Tagad ikviens varēs ielūkoties Maestro Raimonda Paula guļamistabā un pusdienu šķīvī

Nākamā gada vasarā daži pieczvaigžņu viesnīcas viesi varēs ielūkoties Latvijas slavenākā komponista Raimonda Paula pusdienu šķīvī.
Publicēts: 17.12.2015, Komentāri: 6

Nākamā gada vasarā daži pieczvaigžņu viesnīcas viesi varēs ielūkoties Latvijas slavenākā komponista Raimonda Paula pusdienu šķīvī. Maestro par tādu situāciju smiekli nenāk. Cieši līdzās mājai, kurā viņš Rīgā dzīvo, pašlaik tiek būvēta viesnīca, vēsta žurnāls Vakara Ziņas.

Komponists ir noskaities un sarūgtināts, bet atmetis ar roku cīņai pret viesnīcas būvi pretim viņa dzīvokļa logiem.

«Uz papīra viss ir kārtībā, nu vairs neko nevar darīt. Diemžēl tas tā ir,» Maestro sarūgtināts sacīja »Vakara Ziņām« un pat nevēlējās par šo lietu plaši runāt. Vien piebilst, ka Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis, kurš dzīvo vienā mājā ar Paulu, esot zvanījies, skaidrojies, bet neko neesot panācis. Būvniecība notiek kvartālā starp Zigfrīda Annas Meierovica bulvāri un Jēkaba ielu, bet viesnīcas adrese būs Jēkaba ielā 24.

Pauls televīzijas kanālam «Rīga TV24» stāstīja, ka tagad viņam virtuvē visu dienu jādedzina elektrība, jo saules gaisma telpā vairs neiespīd. «Nu jau viss uzbūvēts, ko tur vairs runāt, nav vērts. Viesnīcas būvē, tikai tūristu nav,» Maestro pikti nosaka.

Laiki mainās. Viesnīcas būvniecību šajā kvartālā dažādu apstākļu dēļ marinējuši jau ilgus gadus, daudzi projekti tikuši skatīti un noraidīti, bet nu, kad celtniecība beidzot uzsākta, tūristu skaits būtiski nav palielinājies.

Viesnīcai jau ir uzbūvēti vairāki stāvi. Celtnieki darbus raujot straujā tempā, bijis laiks, kad būvējuši vakaros, nerēķinoties, ka cilvēki vēlas mieru. «Ne ar ko nerēķinās, spļāva virsū,» Pauls »Vakara Ziņām« kodolīgi raksturo sajūtas pēc tam, kad iedzīvotāji bija izmēģinājuši visas iespējas iebilst pret viesnīcas būvi.

Rīgas pilsētas būvvaldē »Vakara Ziņām« sacīja – ja būvnormatīvi un zemes gabala izmantošanas nosacījumi ir ievēroti, tad tiešām neko nevar izdarīt. Pat ja šķiet, ka četru metru liels attālums starp ēkām neļauj iespīdēt saules gaismai. Normatīvus izstrādā Ekonomikas ministrijā, nevis būvvaldē.

Raidījumam Maestro ar skumju ironiju teica: «Es karu pārdzīvoju, šito arī pārdzīvošu.» Maestro esot vērsies tiesā, bet saņēmis atbildi, ka celtniecību nepārtrauks, kamēr notiks tiesas izmeklēšana. «Ja tādā tempā būvēs, viņus var tikai apsveikt,» sev raksturīgajā stilā komponists tomēr pamanās pajokot.

«Pullman Riga Centre» iecerēts atvērt 2016. gada jūnijā, tajā plānoti 160 numuriņi un ļoti plašas konferenču telpas. Viesnīcas augšējā stāvā plānots baseins un trenažieru zāle, sporta komplekss un ekskluzīvs skats uz parku.

Komentāri: 6
Avots: Vakara Ziņas, Nra.lv
Foto: La.lv
Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

sarma 17.12.2015 21:50
varbút Paulam darít tápat ká to dara Kalnins uzliek tévzemei lielo míksto ....atriebíba kádreiz esot tik salda....
0 0 atbildēt
Justs 17.12.2015 19:59
ja Pauls ir pamodies pēdējā bŗidī un ēka jau uzgrauta augšā, tad ko tur vairs var izmainīt?
1 0 atbildēt
Lija 17.12.2015 19:57
nu vot redz - šitāda granda slavenība pat neko panākt nevar!
1 0 atbildēt
Maitu klija > Lija 17.12.2015 19:58
Tu ko gribēji, lai iesāktu māju pārtrauc būvēt??? lai Rīgā vēl viens grausts?
1 0 atbildēt
Ija Saulīte 17.12.2015 19:57
Vai tad nu aizkarus nevar nopirkt/
1 1 atbildēt
Jānis Logins > Ija Saulīte 17.12.2015 21:03
Aizkari jau sauli neaizstāj!
0 0 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV