Latvija sēro. Kā tas varēja notikt un kā šobrīd jūtas 904. autobusa šoferis?

Pirmsskolas vecuma bērns sabiedriskajā transportlīdzeklī nedrīkst braukt patstāvīgi, paziņojusi Autotransporta direkcijas (ATD) pārstāve Zane Plone.
Publicēts: 12.07.2017, Komentāri: 87


Bezvēsts pazudušais Ivans Berladens atrasts miris, liecina Valsts policijas (VP) oficiālā informācija. Ivans atrasts otrdienas vakarā pulksten 19 Grobiņas novada Dubeņos meža masīva brikšņos. Šobrīd viss liecina, ka policijas iepriekš izvirzītā versija par to, ka bērns varētu būt apmaldījies un klīdis viens - apstiprinās.

Lai gūtu pilnīgu apstiprinājumu šai informācijai, tiks nozīmēta ekspertīze.

Izmeklēšana šajā lietā turpinās.

Desmit dienas zēnu meklēja kopumā vairāk nekā 4000 cilvēku – Valsts policija, Nacionālie bruņotie spēki, Liepājas pilsētas pašvaldības policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, brīvprātīgo organizācija «bezvēsts.lv» un citi neskaitāmi brīvprātīgie.

Ivanu esot atraduši policijas darbinieki kopā ar brīvprātīgajiem.

Jau ziņots, ka Valsts policija (VP) piecgadīgā Ivana Berladina meklēšanā Grobiņas novadā otrdien noteica 40 kvadrātkilometru lielu teritoriālo platību, kurā zēns varētu atrasties, informēja VP.

Šodien Grobiņas novadā turpinājās zēna meklēšana, piesaistot Nacionālos bruņotos spēkus un Liepājas pilsētas pašvaldības policiju, tāpat, ņemot vērā, ka šajā apkārtnē ir meži, tika piesaistīti arī vietējie brīvprātīgie - mednieki, kuri pārzināja apkārtnes mežus.

Tāpat arī iepriekšējā naktī Dubeņu apkārtnes pārmeklēšanā iesaistījās brīvprātīgo organizācija «bezvēsts.lv».

Ja ziņots, ka policijai izdevies iegūt jaunu pavedienu Liepājā pazudušā piecgadīgā zēna lietā. Puika ar sabiedrisko transportu aizbraucis uz Grobiņas novada Dubeņu ciemu, tāpēc šodien meklēšanas darbi koncentrēsies šajā rajonā. Izkāpjot Liepājā, Kuršu laukumā, zēns, visticamāk, sajaucis pieturvietas un tālāk braucis ar autobusu Grobiņas virzienā.

Konkrētā reisa šoferis policijai atzinis, ka autobusā iekāpušais zēns varētu būt līdzīgs pazudušajam Ivanam. Šoferis stāstījis, ka pieturā Kuršu laukumā iekāpuši daudzi pieaugušie un, kā jau šādos gadījumos ierasts, vadītājs nodomājis, ka zēns ir kopā ar kādu no viņiem. Tā dēvētā nulles biļete, kas paredzēta pirmsskolas vecuma bērniem, šajā gadījumā netika izdrukāta un izsniegta, jo konkrētais maršruts neskaitās starppilsētu, aģentūrai LETA vakar teica Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Uģis Āva.

Tikmēr jautājumu ir vairāk kā atbilžu. Kā tas varēja notikt un kā šobrīd jūtas 904. autobusa šoferis, kurš izlaida zēnu no autobusa Dubeņos - autobusa galapunktā 1.jūlijā un tik daudz dienas par to neziņoja?

Pirmsskolas vecuma bērns sabiedriskajā transportlīdzeklī nedrīkst braukt patstāvīgi, paziņojusi Autotransporta direkcijas (ATD) pārstāve Zane Plone.

Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Sisidra 16.07.2017 19:15
Tā saucamās-mātes- vaina ir neapstrīdama,bet.....mani interesē vēl kas...mājās nebija tikai viņi divi(Ivans un tur tā )bija taču ari vel brāļi ,omamma....un neko! Nepasauca brokastīs,nemeklēja,kur palicis.ja no 4 gadiem bērns klaiņo no mājas,nu nebija tajā gimenē normāla gaisotne...un notika tas,kas notika!toties madamai moderns manikirs un ne tas sliktākais mobilais.sev laika un lidzekļu pietika,tik ne bērnam MĪLESTĪBAS...
6 0 atbildēt
inese 15.07.2017 18:07
to ka visi vaino ta saucamo MATI saprotams bet es atkal atkartosos kur ir tas soferis par to visi kluse saucamo MATI jau apmazgaja no visam pusem BET KUR IR TAS SASODITAIS >izsakos maigi>SOFERIS tas ari DUBENOS pazuda vai KANARIJU salas KADS uz so jautajumu atbildes
5 3 atbildēt
viņš palīdzēja drošā nāvē 14.07.2017 15:08
Tas šoferis ir maita!
7 3 atbildēt
es 14.07.2017 09:10
Kāpēc neprasiet kā jūtas policija, vai tagad attaisnojas, ka viens cilvēks maldinājis, ja jau var tā sagrozīt galvu policijai, pāris desmit kilometrus cilvēki nebija informēti, jo kāpēc nereaģēja, kad 6.jūlija naktī dzirdēja zēna raudas un saucienus pēc mammas.
Kāpēc policija aizdzina brīvprātīgos, kas būtu ar mieru turpināt meklēšanu arī ārpus Liepājas!
Kāpēc nepiesaistīja cilvēkus videomateriālu pārbaudei. Kāpēc zēna atrašanai vajadzēja 10 dienas.
Lietuvā pazudušo, pie tam aprakto Ievu varēja atrast jau pēc dienas, kur pārmeklētā teritorija bija ap 70 km!
Televīzijā ar nožēlu klausos policijas atskaitē pantiņus "Viens dzīvoja, viens mira"!
127 0 atbildēt
Rūta Bundzeniece 14.07.2017 03:39
Vislielākā vaina pašai mātei,ja JAU
piecgadīgs bērns iet ārā no mājas no vecākiem!!!! Tādu sodu visām mātem ,kurām nav atbildību par savu bērnu!!!! Visas sodīt, kuras līdzīgas!!!
67 1 atbildēt
pārvadātājam 13.07.2017 18:20
Ja visi pasažieri pamazām izkāpa no autobusa - tad šoferim bija jāredz, ka autobusā atrodas viens lats mazs bērns !!!
Nu ir šoferis atbildīgs par to, kas notiek salonā !!!
Nevar sajaukt piecgadīgu ar vienpadsmitgadīgu vai trīspadsmitgadīgu un pat desmitgadīgu !!!
53 4 atbildēt
kukū > pārvadātājam 14.07.2017 17:30
tu lasara esi?tu butu soferis ko pats teiktu ?
2 4 atbildēt
he > kukū 15.07.2017 17:15
izskatās ka tevlīdzīgi lašaras arī tur strādā-neko neredzu,nezinu!!zābak!
3 0 atbildēt
jūra > pārvadātājam 16.07.2017 20:09
Nu ir šoferis atbildīgs par to, kas notiek salonā !!!Es piekrītu. tā tam būt....bet īstenībā šoferi par to neatbild..viņi tikai stūrē..kam vājāki nervi..tie uzbļauj uz bērniem, kuri sēž nepiesprādzējušies pirmajos sēdekļos ,arī dara savu darbu- cenšās utt.
par šo lIEPĀJAS skumjo,šausmīgo ..vainot var VISUS, bet mazā zēna sajūtas, mokas..ciešanas....nedod Dievs.kādam bērniņam kaut ko tādu piedzīvot..Liksim mieru šoferītim, varu iedomāties, kā viņš jūtās..mūsu laikos..vainīgs tas..nedod Dievs...Jūtu līdzi mammītei..es ceru, ka viņa kaut kad pamodīsies
0 2 atbildēt
mjā.... 13.07.2017 18:14
Es nesaprotu - kā var iedomāties, ka puika kopā ar kādu pieaugušo ?
Vai tad biļetes netika autobusā ne pirktas, ne pārbaudītas ?
Tak uzreiz ir redzams, ka kāds bērns grasās braukt bez biļetes un , lai arī piecos gados par braukšanu nav jāmaksā - tad tomēr parasti pajautā, cik bērnam gadu un ar kuru pieaugušo viņš brauc kopā...?
Un Dubeņos pieturā tak bija skaidri redzams, ka puika ir VIENS !!!
Es saprotu, ka situācija ar ģimenēm un bērniem valstī ir briesmīga...
Valsts vadošie neciena savu tautu un tauta pakāpeniskā ceļā tālāk vairs neciena pati sevi un savus bērnus...apkārtējos...
Un konkrētā gadījumā likums nosaka, ka nedrīkstēja vienu pašu piecgadnieku pārvadāt un ne tikai...
Krimināllikums paredz sodīt personu, kura atstājusi citu personu bezpalīdzīgā stāvoklī un tas apdraudējis bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušās personas veselību un dzīvību !!!
Par palīdzības nesniegšanu, ja iestājušās smagas sekas, arī draud kriminālatbildība....
56 3 atbildēt

Pievienot komentāru

Ziņas

Slavenību veselība

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV