Nebalsojot tava balss var tikai nostiprināt 'saskaņiešu' komfortu! Izpaud savu gribu un nozīmi par sevi un mūsu bērniem Tēvzemē

2018.gada 6.oktobrī notiek 13.Saeimas vēlēšanas. Tikai aizejot balsot mēs varam ietekmēt savu un mūsu bērnu, kā arī līdzcilvēku dzīvi nākotnē.
Publicēts: 27.09.2018, Komentāri: 3
2018.gada 6.oktobrī notiek 13.Saeimas vēlēšanas. Vēlēšanu dienā vēlēšanu iecirkņi vēlētājiem ir atvērti no pulksten 7.00 līdz 20.00. Šajās Saeimas vēlēšanās iesniegti 16 politisko spēku saraksti. Aiziesim un izdarīsim savu izvēli, lai mūsu nākotne dzīvē, darbā un ikdienā būtu foršāka, veiksmīgāka, veselīgāka un laimīgāka!


Nepieļaujiet kļūdas! Skatiet attēlā: mīnusus likt nedrīkst - tādā gadījumā jūsu balss tiks uzskatīta par nederīgu! Nevēlamie kandidāti ir jāsvītro (jāizsvītro vārds uzvārds), bet vēlamajiem kandidātiem jāieliek plusiņš. Jūs varat arī neko neplusot un neizsvītrot - šādā gadījumā būsiet nobalsojuši par konkrēto partiju vai partiju apvienību kopumā un jūsu balss tiks ieskaitīta.



13.Saeimas vēlēšanām ir tipogrāfiski iespiesti 1,43 miljoni vēlēšanu zīmju komplekti


Latvijā vēlēšanu materiāli izsniegti pašvaldību vēlēšanu komisijām, kas tos nogādā iecirkņiem. Savukārt vēlēšanu iecirkņiem ārvalstīs vēlēšanu materiāli ir nosūtīti pa pastu. Vēlēšanu iecirkņiem nosūtītais vēlēšanu materiālu skaits ir noteikts, ņemot vērā vēlēšanu iecirkņu komisijas pieprasījumus, pieejamo informāciju par balsstiesīgo skaitu attiecīgajā valstī, vēlētāju aktivitāti iepriekšējās Saeimas vēlēšanās attiecīgajā iecirknī un reģionā, kā arī to, vai kopš iepriekšējās balsošanas konkrētajā valstī, reģionā ir izveidoti papildu vēlēšanu iecirkņi.


Gadījumā, ja reģionā ir izveidoti papildu iecirkņi, tad var prognozēt, ka daļa vēlētāju šajās vēlēšanās balsos citā iecirknī tuvāk dzīvesvietai. Tā kā Saeimas vēlēšanās vēlētāju uzskaitei nelieto vēlētāju reģistru un iepriekš izveidotus iecirkņu vēlētāju sarakstus, prognozēt iespējamo vēlētāju aktivitāti katram iecirknim ir sarežģīti, norāda CVK. Tomēr līdzšinējo Saeimas vēlēšanu pieredze liecina, ka ārvalstu vēlēšanu iecirkņu prognozes par iespējamo vēlētāju aktivitāti parasti ir optimistiskākas nekā faktiskā aktivitāte, un pēc vēlēšanām balsošanas materiāli paliek pāri.

Savukārt valsts budžetam katrs lieks sūtījums rada papildu izmaksas, piemēram, vienu kilogramu smags vēlēšanu materiālu sūtījums uz Lielbritāniju izmaksā vairāk nekā 50 eiro. Salīdzinājumam, piemēram, 50 Rīgas vēlēšanu apgabala zīmju komplektu un vēlēšanu aplokšņu sūtījuma svars ir 2,2 kilogrami.


Saeimas vēlēšanām pieteikušies 60 starptautiskie novērotāji no 30 valstīm


Šie novērotāji ir no tādām valstīm kā Azerbaidžāna, Baltkrievija, Bulgārija, Gruzija, Kazahstāna, Kirgizstāna, Koreja, Krievija, Lietuva, Moldova, Uzbekistāna, Ukraina, kā arī no Eiropas drošības un sadarbības organizācijas jeb EDSO.

Saeimas vēlēšanu norisi un balsu skaitīšanu vēlēšanu iecirkņos drīkst novērot partiju un partiju apvienību, kuru kandidātu saraksti reģistrēti vēlēšanām, pilnvaroti novērotāji, CVK un pašvaldību vēlēšanu komisiju pilnvaroti novērotāji, kā arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji. Par novērotājiem nedrīkst būt deputātu kandidāti.

Vēlēšanu dienā, 6.oktobrī, ziņas par vēlētāju aktivitāti tiks apkopotas uz plkst. 8, 12, 16 un 20, un dienas laikā būs pieejamas ar stundas intervālu ap plkst.9, 13 un 17. Ziņas par kopējo vēlētāju aktivitāti Latvijā tiks apkopotas jau balsu skaitīšanas laikā un, pēc CVK prognozēm, varētu būt zināmas pēc plkst.22:00.

Kā balsot?

Ierodoties vēlēšanu iecirknī, jāuzrāda derīga Latvijas pilsoņa pase. Vēlētājiem, kuriem ir tikai Latvijas pilsoņa personas apliecība (eID) - personas apliecība kopā ar vēlētāja apliecību. Vēlētāja apliecību var izņemt PMLP nodaļās vēlēšanu dienā līdz plkst. 17:00 (Rīgā Čiekurkalna apkalpošnas centrā līdz plkst. 19:30)

Ej uz nākamo lapu, lai skatītos bildes!

Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

tukumnieks 06.10.2018 18:58
es un daudzi citi balsoja par saskanu
0 1 atbildēt
Mudīte 06.10.2018 13:56
Ar kādām tiesībām šodien-vēlēšanu dienā-tiek ievietota anti reklāma Saskaņiešiem? Tas skaidri ir lasāms virsrakstā...
0 1 atbildēt
Kristers 06.10.2018 13:39
Visi zagļi!
1 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV