Ginesa rekords par ātrāko flamenko! Šovs 'Los Vivancos' dodas pie Latvijas skatītājiem

12. februārī teātra un deju mākslas cienītājiem Dailes teātrī būs iespējams vērot spāņu dejotāju apvienības “Los Vivancos” šovu, kas saviļņojis plašas auditorijas.
Publicēts: 08.02.2018, Komentāri: 0

12. februārī teātra un deju mākslas cienītājiem Dailes teātrī būs iespējams vērot spāņu dejotāju apvienības “Los Vivancos” šovu, kas saviļņojis plašas auditorijas. Izrādās, ka mākslinieki ir paspējuši ne vien gūt pasaules slavu ar teatrālām deju izrādēm, bet viņu kontā ir arī, piemēram, Ginesa rekords par ātrāko flamenko jeb 1317 soļiem minūtē. Rekords reģistrēts 2012. gadā. Zemāk uzskaitīti vēl daži interesanti fakti par dejotāju pieredzi, dzīvesveidu un atziņām.

· Treniņi aizņem par 10 – 12 stundas dienā

Dejotāji neslēpj, ka mākslinieciskā darbība, ko viņi izraudzījušies par savu ikdienu, pieprasa intensīvus treniņus un veselīgu uzturu. Gatavojoties izrādei, treniņi aizņem pat 10 – 12 stundas dienā. Tā ir intensīva fiziskā aktivitāte, tādēļ sagatavošanās periodā dejotāji daudz ēd, jo to pieprasa organisms, taču uzturs ir ļoti sabalansēts – netiek patērēts cukurs, neveselīga pārtika. Tāpat kolektīvs nelieto alkoholu un nesmēķē.

· Vienas divu stundu izrādes saplānošanai nepieciešams vismaz gads

Dejotāji paši tiešā veidā darbojas pie savu izrāžu radošās plānošanas – ne tikai horeogrāfijas, bet arī scenārija, mūzikas un citiem elementiem. Vienas izrādes, kas ilgst divas stundas, saplānošana parasti laika ziņā prasa vismaz gadu.

· Nākotnē “Los Vivancos” kolektīvs varētu paplašināties

Pašlaik kolektīva pārstāvji, kuri visi ir brāļi, nekonkretizē, vai apvienību varētu papildināt jauni talanti, taču, plānojot nākotnes izrādes, šāda iespēja netiek izslēgta. Tiek domāts arī par kādas dejotājas piesaisti.

· Dāvanā no faniem reiz saņēmuši ar dimantiņiem rotātu galvaskausu

Šī ir viena no neparastākajām lietām, ko brāļi reiz saņēmuši dāvanā no faniem. Reiz kāds atbalstītājs lidostā kolektīvu sagaidījis ar tango priekšnesumu. Starp citiem uzmanības apliecinājumiem bieži bijuši ziedi, plīša rotaļlietas un saldumi, uz skatuves pēc izrādes lidojusi arī sieviešu apakšveļa.

· Izceļ baletdejotāja Mihaila Barišņikova talantu

Intervijās ārzemju medijiem kā talantu kolektīvs nereti izcēlis Latvijā dzimušo baletdejotāju Mihailu Barišņikovu. Māksliniekiem vēl nekad nav sanācis dalīt skatuvi ar izcilo baletdejotāju, taču viņa talants nav palicis nepamanīts.

Papildu informācija:


[1] http://www.guinnessworldrecords.com/world-records/fastest-flamenco-most-taps-in-a-minute-by-a-male

Ej uz nākamo lapu, lai skatītos bildes!

Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV