Priekšlaicīgs sarkasms un nonicināšana! Cienījams mūziķis "iznīcina" pašmāju Eirovīzijas uzvarētājus: Atkal izgāzīsimies un netiksim nekur!

Publicēts: 16.05.2019, Komentāri: 3

Šogad LTV autoru un izpildītāju konkursā “Supernova 2019” uzvaras laurus plūca grupa “Carousel”, kura uz lielās Eirovīzijas skatuves kāpj 2. pusfinālā 16. maijā, un šī būs divdesmitā reize, kad Latvija piedalās Eirovīzijā. Ne visi ir priecīgi par mūsu dalību šajā starptaustiskajā dziesmu konkursā – tajā skaitā pašmāju izklaides industrijas veterāns, grupas “Pienvedēja piedzīvojumi” solists un Valkas kultūras nama direktors Māris Žigats. Viņš asi kritizē "Supernovu" un Eirovīzijas dalību Latvijā: "Mēs netiksim nekur", vēsta portāls TVNET.lv.

“Cik es redzēju un dzirdēju – uzskatu, ka tā nebija pareizā izvēle. Žūrija un cilvēki kārtējo reizi ir apliecinājuši savu nekompetenci. Ir jāmaina visa sistēma Latvijā, citādāk mēs netiksim no tās bedres ārā. Mēs pārliecināmies jau n-to reizi pēc kārtas, ka, diemžēl, cilvēku iebalsotās dziesmas no Latvijas Eirovīzijā nekur tālāk par pēdējo vietu netiek.

FOTOGALERIJA CAROUSEL

Ir jāsaprot, ko mēs īsti gribam.

Vai mēs gribam parādīt savus mūziķus vai nopelnīt noteiktu vietu. Tās ir atšķirīgas lietas. Ļoti daudzas valstis vienkārši brauc piedalīties, parāda savus aktuālos mūziķus vai jaunās zvaigznes, bet Latvijas uzstādījums man nav skaidrs. Ko mēs sūtam? Spēcīgu dziesmu Latvijā vai kaut kādu dziesmu ar cerību, ka tās būs populāra Eiropā? Es domāju, ka mūsu superžūrijai, kura tur sēž un tarkšķ katru reizi “Supernovā”, nav pašiem skaidrs, ko viņi vērtē.

Cik uzmetu aci, jā, nu, okei, kārtējā izgāšanās tā būs.

Varbūt kaut kas jāmaina. Es saprotu, ka televīzija grib šovu, lai skatās un patērē, tas ir pilnīgi saprotami. Bet tad, draugi mīļie, ir jātaisa viss pilnīgi savādāk. Tad taisām šovu, nevis domājam, ka mums vajag nopelnīt kaut kādu vietu. Tad izklaidējamies – ēdam popkornu, dzeram atspirdzinošus dzērienus vai alu un vienkārši dauzāmies. Bet tā dauzīšanās valstij izmaksā ļoti dārgi. Dalība Eirovīzijā ir dārga. Varbūt mums nevajag tērēt naudu Eirovīzijai, bet labāk to naudu iedot kaut kādai grupai vai mūziķim, lai viņš uztaisa karjeru ar labu PR un mārketingu. Te ir tas jautājums, ko mēs ar to Eirovīziju gribam panākt.

Tas nav skaidrs ne šī pasākuma producentiem, ne žūrijai. Re, kur iznākums – esam visu laiku pēdējās vietās.

Kaut kas galīgi nav. Es uzskatu, ka ir jāsavāc maksimāli daudz Latvijas mūziķu, komponistu, kas ir sataisījuši savā dzīvē ne vienu vien hitu un tad viņi – varbūt – varētu no tā visa piedāvātā izvēlēties vienu. Varbūt. Es nesaku, ka tas ir vienīgais variants, bet, nekādas demokrātijas! Cilvēku pūļa viedoklis ar speciālistu viedokļiem parasti ir kā diena pret nakti. Mēs nevaram nekad nevienā lietā novienoties – ne ekonomikā, ne mūzikā, ne sportā. Ļoti atšķiras viedokļi par to, kas ir vajadzīgs, kas ir labi, kas ir slikti. Varbūt tur ir visa tā problēma, ka tie, kas Latvijā šo visu dara, ir vienkārši nekompetenti. Citas atbildes man nav.

Mēs netiksim nekur, jo es nedomāju, ka “That Night” var novinnēt.

Tā ir ļoti specifiska mūzika, pietiekami sarežģīta un uz ļoti šauru klausītāju loku vērsts skaņdarbs. Tur pat nav jābūt lielam mūzikas pazinējam, lai saprastu, ka tas nav iespējams. Tikai pilnīgi nekompetenti cilvēki, kāda šoreiz ir bijusi mūsu žūrija, var izvēlēties tādu dziesmu. Pilnīgi nepareizi. Tā nav Eirovīzijas dziesma. Varam aizsūtīt, jā, viņi ir labi mūziķi, bet tas nebija labākais skaņdarbs, ko varējām izvēlēties.

          Es viņiem, protams, vēlu veiksmi.

Tas ir tīrākais popmūzikas pasākums, uz kuru nevajag neko sarežģītu sūtīt. Markus Riva sen pelnījis, lai tur aizbrauktu un mums būtu daudz lielāki panākumi, nekā ar to, ko esam sūtījuši līdz šim,” sarunā ar TVNET atklāja Žigats.

Kā jau ziņots, par iekļūšanu finālā Latvijas pārstāvjiem būs jācīnās ar Šveici, Zviedriju, Īriju, Austriju, Moldovu, Rumāniju, Dāniju, Armēniju, Albāniju, Azerbaidžānu, Maķedoniju, Norvēģiju, Krieviju, Nīderlandi, Horvātiju, Lietuvu un Maltu.

Pirmais starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināls Telavivā, Izraēlā, notiek 14. maijā, bet otrais – 16. maijā. Kopumā šī gada konkursā piedalās 42 valstis, no kurām 36 sacentīsies divos pusfinālos. Vieta finālā 18. maijā automātiski nodrošināta tā saucamajam “lielajam pieciniekam” – Francijai, Vācijai, Itālijai, Spānijai un Apvienotajai Karalistei, kā arī 2018. gada konkursa uzvarētājai Izraēlai.

Avots: TVNET.lv. Slavenibas.lv no šī viedokļa norobežojas un cer uz Latvijas pārstāvju veiksmi Telavivā!

FOTOGALERIJA NĀKAMAJĀ LAPĀ

Lapas: 12
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

Gints 21.05.2019 23:01
ārkārtīgi pareizi
1 0 atbildēt
vanga 16.05.2019 21:29
ticiet man, izgāzisimies noteikti
3 0 atbildēt
nožēlojami 16.05.2019 21:19
Traki vājas mums pēdējos gados šis Eirodziesmas!
4 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV