Jaunā māmiņa, veselības ministre Anda Čakša melo. Tā darīja arī skandalozais priekštecis Belēvičs

Nožēlojami.
Publicēts: 27.05.2018, Komentāri: 8
Čakša, visticamākais, melojusi par „starptautiskajiem ekspertiem”, kuri esot atraduši „e-veselības” galveno kļūdu.

Veselības ministre Anda Čakša (ZZS), visticamākais, ir melojusi par „starptautiskajiem ekspertiem”, kas esot atraduši „e-veselības” galveno kļūdu, - ne ministrija, ne Nacionālais veselības dienests nespēj nosaukt ne konkrētos ekspertus, ne viņu pārstāvēto uzņēmumu, ne arī attiecīgā iepirkuma datus. Pirms divām dienām Čakša televīzijā publiski paziņoja, ka „starptautiski eksperti” esot „atraduši galveno kļūdu vienā no e-veselības moduļiem, kas bremzē visas sistēmas darbību”.



Pēc bēdīgi slavenās e-veselības sistēmas divu līdz trīs mēnešu darba, kā televīzijā apgalvoja Čakša, esot pamanīts, ka dienas vidū sistēmas darbs bremzējoties. Tāpēc esot piesaistīti vārdā nenosaukti starptautiski eksperti, kuri pagājušajā nedēļā esot atraduši galveno kļūdu, kas „vienā no e-veselības moduļiem visu sabremzējusi”. Anonīmie eksperti esot solījuši divu mēnešu laikā visu sakārtot, apgalvoja Čakša. Taču, spriežot pēc visa, veselības ministre ir vienkārši melojusi. Pietiek avoti Nacionālajā veselības dienestā, kas oficiāli ir e-veselības sistēmas uzturētājs, apgalvo, ka neko neesot dzirdējuši par kādiem piesaistītiem starptautiskiem ekspertiem, kaut bez dienesta iesaistes to darbs nebūtu iespējams.

LASIET ARĪ: Vai cik 'skaisti'! Daudzus tūkstošus pelnošā ministre Čakša esot aizmirsusi apmaksāt savu dzemdību pakalpojumus

Devītajā gaidību mēnesī apprecas veselības ministre Čakša - JAUNĀ VĪRA FOTO


„Tas ir veikls ministres triks, lai uz pāris mēnešiem apklusinātu presi ministres demisijas draudu saistībā un vēlēšanas taču arī tuvojas! Pēc pāris mēnešiem izrādīsies, ka vajag "vēl laiku" un tad jau vēlēšanas, un uzkraus visu šo citiem plus vēl paprasīs 5 miljonus tās uzlabojumiem,” – tā savukārt Pietiek raksta kāds informēts lasītājs.

Pēc visa spriežot, lasītājam varētu būt taisnība. Ne Čakša, ne ministrijas komunikācijas nodaļa jau divas dienas nav spējuši nosaukt ne konkrēto ekspertu vārdus/uzvārdus un kontaktinformāciju, ne arī uzņēmumu, ko pārstāv šie „starptautiskie eksperti”.

Vēl zīmīgāk ir tas, ka ministrijas mājas lapā iepirkumu sadaļā nav atrodamas ziņas par to, ka būtu veikts šāds iepirkums par ārvalstu ekspertu piesaisti e-veselības sistēmas kļūdu noskaidrošanai un novēršanai, bet ne Čakša, ne ministrija nesniedz nekādu informāciju par šādu iepirkumu, kādam it kā būtu vajadzējis tikt veiktam.

Tieši tāpat neko no šīs informācijas nespēj sniegt arī Nacionālais veselības dienests. Pašlaik abām iestādēm jau ir nosūtīti oficiāli informācijas pieprasījumi, kas ieviesīs skaidrību – vai tiešām veselības ministre ir publiski melojusi.

Kā zināms, iepriekšējais veselības ministrs Guntis Belēvičs amatu zaudēja tieši pēc tam, kad publiski tika pieķerts melos. Tāpat kā Čakša arī viņš bija premjera Māra Kučinska politiskais kolēģis.

Raksts pirmoreiz publicēts Pietiek.com.

Ej uz nākamo lapu, lai skatītos bildes!

Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Edvīns Petrovičs 24.05.2018 22:10
Paskat kas par lūpiņām-barsika za ščočku!Jaunu krāniņu meklē!Sterva!
1 0 atbildēt
Erno 22.05.2018 13:05
Zog jau visi
1 0 atbildēt
Riebīgā 21.05.2018 18:43
Pretīgākā ministre
2 0 atbildēt
nabags 21.05.2018 18:40
Noladeta vecene
2 0 atbildēt
Fak 21.05.2018 18:35
Paši diemžēl šos meļus iebalsojam
2 0 atbildēt
es 21.05.2018 10:24
neievēlējām viss. Viņi paši sevi iebīdīja. Tajā skaitā esošie no ZZS. Tas viss ir liels klans, kuri ilgstoši labi pārvalda un viirtuozi apzog tautu. Žēl, ka nevar tikt vaļā no šis dāmas
3 0 atbildēt
Latgaļu tautas 21.05.2018 00:46
Kad beidzot Kučinskis šo neprofesionāli atlaidīs????
3 0 atbildēt
Rita 21.05.2018 00:43
šitos šudinus mēs pasī ievēlējām...
2 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV