"Mauka!" Sirdi plosošs stāsts par mūsu mīļo Ūdrīti, kurš pazemo sievu un daudz ko vairs nesaprot

Gribas šaut pa muti. Liekas – jopcik rozīt, suns tāds! Es apzinos, ka... slims.
Publicēts: 19.07.2018, Komentāri: 10
Lamāšanās, aizskaroša apsaukāšanās, kaušanās mēģinājumi - māksliniece, aktrise un grāmatu autore Ilona Balode ļoti atklāti pastāstījusi, cik skarbi ir kopt vīru, smagajā autoavārijā cietušo mūziķi Rolandu Ūdri. "Ja nenotiek terapija, kļūst sliktāk, viņš vēl vairāk aizkūkojas savā pasaulītē," stāsta Balode intervijā žurnālam OK!.

"Viņš lamājas – tā pārsvarā ir visiem pēc smadzeņu traumām. Apzinos, ka nedrīkst ņemt galvā, bet ir ļoti sāpīgi un vienlaikus traģikomiski. Viņš ik pa laikam izdomā ko jaunu. Slauku viņam dibenu, apmazgāju krānu, uzvelku tīru pamperu, viņš: “Slauki, mauka!” Gribas šaut pa muti. Liekas – jopcik rozīt, suns tāds! Es apzinos, ka... slims. Smadzenes sadauzītas, pieres daivas problēmas, paškontroles trūkums, nesaprot. Citreiz mēģina iesist, bet vāji muskuļi, nevar. Ja ēst dod mana mamma, tur kulaku zem deguna. Nav jau viņam tā fiziskā spēka, bet psiholoģiski baigi nepatīkami."



Vaicāta, vai Ūdris apzinoties, ka Bārts ir viņa dēls, Ilona atbild JĀ! "Jā! Bārts savā bērna naivumā runā ar viņu, sauc par tēti. Tā kā Ūdris pats ir maza bērna prātā, viņi savā līmenī saprotas. Zini, kā ir ar Ūdra prātu? Viņš ir maza bērna prātā un vienlaikus nav. Reizēm visu apzinās. Ir labākas dienas, ir sliktākas. Reti, bet reizēm viņš ir pilnīgi normāls, runā kā vecos laikos, saprot... Saka, ka gribot, lai viss būtu pa vecam, tad vienā momentā atkal: “Muļķe, stulba!” Sāk kaut ko pēkšķēt, un viss sagrūst.

FOTOGALERIJĀ ILONAS UN ROLANDA NESENĀKIE DZĪVES MIRKĻI

Ūdris spītējas, es dusmojos, viņš pretī vēl vairāk. Uztaisīju viņam tādu uzparikti, uz kuras stāv ēdiens. Viņš visu nogāž zemē, viņam pofig. Pret Bārtu viņš ir labs, uzmanās. Es viņam neļauju vērst pret sevi nekādu ļaunumu, uzreiz likvidēju vismazākos mēģinājumus (smejas). Vai nu iešauju pļauku, vai automātiski bloķējot aizlieku priekšā roku. Mani pilnīgi nekrata, ka viņš tur vicinās."

Ilona arī nelolo ilūzijas, domājot par neērto jautājumu, vai Ūdris savas mīļotās labā darītu to pašu: "Domāju, noteikti nē – viņš jau sen mani būtu pametis. (..) Ne tāpēc, ka viņš mani nemīlētu vai būtu vienaldzīgs. Viņš to neizturētu, tāpat kā nespēja izturēt manas dzemdību sāpes. Toreiz viņš teica, ka negribot redzēt, kā es mokos, un paciest bezpalīdzības sajūtu, ka nevar palīdzēt. Ja kaut kas tāds notiktu ar mani, Ūdris gluži vienkārši nodzertos. Viņš nebūtu spējīgs parūpēties ne par mani, ne sevi, ne Bārtu. Cik nu es pazīstu Ūdri."

Vairāk lasiet Jauns.lv - CILVĒKI NO MUMS BĒG KĀ NO GRIMSTOŠA KUĢA

* * *
LASIET ARĪ citos resursos:

Ūdrītis uz skatuves. Ceremonijas Zelta mikrofons aizkustinošākais brīdis


Brīnumi notiek! Rolands Ūdris piecēlies kājās un sarakstījis dzejoli. FOTO


Ūdrīti, paldies par pamošanos! Mēs turam īkšķus par Tevi

Ej uz nākamo lapu, lai skatītos bildes!

Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Ramona Keizare 29.08.2018 19:48
Sieviņai var novēlēt tikai pacietību,izturību!
1 0 atbildēt
Arija Fjodorova 28.08.2018 20:35
APNICIS, lasit, ir pansionati, SIEVA LAI STRADA, BEIDZIET MILIE CILVEKI ZIEDOT, IR TIESAM CILVEKI KAM VAJADZETU SANEMT SABIEDRIBAS PALIDZIBU, LAI PAZEMOTU APRUPETAJU IZDOMATS TRISRITENIS, PAMEGINIET ILONA STUMT PATI, TAS IR JUSU PROBLEMAS, GRIBAS UZPRASIT KO LATVIJAS SABIEDRIBA IZSAKA PERSONIBA UDRIS, NEKO,
0 1 atbildēt
Ildiko 13.08.2018 02:36
Turās!!!!
2 0 atbildēt
Mirdza Pilina 20.07.2018 22:53
Rādīt un rakstīt par tik slimu cilvēku, manuprāt nevajadzētu to darīt .....
3 1 atbildēt
Tamāra Pavlovska 20.07.2018 22:53
Man nav skaidrs, ko sieva grib panākt ar šiem rakstiem? Ja ir tik grūti jāsūta uz kādu aprūpes centru. Un nav jātēlo mocekle...
3 1 atbildēt
Raitis 20.07.2018 22:28
Apbrīnojama sieviete!
Lai veicas.
1 1 atbildēt
Mārīte Redņova 20.07.2018 09:48
Viņš IR ļoti slims! Cilvēks apzinās savu bezspēcību u izgāž dusmas uz tuvāko. Vai samierinies un dari to tālāk , vai .... Meitēn, nežēlojies! Tav ir izvēle un neviens nav tiesīgs tevi nosodīt. Tas ir smagi - gan fiziski, gan morāli. Šādi dzīves gadījumi ir bijuši daudziem gan sievietēm, gan vīriešiem.
1 0 atbildēt
Alnis 20.07.2018 09:47
Mākslinieks slikti izturas pret sirdmīļoto. Lai izturība sieviņai!
0 0 atbildēt
Elina 20.07.2018 07:48
plosa sirdi šis notikums
1 0 atbildēt
Ilgonis 20.07.2018 07:47
Apbrīnooju no sirds šo sievieti , kas uzņemusies tādas rūpes
2 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV