Pūkainie prieka vitamīni jeb priecīgākās suņu šķirnes – TOP 10

Harolds Ņūtons ir teicis: „Suņi nespēj valdīt sajūsmu vai slēpt savas jūtas – tas arī dara viņus tik mīļus.”
Publicēts: 11.11.2015, Komentāri: 0

Harolds Ņūtons ir teicis: „Suņi nespēj valdīt sajūsmu vai slēpt savas jūtas – tas arī dara viņus tik mīļus.” Suņi tik tiešām neslēpj ne prieku, ne bēdas, bet kuras suņu šķirnes ir vispriecīgākās un smaidīgākās? Piedāvājam iepazīties ar desmit dzīvespriecīgākajām, kuras jau šajā nedēļas nogalē varēs satikt izstādē „ZooExpo 2015”!

Pēc garām un spraigām diskusijām „ZooExpo 2015” dzīvespriecīgāko suņu šķirņu TOP 10 sastādīja Latvijas Kinoloģiskās federācijas (LKF) prezidente Vija Klučniece un „ZooExpo” projekta vadītājs Mārtiņš Refbergs.

1. vieta

Godpilno pirmo vietu sīvā dzīvesprieka konkurencē izcīnījis labradors. Labradors ir komunikabls, līdzsvarots, maigs, mīļš, draudzīgs un prātīgs – ne par velti tā ir viena no populārākajām šķirnēm, ko izvēlas ģimenes ar bērniem. Labradori ar lielu prieku un aizrautību iesaistīsies ikvienā ģimenes nodarbē un izbaudīs to no visas sirds. Savu prieku būt kopā ar saimnieku tie izrādīs, neatlaidīgi luncinot asti, mirdzošām acīm lūkojoties uz rotaļu biedru un reizēm pat gluži vai smaidot. Jo vairāk to mīlēsiet, jo vairāk prieka vitamīnu saņemsiet!

2. vieta

Otro vietu, tikai nedaudz atpaliekot no labradora, ieņem zeltainais retrīvers. Tas izceļas ne vien ar pievilcīgu ārieni, bet arī ļoti sirsnīgu raksturu. Savas lielās pacietības un labestīgās dabas dēļ tie bieži kļūst par suņiem terapeitiem, ko izmanto darbā ar cilvēkiem, kuriem ir fiziskās vai garīgās attīstības traucējumi. Šie suņi palīdzēs atgūties depresijas slimniekiem un aizgaiņās nomāktību veciem ļaudīm. Zeltainā retrīvera aizrautība un sajūsma ir skaidri jaušama sejas izteiksmē un ķermeņa formā – dabiski draudzīgā personība bieži izpaužas suņu „smaidā”, ko akcentē tumšā pigmentācija pie lūpām.

3. vieta

Augstajā trešajā vietā pārliecinoši ierindojas Kavaliera karaļa Čārlza spaniels. To mēdz saukt par smukģīmīti, jo, pateicoties lielajām, matainajām ausīm un mazajam purniņam, tas tiešām izskatās neatvairāms. Šis spaniels ir lielisks ģimenes mīlulis, turklāt ir gudrs, apķērīgs un rotaļīgs. Vislielāko baudu spanielam sagādā gozēšanās saimnieku uzmanības saulītē – tad arī suņuks atplaukst mīlestībā. Ja esat no tiem, kurus nesajūsmina skaļas rejas, tad varat neraizēties, jo Kavaliera karaļa Čārlza spaniels rej reti.

4. vieta

Tikmēr ceturtajā vietā – amerikāņu kokerspaniels. Tam ir ārkārtīgi dzīvespriecīga daba – priecājas par visu, jo īpaši par iespēju kaut ko pienest savam saimniekam. Šīs šķirnes suņiem ir izteikts ģimeniskums – saimnieks un māja ir absolūtas prioritātes, turklāt suns arī pats vēlas būt pilntiesīgs ģimenes loceklis. Sirsnīgie kokeri ir radīti, lai mīlētu citus un saņemtu apkārtējo mīlestību, turklāt tiem nepiemīt maziem suņiem raksturīgais histēriskums. Amerikāņu kokerspaniels būs ne tikai draugs, bet arī uzticams sabiedrotais, – priecāsies kopā ar jums un mēģinās mierināt skumju brīžos!

5. vieta

Topa viducī ir iekļuvis šarmantais mopsis. Mopsis pēc dabas ir priecīgs un pilns ar enerģiju, turklāt ir apveltīts ar šarmu un inteliģenci. Mopsis būs kā mājas labais gariņš, jo viegli spēj uzlabot noskaņojumu un palīdz atgūt prieku. Viņš neļaus saimniekam palikt vienam – būs kā ēna un neatkāpsies ne mirkli. Suņuks ar lielu prieku un pacietību rotaļāsies arī ar maziem bērniem. Ja mopsis gūs prieku no saimniekiem, tad pilnīgi noteikti sniegs to pašu pretī!

6. vieta

Nākamo vietu aiz mopša ieņem papilons. Papilonu mēdz saukt par tauriņsunīti, jo tā ausis atgādina tauriņa spārnus. Pēc rakstura tas ir ļoti sirsnīgs un maigs. Ar lielu dedzību mācīsies ko jaunu, kā arī izrādīs ziņkāri par visu apkārt esošo. Papilons būs jauks kompanjons un nenogurdināms rotaļu biedrs. Tas prasa pret sevi ļoti lielu mīlestību, ko pats pēc tam ar uzviju dāvās savam saimniekam. Papilons ir mazs draugs ar lielu sirdi!

7. vieta

Septītā vieta pienākas īru seteram. Īru seteri ir impulsīvi un ar izteikti rotaļīgu raksturu, tāpēc uzturēs mājās dzīvesprieku. Tumši brūnās acis ar gudru, dzīvespriecīgu un labestīgu skatienu – tās paudīs dziļu mīlestību gādīgam saimniekam un visai ģimenei. Ja tos no mazotnes radina pie sabiedrības un draudzības, tad tie vienlīdz labi satiks ar citiem suņiem un dzīvniekiem, kā arī ar bērniem. Turklāt īru seteri ir viegli apmācāmi, tāpēc arī apmācības sniegs prieku gan sunim, gan saimniekam!

8. vieta

Dzīvespriecīgo suņu topa astotajā vietā ir iekļuvis bokseris. Bokseris ir loti uzticīgs, bezbailīgs, spēcīgs un pašpārliecināts. Šis suns ļoti pieķeras ne vien saimniekam, bet visiem ģimenes locekļiem. Bokseris nekad nemeklēs konfliktus, jo tas ir vērsts uz draudzību un ilgi saglabā kucēna mentalitāti. Tā kā bokseris ir kaislīgs sportists, tas savus saimniekus vedinās uz fiziskām aktivitātēm. Un, kā zināms, sportošana paaugstina laimes hormona līmeni!

9. vieta

Devītajā vietā šoreiz ierindojas franču buldogs. Mazais, bet spēcīgais franču buldogs ir sabiedrisks un aktīvs. Pret saimniekiem un bērniem ir īpaši mīlīgs – ar sajūsmu sagaidīs mājās ikvienu! Viņš ir laimīgs, kad visi ir mājās, un var stundām rotaļāties ar bērniem vai vienkārši gulēt blakus. Franču buldogs ir tas, kas ģimenē ienesīs vēl lielāku prieku, saticību un gādību vienam pret otru, turklāt suns perfekti izprot un jūt cilvēka noskaņojumu, tāpēc mēģinās to uzlabot!

10. vieta

Desmitajā, bet, protams, ne sliktākajā vietā ir iekļuvis Stafordšīras bulterjers. Šis suns būs izcils sportiskas ģimenes draugs – tas ar lielu aizrautību iesaistīsies sportiskās aktivitātēs un spēlēs, dosies līdzi braucienos ar velosipēdu vai sastādīs kompāniju skrējiena laikā. Tam patīk draiskoties savā vaļā, spēlēties ar bumbu un atnest aizsviestus priekšmetus. Attieksmē pret cilvēkiem un bērniem Stafordšīras bulterjeri vienmēr ir draudzīgi un pakļāvīgi. Šis suns visu dara ar pilnu atdevi – spēlējas, strādā un mīl savus saimniekus!

Lai uzzinātu vēl vairāk par katru no šīm šķirnēm, pieteiktos kucēniem vai noskaidrotu iespējas apmācīt savu suni, nāc uz starptautisko mājdzīvnieku un zooindustrijas izstādi „ZooExpo 2015” Ķīpsalā 14. un 15. novembrī.

Divu dienu laikā Ķīpsalā būs starptautiskas suņu un kaķu izstādes, šovi un ringi, atraktīvas šķirņu demonstrācijas un modes šovi, plaša mājdzīvnieku un dekoratīvo putnu ekspozīcija, speciālistu konsultācijas, izklaidējoša pasākumu programma, plaša zooindustrijas preču un pakalpojumu ekspozīcija. Vairāk: www.bt1.lv/zooexpo

Izstādi „ZooExpo” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Kinoloģisko federāciju un Latvijas felinoloģijas asociāciju „Felimurs”. Suņu un kaķu izstāžu sponsors – „ROYAL CANIN”.

Seko „ZooExpo” jaunumiem Facebook.com:

www.facebook.com/petekspo.lv/

Izstādes darba laiks:

14. novembrī 10.00–18.00

15. novembrī 10.00–18.00

Biļetes:

Pieaugušajiem – 5,50 EUR

Pensionāriem, invalīdiem, studentiem – 4,00 EUR

Bērniem no 5 līdz 18 gadiem – 3,00 EUR

Bērniem līdz 4 gadu vecumam ieeja bez maksas!

Ģimenes biļete – 12,50 EUR

(2 pieaugušie + 2 bērni vai 1 pieaugušais + 3 bērni;         

vairāk bērnu – 1,50 EUR par katru bērnu)           

Visas atrakcijas (telpās) BEZ MAKSAS!

Autostāvvieta – 3,00 EUR

Jau šobrīd e-biļetes var iegādāties internetā: zooexpo2015.ticketforevent.com/lv/

Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV