums. Katra līnija un detaļa ir pārdomāta, uzsverot Laimas individualitāti un sievišķību.”

Arī Natālija Jansone ir gandarīta par paveikto: ,,Sadarbojoties ar Laimu Vaikuli, bija liels prieks, ka mūsu redzējums sakrita – elegants stils, kas vienlaikus ir arī azartisks, turklāt ar nelielu huligānisma pieskaņu.”

Inese Ozola (zīmols Amoralle) stāsta: ,,Mani iedvesmo Laimas pašpārliecinātā sievišķība un maģiskais šarms. Tērpā skan Mākslinieces balss. Tērps pasvītro Laimas spēku un akcentē sievišķīgo trauslumu. Tas ir kā sapnis – īstais laiks jutekliskam un izsmalcinātam piedzīvojumam.” 

,,Manis radītais apģērbs ir klasisks, taču, pētot to tuvāk, atklājas neierastas konstrukcijas. Tas nezaudē eleganci sezonu un tendenču mūžīgās mainības ietekmē. Raksturojot Laimu, es teiktu to pašu. Brīnišķīgi sakrita mūsu izpratne par lietām – labāku sadarbību grūti iedomāties,” priecājas modes dizainers Arvils Linde.

Laura Selecka (zīmols Sofia Lark), rotu māksliniece: ,,Laimai darinātajās rotās ir Latvijas dabas motīvi – koks, jūras viļņi. Veidojot rotu konceptu, mūsu mērķis bija izcelt dziedātājas izvēlēto skatuves stilu, papildinot to ar individuāli izstrādātiem un oriģināliem akcentiem.”

Seši tērpu komplekti un rotas izstādē gaidīs savu triumfa stundu. Intriga, kurš tērps tiks izvēlēts katram priekšnesumam un kā māksliniece izskatīsies Latvijas dizaineru veidotajā skatuves tēlā, saglabāsies līdz pat lielajam uznācienam festivālā ,,Laima Rendez Vous Jūrmala 2017”.

Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

penelops 22.06.2017 17:25
Eleganta, bet līdz Allas Borisovnas līmenim nevelk ne vokāli, ne izskata ziņā
0 0 atbildēt
antonina skreivere 22.06.2017 17:24
Tērpi viņai bija varbūt moderni nu ne skaisti!
0 1 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV