Guntis Belēvičs ar gultas biedreni par nodokļu maksātāju naudu atkal viesojas ārzemēs

Oktobrī Belēvičs "grīdas biedreni" paņēmis līdzi tikai vienā braucienā uz nodokļu maksātāju rēķina.
Publicēts: 30.11.2015, Komentāri: 27

Oktobrī veselības ministrs Guntis Belēvičs savu biroja vadītāju un "grīdas biedreni" Ingu Štāli paņēmis līdzi tikai vienā ārzemju braucienā uz nodokļu maksātāju rēķina. Valsts budžetam šis Štāles brauciens izmaksājis aptuveni 1800 eiro - vēsta portāls Pietiek.com .

Kā liecina Veselības ministrijas oficiāli sniegtā informācija, Belēvičs oktobrī kopā devies trīs komandējumos, no kuriem savu neoficiālo dzīvesbiedri ir paņēmis līdz tikai vienā, nosacīti viseksotiskākajā - uz Izraēlu.

Pašam Belēvičam komandējumā uz Izraēlu, "lai iepazītos ar Izraēlas veselības aprūpes sistēmu, vizītes noslēgumā tiktos ar Izraēlas veselības ministru un pārrunātu abu valstu nākotnes sadarbības iespējas veselības aprūpes un sabiedrības veselības jomā", no 10. līdz 14. oktobrim atļāvusi doties Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Savukārt Štāli Belēvičam līdzi nosūtījusi ministrijas valsts sekretāre, ar Belēviča gādību šajā amatā nonākusī Solvita Zvidriņa. Ministra "grīdas biedrene" komandējumā nosūtīta ar interesantu pamatpamatojumu - "lai papildinātu pieredzi par veselības aprūpes sistēmu no dažādiem aspektiem".

Atšķirībā no Pietiek jau aprakstītā abu komandējuma uz Turkmenistānu šoreiz Latvijas valsts apmaksājusi visus Belēviča un Štāles izdevumus - par braucienu, viesnīcu, dienasnaudu un apdrošināšanu. Kopā abu komandējums nodokļu maksātājiem izmaksājis 3624 eiro.

Kā rāda Belēviča komandējuma atskaite, ko šodien publicējam līdz ar viņa "grīdas biedrenes" atskaiti, Latvijas valstij labums no brauciena vispirms bijis tas, ka Belēvičs "iepazinies ar Izraēlas veselības aprūpes sistēmu".

Interesanti, ka ministrs ar savu "grīdas biedreni" visādā ziņā ir bijuši tik vienoti, ka pat komandējuma atskaites viņiem sanākušas faktiski identiskas.

Lūk, tā apmeklētās klīnikas apraksta Belēvičs: " Veselības aprūpes sistēmu Izraēlā veido slimnīcas, ambulances un profilaktiskās medicīnas un rehabilitācijas centri. Apmeklēju Izraēlas lielākās un vadošās ārstniecības iestādes: Beilinson Hospital „Rabin Medical Center", kas ir viena no lielākajām valsts finansētajām slimnīcām, Assuta Hospital, kas ir lielākais privātās medicīnas pakalpojumu centrs, Loewenstein Hospital, kas ir lielākais rehabilitācijas centrs Izraēlas Valstī un „The Chaim Sheba Medical Center" Simulācijas centru, kuru izmanto gan medicīnas studenti, gan rezidenti, gan ārstējošie ārsti.

Simulācijas centrā tiek simulētas situācijas, kuras vada datora programma, kur nepieciešams sniegt palīdzību cilvēka dzīvības glābšanai, imitējot dzīvības funkcijas (piemēram, sirds pukstus, sāpes, elpošanu). Valsts budžets veselības aprūpei Izraēlā tiek pielīdzināts attīstīto valstu rādītājiem. Slimnīcās izmanto jaunākās tehnoloģijas - magnētiskās rezonanses skenēšana līdz sarežģītām smadzeņu operācijām un kaula smadzeņu pārstādīšanai, orgānu transplantācija u.c."

Savukārt šī ir attiecīgā apraksta daļa no Štāles atskaites: "Veselības aprūpes sistēmu Izraēlā veido slimnīcas, ambulances un profilaktiskās medicīnas un rehabilitācijas centri. Apmeklējām Izraēlas lielākās un vadošās ārstniecības iestādes: Beilinson Hospital „Rabin Médical Center", kas ir viena no lielākajām valsts finansētajām slimnīcām, Assuta Hospital, kas ir lielākais privātās medicīnas pakalpojumu centrs, Loewenstein Hospital, kas ir lielākais rehabilitācijas centrs Izraēlas Valstī un „The Chaim Sheba Médical Center" Simulācijas centru, kura izmanto gan medicīnas studenti, gan rezidenti, gan ārstējošie ārsti.

Simulācijas centrā tiek simulētas situācijas, kuras vada datora programma, kur nepieciešams sniegt palīdzību cilvēka dzīvības glābšanai, imitējot dzīvības funkcijas (piemēram, sirds pukstus, sāpes, elpošanu). Valsts budžets veselības aprūpei Izraēlā tiek pielīdzināts attīstīto valstu rādītājiem. Slimnīcās izmanto jaunākās tehnoloģijas - magnētiskās rezonanses skenēšana līdz sarežģītām smadzeņu operācijām un kaula smadzeņu pārstādīšanai, orgānu transplantācija u.c."

Komentāri: 27
Avots: Pietiek.com
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

ss 01.12.2015 00:06
Es lūdzu Dievu, lai kāds varētu APŠAUT Rīgā visu Saeimu, līdz pēdējam cilvēkam. LŪDZU IZDARIET TO KĀDS!!!
2 13 atbildēt
jadviga 30.11.2015 23:40
nekad man šis cilvēks nav paticis,vēl daudz kas atklāsies Dievs viņus sodīs,
13 0 atbildēt
valdis 30.11.2015 23:27
mūsu valdības vīriem kā slimība ir tūlīt iegādāties mīļakās un mīļakos /skatoties pēc orientacijas /un yūlīt tos uzturēr par nodokļu maksātāju naudu un tas jau ir no pirmās dienas pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas -viens ,,prezidents ,,pat škuķim uztaisa bērnu ,tad ,,pasta boss,, a r puišeli no d-Daugaupils taisa cirku ,ir pa starpu vel citi tad ministrs vai ... ,kas mīleja baltos dīvānus ari bija ši minista riba -nekur bez tās un protams par valsts naudu gods kam gods uz šitādu mīlestību par nodokļu maksātāju naudu liekas neparakstījās Repša Arī kara ministri kā sliktā ebreju komedijā staipija sev līdz tās... tevalda kungiem sauklis :nevienu dienu bez seksa par valsts naudu
24 0 atbildēt
Oma > valdis 01.12.2015 01:56
Latvijas ierēdņu vīrieši-neiztur pārbaudījumus,ko uzliek augsti amati!Tapēc arī nekā uz priekšu netiekam,jo galviņās sakāpis....
23 0 atbildēt
agnese 30.11.2015 23:17
Nu gan mēs esam skauģu tauta,redz ir tikai viena izredzētā un tāpēc arī būtu jāpalielina algas ministriem ,bet ja ņemtu divas līdz tad i algām vajadzētu dubultoties Vai tiešām viņiem nav kauna par sevim????Kas spētu viņus atlaista un iedot slotu rokā kā sētniekam i vieta atrastos vārtu rūmē padejot ,kauns šiem auniem!!!!
7 0 atbildēt
sirsis 30.11.2015 23:09
nu nē...es labāk tagad saņemšu algu kā;;pateicības dāvanu;;
Ja mani čakarē kāpēc es nevaru...
Kad pienāks laiks,tā pensija tāds izsmiekls vien būs...tāpēc jādzīvo kamēr var...kā šis kungs...
7 0 atbildēt
grieta 30.11.2015 22:48
laikam latviešu tautai vairāk jāsāk strādāt tādu darbu kur algu maksā konvertēs tad ierēdņiem nebūs par ko sev pielikt algas,jo nebūs no kā iekasēt nodokļus. un uz iedzīvotāju nodokļiem nevarēs izklaidēties.
18 1 atbildēt
Evija > grieta 01.12.2015 01:37
Sen laiks...Un to naudu,kuru atskaitītu nodokłis ,atliktu...Kāda jēga ir maksāt nodokłus,ja tā naudińa aiziet mūsu politiku uzklaidēs....Iznāk,ka mēs no savas naudas uzturam in izklaidējam mūsu valets 100 "gudros" Kā jāsaka,jo jūs vairāk strādāsiet,jo mēs labāk dzīvosim...
13 0 atbildēt
ance 30.11.2015 22:48
varbūt ir pienācis pēdējais brīdis šos tautas vēlētos kropļus novākt no skatuves !!!!! Mēs arī gribam dzīvot.... vismaz par diviem mēnešiem afigenna darba saņemt 1800 eiro, nekā šitā m... par vienu nakti !!!!!!!!!
55 0 atbildēt
Sisis > ance 30.11.2015 23:05
Labi...ko liksi vietā?
1 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV