54 gadu vecumā sacensībās nosities izcils un leģendārs Latvijas, Eiropas čempions Lotārs Millers

Publicēts: 11.06.2018, Komentāri: 1
Eiropas čempionāta posma sacensībās Vācijā 2018.gada 9.jūnijā gājis bojā pieredzējušais Latvijas ūdensmotosportists Lotārs Millers, vēsta sacensību rīkotāji.

Traģiskais negadījums noticis Eiropas čempionāta etapā F-R1000 klasē. Pēc pirmā brauciena starta Millera vadītā laiva piedzīvojusi avāriju, bet tajā pēc tam ietriekusies kāda cita konkurenta vadītais braucamais, aizskarot arī Milleru, kurš līdz ar to guvis nāvējošas traumas. Pēc traģiskā negadījuma sacensības tika atceltas.


Millers bija viens no pieredzējušākajiem Latvijas ūdensmotosporta braucējiem, gūstot daudzus titulus pašmāju un starptautiskajās sacensībās.

Jāpiebilst, ka pirms tam kvalifikācijas sacensībās Millers bija ātrākais, bet otro vietu ieņēma viņa meita Ieva Millere. Viņa pērn F-R1000 klasē Eiropas čempionātā bija trešā, bet viņas treneris bija tēvs - Lotārs Millers.

Lotārs Millers šogad ūdensmotosportā aizvadīja 40 sezonu. Viņa kontā ir gan Latvijas, gan ļoti daudz starptautiski čempionu tituli, tai skaitā pārstāvot arī Bauskas novada komandas. 54 gadus vecais Millers startēja ar 77.laivas numuru. Kā vēsta vācu mediji, nelaime notikusi pl. 16:15 mirkli pēc kvalifikācijas brauciena starta. Latvieša laiva apgāzusies un tajā ar visu spēku ietriekusies cita laiva. Lotārs Millers miris notikuma vietā. Sacensību organizatori atcēluši arī pārējos nedēļas nogalē ieplānotos startus.

Portāls Sportacentrs.com norāda, ka Millers bija viens no visu laiku labākajiem Latvijas ūdensmotosportistiem.«Viņš bija leģenda Latvijas ūdensmotosportā. Izsakām visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem, tas mūsu saimei ir neaptverams zaudējums,» portālam pauda Atis Slakteris, Latvijas Ūdens motosporta federācijas prezidents.

«Mūsu sirdis ir salauztas, mēs nevaram atrast vārdus. Tā ir melnā diena visām F1000 sacīkšu komandām un visai ātrumlaivu pasaulei. Mēs sakām atvadās lieliskam čempionam,» sociālajos tīklos atvadu vārdus pauda Marsels Pops, vācu motoru sporta entuziasts.

Milleru ģimenē ir ūdensmotosportisti daudzās paaudzēs. Lotāra Millera tēvs Jānis vēl 1999. gadā pēdējo reizi kļuva par Latvijas čempionu, 1978. gadā sacensties sākot arī viņa dēlam. Savukārt Lotāra Millera meita Ieva pērn kļuva par pirmo sievieti vēsturē, kas uzvarējusi Eiropas čempionāta posmā FR1000 laivu klasē.

Izsakām visdziļāko līdzjūtību Lotāra Millera tuviniekiem.

ATVADU FOTOGALERIJA.

Foto autori: Bauskas Dzīve un citi interneta resursi.

Ej uz nākamo lapu, lai skatītos bildes!

Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Aija 12.06.2018 21:09
Tas ir drausmīgi
1 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV