Ar dziedātājas Edītes Piafas simtgadei veltītu izrādi Rīgā viesosies režisors Romāns Viktjuks

2015. gada 16. decembrī plkst.19:00 Kongresu namā notiks Romāna Viktjuka teātra viesizrāde "Edīte Piafa. Mans leģionārs”.
Publicēts: 29.10.2015, Komentāri: 0

2015. gada 16. decembrī plkst.19:00 Kongresu namā notiks Romāna Viktjuka teātra viesizrāde "Edīte Piafa. Mans leģionārs”. Pēc Ksenijas Dragunskas lugas tapusī izrāde stāsta par skumjo Piafas un leģionāra-lidotāja mīlas stāstu. Tieši viņam dziedātāja vēlāk veltījusi savu slaveno dziesmu „Mon Légionnaire”. Iestudējums atklāj jaunās dziedātājas vientulību un nabadzības postu, vēsta par nejaušajiem, it kā nozagtajiem laimes brīžiem un mīļotā nāvi.

Edītes Piafas lomu atveido un viņas dziesmas izpilda džeza dīva Nuca Šanšiašvili. Tāpat izrādē piedalās tādi ievērojami Krievijas aktieri kā Nikolajs Dobroiņins, kurš atveido Leģionāra lomu, un Farhads Mahmudovs, ko varēs redzēt Uzņēmēja lomā.

Skatītājus gaida trauksmains stāsts, ietērpts mūzikā. Nucas spēcīgā balss liek zālei aizturēt elpu cauri melodramatiskajiem sižeta pavērsieniem. To vēl iespaidīgāku dara Piafai līdzīgais balss tembrs un spraigā aktierspēle, kas skatītājiem neļauj atslābt ne mirkli.

„Šī dziļi izjustā, muzikāli piesātinātā izrāde ir visai tālu no mēģinājumiem izpušķot Edītes Piafas biogrāfiju. Tas drīzāk ir poētisks dzīves pavērsienu apcerējums. Kas ir īsta mīlestība un ko esam gatavi tās dēļ ziedot, un vai upuri ir tās vērti? Uz skatuves mēs radīsim fantāziju, kas nepretendē uz dokumentalitāti, bet šajā mazajā epizodē gluži kā vienā ūdens lāsē atspoguļojas visa dzīve,— stāsta režisors Romāns Viktjuks.

Biļetes uz koncertu jau pieejamas «Biļešu serviss» degvielas uzpildes stacijās «Statoil» visā Latvijā, kā arī internetā.

Informācija par izrādi Facebook:

www.facebook.com/events/476523779184377/

Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV