Swedbank 'atņem' bērnam Ziemassvētkos 66% no viņa sakrātās naudiņas

Swedbank atņem bērnam Ziemassvētkos 66% no viņa sakrātās naudiņas.
Publicēts: 30.12.2015, Komentāri: 62

Kā Swedbank atņem lielāko daļu no divus gadus veca bērna “cūciņas” satura, ko mazulis krājis no vecāku un vecvecāku dotās kabatas naudas, lai Ziemassvētkos sev varētu nopirkt kāroto dāvanu, savā Facebook lapā stāsta bērna saniknotā māmiņa , vēsta portāls Puaro.lv .

”Mēs gribējām nonākt civilizētā valstī, bet nonācām Latvijā!” – tā kāds bēglis izteicās LTV1 intervijā 2006. gadā. Šodien es sajutos tāpat Swedbankā. Man ir kauns par šīs valsts iekārtu, izvaroto sistēmu un neierobežoto ņirgāšanos par šīs valsts pilsoņiem, nodokļu maksātājiem un visiem citiem iedzīvotājiem. Man ir kauns, ka manu pasi rotā uzraksts ”latviete”. Tad, tālajā 2006. gadā, man šķita, ka tā ir nekaunība augstākajā pakāpē – divkājainie, kuri nezina, kā pods izskatās, atļaujas manu mītnes valsti par ”banānu republiku” zākāt. Ziniet, šodien es jutos tik pazemota, ka biju gatava izrunāties visu tautu valodās un tik skaļi, ka dažs labs operdziedātājs varētu atvaļināties.

Situācija sekojoša: Ieeju Swedbankā ar veselu kasti monētu naudas, ko mans bērns visu gadu krājis (Ommis, Mā, mamma, tētis u.c. kādreiz iedod naudiņu končām, nauda paliek pāri un viss iet cūciņā) un esmu priecīga, jo zinu, ka tur ir daudz. Svars nemelo. Ziemassvētkos bērns sev pats pie plaukta varēs nopirkt to, ko sirds ļoti kāro.

Ziniet, cik tur bija? 21,96 eiro melnajās un dzeltenajās jeb 1, 2, 5, 10, 20 centu monētās. Ziniet, cik mans bērns drīkstēs iztērēt pie mantu plaukta? 10,93 eiro – 2,13 eiro = 8, 80 eiro. Kāpēc? Tāpēc, ka tagad naudas maiņa notiek sekojoši: automātā saberam monētas, tas monētas saskaita un izdod čeku ar summu un svītru kodu. Ar to tad dodamies pie personāla un iemainām pret naudu, BET automātiski tiek iekasēta komisijas maksa 71 cents par 50 monētām. UN naudu nevar piešķirt skaidrā naudā, bet TIKAI ”uzlikt” uz kartes, par ko, protams, automātiski iet nost vēl 2,13 eiro – komisija par neskaidras naudas darījumu.Tātad absurds jau ir faktā, ka mainot tikai 1 centa monētas, man vēl ir jāpiemaksā, bet mainot 2 centu monētas man bankai ir jāatdāvina 71% no naudas un VĒL jāsamaksā komisija, lai kāds man viņu ieskaitītu kontā 2,13 eiro!!! Man vienīgajai liekas, ka tā ir nekaunība?

Apsveicu, aizrijieties ar divgadnieka gadu krāto naudiņu, lai jums tā iesprūst vienā vietā. Es bērnam atdošu iztrūkstošo daļu no naudas, ko nemaksāšu šai zagļu bandai nodokļos.

Es neprasu šai valstij pabalstus, es necīnos par katru centu, bet atdot to, ko esmu godīgi nopelnījusi, es netaisos! Man no šīs valsts vairs nevajag neko, tāpat kā no visām šīs valsts iestādēm, bet arī no manis NEKO neprasiet. No manis neviens nekad NEKO nedabūs! Šis gadījums bija pliķis sejā, lai atjēgtos, ka kopējā atbildība un kopējais naudas maks ir kapitālistu, monopolu un oligarhu ierocis pret parastu mirstīgo. Ja es izlemšu nopirkt veļasmašīnu pa 500 eiro, tad es iešu maksāt ”bleķenē”, jo mainīt to ir neizdevīgi un neviens nav tiesīgs man atteikt, nauda ir un paliek nauda! Man vienalga. Es atmetu pieklājību, pretimnākšanu un sapratni. Es dzīvoju tā, kā man ir izdevīgi. Un tāpat ir ar nodokļiem. Jā, es liešu mašīnā degvielu, jo es bez tās nevaru pārvietoties no punkta A uz punktu B. Es iegādāšos pārtiku u.c pakalpojumus un preces. Bet manī ir nulle motivācijas iegūt legālus ienākumus un par tiem atdot lauvas tiesu kopējam makam. Ceļu savā ciemā uzlējām pa savu naudu, par citiem ceļiem lai muļķi maksā. Savus vecākus pensijas vecumā pabarošu, pārējos lai baro viņējie, savus bērnus izglītošu – pārējie lai mācās kā sanāk, medicīnas pakalpojumi arī maniem diviem mazuļiem ir maksas. Kultūra no manis nosūc iegādājoties CD, ejot uz teātri u.t.t. Tā var turpināt mūžīgi… es savu artavu atdošu, bet brīvprātīgi un tā, kā es uzskatīšu par vajadzīgu.

Mans novēlējums jums Ziemassvētkos un Jaunajā gadā ir: pārstāt būt par Pinokio un dzīvot muļķu zemē, kur visi stāsta, ka berot naudu zemē, tur izaugs naudas koks. Nē, atstājiet naudiņu kabatā un valdiet pār to paši! Esiet nekaunīgi un pastāviet par savām interesēm. Mēs dzīvojam valstī, kur jāatstāj terminatora iespaids, lai ar tevi komunicētu cilvēcīgi, un jāuzrīko īsta drāma, lai tevi nesamītu kājām!”

Otrdien Swedbank Puaro.lv lapā sociālajā tīmeklī Facebook atgadījumu komentējusi šādi:

“Mums ir ļoti žēl, ka nezinājām, ka filiālē saņemtās monētas ir bērna krājkasītē sakrātā nauda. Un atvainojamies, ka mūsu darbinieks neizskaidroja situāciju un nepiedāvāja alternatīvus risinājumus – iztērēt naudu tādā pat veidā, kādā tā sakrāta (izdarot pirkumu ar skaidro naudu) vai iespēju maksimāli samainīt monētas pret papīra naudu Latvijas bankas kasē, kur tas ir bez maksas. Jo skaidras naudas, sevišķi monētu, apstrādes un darījumu pašizmaksa ir augsta un tāpēc tai visās komercbankās, tai skaitā Swedbank, tiek piemērota atbilstoša komisijas maksa.
Esam privāti sazinājušies ar klienti un atvainojušies par notikušo starpgadījumu, kā arī atgriezīsim viņai par pakalpojumu ieturēto komisijas maksu. ”

Piezīme: Swedbank peļņa 2014.gadā ir 113 000 000,00 eiro, vēstīts bankas tīmekļvietnē.


Ieteikt:
Sekot:
slavenibas.lv draugiem.lv slavenibas.lv twitter slavenibas.lv facebook

Komentāri:

02.01.2016 19:27
Kas par stulbiem komentāriem...man swedbank patīk tā kā es neko sliktu te nesaskatu.vajag noskaidrot cik kurās bankās ir lētāka komisija un tad nebūs stūlbības jaraksta.un panika nebūs jaceļ...
0 1 atbildēt
02.01.2016 19:08
Njā...vot no mušas zilonis izpūsts....bērnam jaiemācās aiziet uz veikalu un kko sev nopirkt...un mammīt mīļā banka ir banka tur jamaksā arī komisija...bērnam patīk pašam naudiņu skaitīt..
1 0 atbildēt
Armins 01.01.2016 16:06
vot cukas vairak nekas,blin pad bernam naudu jau nem nos,es nezinu kas ar viniem visiem ir jadara tapat ka ar deputatiep,neviens no viniem neatskiras ne pa centu viens no otra :@ :@ :@
2 1 atbildēt
Kaspars 01.01.2016 16:05
Te tā īsti nevar saprast,kurš no kura mācās!! Valdība no bankām,vai bankas no valdības!!
Katrā gadijumā atņemt kompetīti bērnam nav tas varonīgākais gājiens!Lai kas tas būtu,banka,vai kāda cita ietāde!?
2 0 atbildēt
Anda 01.01.2016 02:46
Un kur tad valsts un nodoklu sistema vainiga pie komercbankas pakalpojumu cenraza??
Super berns-divos gados naudu kraj :)
6 0 atbildēt
;) 31.12.2015 16:54
Ir viena vieta, kur par monētām pat ļoti priecājas - tas ir Statoil! :)
Swedbankai un pārējās jau sen, būs jau pāris gadu, kā monētu maiņa ir neizdevīgs prieks... - nez kur parupjā un histēriskā mazā bērna māmulīte mīt, ka tikai tagad "pamodās"... ;)
Un lasīt nepratēja arīdzan - jo brīdinājums par lielo pakalpojuma cenu monētu maiņai ir pie katra automāta... :)))

Ja jau mammīte bija tik aroganta, ka gribēja savu divgadīgo superbērniņu ar bankas pakalpojumiem iepazīstināt, tad es mammas vietā būtu devusies uz Statjiku - ielietu degvielu un attiecīgās banknotes iedotu bērnam no sava maka.
Bet pašai būt vismas trīsreiz stulbai... un tad ar sava stulbuma žulti uzspļaut vēl tik indīgu tekstu...?!? :)
Nja, bet kā nu kurš saprot svētku laiku un ko kurš saprot arī ar godīgumu :) - māmulītei, skat, kas par "pamatojumu" radās, lai izverstu pār līdzcilvēkiem visu gadu šamās krāto žulti žulti, t.sk., par to, ka šī ikdienā nodokļus nemaksā, tb, zog... :D

Bet ir tāds labs pateiciens - sens, sens: "velns rauj rāvējam - dievs dod devējam": māmulīte, ikdienā acīmredzami neganta sev rāvēja būdama, vienreiz pati tika citu "parauta"... A labi - veselīgi! ;D
6 2 atbildēt
TTT 31.12.2015 16:28
Nesaprotu, kur problēma aiziet ar sakrāto naudu uz veikalu un samaksāt ar viņu kasē? Būs neliels čakars stāvot pie kases, bet nekas traks. Arī manam bērnam bija līdzīga nauda un nekas - pēc pusstundas pie kases viss bija OK.

Saprotu arī banku - darbības ar skaidru naudu un pie tam sīknaudu bankai vienkārši izmaksā daudz un tāpēc cena par viņām ir atbilstoša, lai bankai nerastos zaudējumi. Bizness ir bizness un neviens nav spiests sniegt savus pakalpojumus zem pašizmaksas taču neviens arī nav spiests izmantot bankas pakalpojumus, ja cena neapmierina.
6 0 atbildēt
Aleksandrs 31.12.2015 10:29
SEB hmmm liekas nem par visu savus procentus.. rodas iespaids ka pat ieejot banka tev jau sak skaitit % par to ka tu ieelpo bankas gaisu! versu ciet kontu iesu citur!
1 0 atbildēt
Susurs 31.12.2015 06:08
Visas bankas tadi cenrazi tur nekko nepadarisi
.ja lai izdrukatu menesa kanta parskatu prasa 5eiro
2 0 atbildēt
Es 31.12.2015 05:43
Vispār tās bankas vajag ignorēt.
2 1 atbildēt

Pievienot komentāru

Paparacci

Slavenības bildēs

MEKLĒT SLAVENĪBU

www.RezervesDalas24.LV