Latviete radījusi interaktīvu miega segu bērniem

Tagad arī paši mazākie ģimenes locekļi varēs ar mierīgu sirdi doties gulēt, nebaidoties no mošķīšu viesošanās guļamistabā.
Publicēts: 25.09.2015, Komentāri: 0

Tagad arī paši mazākie ģimenes locekļi varēs ar mierīgu sirdi doties gulēt, nebaidoties no mošķīšu viesošanās guļamistabā. Un tas viss pateicoties dizaineres Ievas Petkunes radītajai interaktīvajai „Zvaigžņu segai” bērniem, kas palīdzēs iemigt un pasargās mazos gulētājus miegā. Pirmo reizi tā tiks prezentēta Rīgas starptautiskajā dizaina izstādē „Design Isle 2015”, kas jau no 2. līdz 4. oktobrim notiks Ķīpsalā.

Interaktīvi izglītojošā „Zvaigžņu sega” tiek vadīta ar mobilās lietotnes palīdzību, izmantojot bluetooth. Tajā ir ietverti 10 dzejoļi par 10 zvaigznāju nosaukumiem, katrs zvaigznājs ir veltīts vienam dzīvniekam: lielajam sunim, gulbim, ķirzakai, lauvai, zaķim, vilkam, čūskai, lielajam lācim, mazajam lācim un lapsiņai. Vakarā, pirms gulētiešanas, bērns viens pats vai kopā ar vecākiem mobilajā lietotnē var izvēlēties vienu no segā attēlotajiem zvaigznājiem un „iedegt” zvaigznes, kuras iemirdzas segā. Bērnam šīs zvaigznes ir jāatrod un jāatver. Pēc dzejoļu lasīšanas, gaisma lēnām iemieg kopā ar bērnu, tādā veidā palīdzot pārvarēt bailes. Gaisma paliek arvien blāvāka, līdz automātiski 30 minūšu laikā izdziest pavisam.

„Ideja par šāda produkta izveidi radās, studējot Erasmus apmaiņas programmā Lielbritānijā, kur iepazinu emocionāli noturīga dizaina konceptu. Koncepta mērķis ir nostiprināt ilgtspējīgas attiecības starp produktu un tā patērētāju, radot ciešu saikni un pieķeršanos, tādā veidā paildzinot dizaina mūžu. Domājot, kam un kādu produktu izstrādāt, apstājos pie bērniem, kuriem pirmajos dzīves gados pieķeršanās lietām ir ļoti izteikta. Tā radās „Zvaigžņu sega” jeb iespējamais risinājums problēmai, ar kuru saskaras ļoti daudzi bērni, – bailēm no tumsas,” stāsta dizainere Ieva Petkune.

„Zvaigžņu sega” ir roku darbs, šūta no baltas un tumšzilas krāsas vilnas auduma. Katrā segas zvaigznē ir iestrādāta 3mm maza LED gaismas diode, kas bērna vai pieaugušā pieskārienam nav jūtama. Kad sega nesargā mazo gulētāju miegā, tā var kalpot par gultas pārklāju vai izgaismot istabas tumšāko stūri. Vairāk: www.ieva-p.com/video/

Kā zināms, izstāde „Design Isle 2015” jau trešo reizi vienkopus pulcēs Baltijas radošākos un talantīgākos dizainerus un laba dizaina cienītājus. Oriģinālas un funkcionālas mēbeles, jaunākie interjera un apgaismojuma risinājumi, grafiskais dizains, modes dizains, dzīvesstila produkti, konkursa „Gada balva dizainā 2015” laureātu darbi – tas viss trīs dienu garumā Ķīpsalā!

Uzzini vairāk: www.designisle.lv/ vai www.facebook.com/izstade.designisle!

Izstādi rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT1 un Latvijas Dizaineru savienība ar Rīgas Tehniskās universitātes atbalstu.

Izstādes darba laiks

2. oktobris 10.00–19.00
3.–4. oktobris 10.00–18.00

Ieejas biļešu cenas

Pieaugušajiem – 5 EUR
Skolēniem, studentiem, pensionāriem – 4 EUR
Ģimenes biļete – 11 EUR (2 pieaugušie un 2 bērni līdz 18 gadu vecumam)

Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV