Smelies zināšanas no Reuters fotokorespondenta Inta Kalniņa

Jau šo piektdien, 23. oktobrī, fotogrāfiem un fotožurnālistiem izstādē „Riga Photo Show 2015” būs iespēja apmeklēt globālās ziņu aģentūras „Reuters” fotokorespondenta Inta Kalniņa seminārus.
Publicēts: 22.10.2015, Komentāri: 0

Jau šo piektdien, 23. oktobrī, fotogrāfiem un fotožurnālistiem izstādē „Riga Photo Show 2015” būs iespēja apmeklēt globālās ziņu aģentūras „Reuters” fotokorespondenta Inta Kalniņa seminārus. Nepalaid garām iespēju uzzināt par fotožurnālista darba specifiku starptautiskā medijā un šī darba tiesiskajiem un ētiskajiem aspektiem!

Ints Kalniņš ir globālās ziņu aģentūras „Reuters” fotokorespondents Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, turklāt ar vairāk nekā 30 gadu darba pieredzi fotožurnālistikā. Viņa publikācijas ir redzamas dažādos pasaules medijos – „The New York Times“, „The Washington Post“, “LosAngeles Times“, „Times Magazine“, „The Times“, „The Guardian“ un daudzos citos.

Fotožurnālista darbs starptautiskā medijā

Izstādē „Riga Photo Show 2015” piektdien, 23. oktobrī, plkst. 15.00 Ints Kalniņš vadīs semināru „Fotožurnālista darbs starptautiskā medijā”. Semināra gaitā interesenti tiks iepazīstināti ar darba specifiku globālajā un reģionālajā kontekstā, ar galvenajiem starptautisko mediju darba principiem, kā arī ar prasībām un medijus interesējošo tematiku Baltijas valstu kontekstā. Ar globālās aģentūras „Reuters” piemēru tiks demonstrēti darba organizācijas, komandas darba un globālās komunikācijas paņēmieni. Turklāt būs iespēja redzēt publikāciju piemērus par Baltijas reģionu. 

Fotožurnālistikas tiesiskie un ētiskie aspekti

Savukārt plkst. 16.00, uzreiz pēc pirmā semināra, notiks arī otrs seminārs, kurā Ints klātesošos iepazīstinās ar obligāti nepieciešamo informāciju gan par fotožurnālista darba tiesisko regulējumu un iespējamām tiesību normu kolīzijām, gan par problēmu risinājumiem autortiesību, privātās dzīves un korespondences kontekstā. Fotokorespondents stāstīs par fotožurnālista ētiskām normām un iespējamām problēmām, kā arī par to, ar kādām ētiskām izvēlēm sastopas mediju redaktori un fotoredaktori. Speciālists ieskicēs arī vairākus risinājumus diskutablās situācijās, par piemēru ņemot reāli pieredzēto. Seminārā „Fotožurnālistikas tiesiskie un ētiskie aspekti” tiks analizēta arī fotožurnālistikas ētisko diskusiju eskalācija mūsdienās.

Tie ir tikai divi semināri no plašās „Riga Photo Show 2015” pasākumu programmas, kuru no 23. līdz 25. oktobrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā ir aicināts izbaudīt ikviens interesents. Nāc, klausies un pilnveido gan radošās, gan tehniskās prasmes! Ar programmu var iepazīties izstādes mājaslapā: www.rigaphotoshow.lv/

“Riga Photo Show” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1, atbalsta – „Focus Nordic” ar kameru Pentax K-3II.

„Riga Photo Show 2015” semināru apmeklējumam ir jāiegādājas speciālas biļetes atsevišķā kasē. Dalības maksa uz katru semināru ir 3 eiro. Tie, kuri vēlas apmeklēt vairākus „Riga Photo Show 2015” seminārus, Izstāžu centrā Ķīpsalā varēs iegādāties daudzdienu biļeti par 17 eiro (cenā iekļauts arī izstādes apmeklējums!). Semināri, kas notiks uz skatuves, ir bez papildu maksas.

„Riga Photo Show 2015” darba laiks:

23. oktobrī 10.00–18.00

24. oktobrī 10.00–18.00

25. oktobrī 10.00–17.00

Ieejas biļete: 5 EUR

Pensionāriem un skolēniem (uzrādot apliecību) – 4 EUR

Ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 bērni līdz 18 gadu vecumam) – 12 EUR

Bērniem līdz 7 gadu vecumam – ieeja bez maksas!

Katra ieejas biļete ir derīga, lai apskatītu izstādes „Riga Photo Show 2015” un „Riga Comm 2015”.

Vairāk par izstādi: www.rigaphotoshow.lv/

Seko mums: www.facebook.com/rigaphoto.show

Komentāri: 0
Foto: Ints Kalniņš
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV